Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 3

• 189 202
  • 3 447
  •   1
Отговори
# 3 330
16-годишна украинка беше хвърлена от влак от иракчанин с отказан статут от 2022. Правила е практика в стоматологичен кабинет.Обадила се е на дядо си като е станало напечено във влака, дядото е бил на телефона като е била хвърлена на релсите. Там я довършва товарен влак. Самият извършител е извикал полиция "вижте там, труп, ама аз нямам нищо общо", бил е пиян. Вместо да им е първия заподозрян, те мислели, че е инцидент първо.
Иракчанинът е в психиатрична клиника. Политиците са възмутени. Единичен случай 4757483.

Каква ирония - да избягаш от военен конфликт и да те убият в уж "сигурна" държава.

# 3 331
Не знам в Нидерландия дали се говори за Лиза, но в Белгия се говори за нея и новината беше публикувана и обсъждана широко, включително и се говори за социалното движение, което възникна впоследствие.

Не съм убедена, че движението в Нидерландия е с антиимигрантска насоченост, между другото. Поне с такова впечатление оставам от лозунга “Not all men, but always men.”
В NL не просто се говори за Лиса, това беше капката, която преля чашата.От две години там се говори за многобройни нападения над жени под различна форма.Пролетта поне 400 жени се бяха оплакали в соц. мрежи, че са ударени силно, със злоба по задните части от преминаващи колоездачи, нападнати във вагона на влак и т.н. На всеки 8 дни има убита жена от бивш или настоящ партньор.Не е като да не са алармирали жените, но някак не се обръщаше достатъчно внимание.Аз дори съм писала за някои случаи и в др. теми.Жестокото убийство на младото момиче от незаконно пребиваващ мигрант вече накара всички да се замислят.Хората плачат говорейки за това в см, по улиците.Мъжете станаха по-активни и се включват с коментари, участват в демонстрации.Не съм казвала, че движението и походите, които се организират след убийството на Лиса са с антимигрантска насоченост.Факт е, че всички вече открито питат:до кога ще влизат всякакви в страната и ще изнасилват и убиват жените и дъщерите ни?!Обвиняват властите, че крият извършителят.Съобщават, че е незаконно пребиваващ, живеел незаконно в бежанският център и не можели видите ли да говорят за него?!Местните с основание упрекват властите, че защитават престъпници.И какво от това?Последно се говори, че е нигериец.Те пък от къде защо са се появили, пак не се знае.Пиша го така, защото ми споделиха през м.юли, че изведнъж в столицата се появили много африканци по външни белези отговарящи на нигерийци.Жена  споделила пред познати, че я гледат лошо, плашещо, е обявена за луда.Също както и тук се неглижират такива опасения
Скрит текст:
но ни се напомня, че трябва да се страхуваме от крайнодесни и Путин.Не мога да позная Нл.До неотдавна не съм забелязала жените да се чувстват застрашени.Виждала съм да се движат спокойно по улиците пеш или с колело посред нощите и това ме радваше.Говорила съм с млади жени работещи в барове и клубове твърдяха, че не се чувстват застрашени да се прибират в 3ч. през нощта.Да видим сега, дано има някакъв ефект от шума, който се вдига.Първият път, когато писах за Лиса се чудих дали да напиша така името и, или както го казват не фламандците, Лиза.В см всички  призовават да я наричаме както е при тях Лиса.Семейството и не иска никакво внимание и изявления.Всичките им познати и съученици на Лиса уважително запазват мълчание.
Днес ми попадна за случаят в Германия, но с кьопав преводач не успях да разбера точно какво се е случило.Останах с впечатление, че е германка и че в опит да избяга от мигранти се е хвърлила под влака.
Благодарение на OnDiNe_ разбрах какво всъщност е станало.Колкото до ''сигурните и проспериращи'' държави, голи приказки на крайнолеви агитки.То не беше вой, то не беше чудо преди 10г. в защита на поканените ''страдалци''.Сега, тишина.Междувременно в Марсилия тунизиец наръгал петима с нож.Законно пребиваващ мигрант, но не искал да си плати хотела и подкарал жертвите по домова книга.Управителя, синът му, съквартиранта си, непознати на улицата.Посегнал е и на  полицаи и в крайна сметка го застреляли.
https://www.bta.bg/bg/news/world/news/959333-frenskata-politsiya … dushi-v-marsiliya
https://blitz.bg/svyat/teror-v-marsiliya-tuniziec-s-dva-kasapski … _news1104601.html

# 3 332
Преди да убие това момиче от Нидерландия, мигрантът е бил арестуван за изнасилване. Извършил е и други нападения. Въпросът е защо са го освободили? Липса на доказателства? Когато са мигранти, все липсват доказателства. Сега това момиче щеше да е живо!

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 12:24 от Alexa10

# 3 333
Преди време бяха писали как се преиначават доказателствата. Жертвата е привиквана и убеждавана, че видите ли се е объркала. Чак не мога да проумея как една изнасилена ще заяви, че нищо такова не се е случвало, а всичко е било само в представите й.
Вероятно си служат със специални изпитани методи.
Не знам как се чувстват после тези жени - да се съмняват в собствените си изживявания? Това е чудовищно!

# 3 334
  • Край морета северни и южни
Мъж с немска овчарка помага на момиче, седящо в парка да се отърве от двама досадни младежа от малцинствата в Белгия или Франция:
https://www.youtube.com/shorts/-5EEV7tM89U

Така стана, че в Западна Европа сами жени трябва да излизат въоръжени най-малкото с лютив спрей, а най-добре и голямо куче.

# 3 335
  • Deutschland
Аз куче нямам, имам лютив спрей. Вечер излизам, само и единствено ако нещо спешно трябва да купя. Магазинът ми е на 100 метра и пак ме е страх.

# 3 336
Това... не знам, дали да коментирам ...

# 3 337
  • Street of Dreams
Аз куче нямам, имам лютив спрей. Вечер излизам, само и единствено ако нещо спешно трябва да купя. Магазинът ми е на 100 метра и пак ме е страх.
Сигурно знаеш, че лютивият спрей влиза в закона за оръжията. Не че трябва да ти пука. Безсрамите медии правят реклама на смърф-спрейовете - тези които боядисват извършителя в синьо, за да може след като приключи с теб, полицията по-лесно да го установи. Нямам думи...

# 3 338
  • София
Какво казват на клипа с овчарката? Онези й предлагат да излязат на ресторант или бъркам? Учила съм малко френски много отдавна

# 3 339
Клипът се върти отдавна по кучешките канали - интересувам се от възпитание на кучета и съм виждала и други на същия водач с подобен сценарий. Мисля, че е от арабски произход между впрочем, което няма значение, защото се е справил добре с възпитанието на кучето (малиноа, не немска овчарка). Шансът обаче да е постановка с блърнатите лица и други подобни клипове, които има, е доста голям. Акцентът е върху кучето, не върху мигрантите, които я са мигранти, я не. Звучат като нейтив спийкъри. Не че няма нейтив арабески, които са бетер придошлите.

# 3 340
  • Deutschland
Сигурно знаеш, че лютивият спрей влиза в закона за оръжията. Не че трябва да ти пука. Безсрамите медии правят реклама на смърф-спрейовете - тези които боядисват извършителя в синьо, за да може след като приключи с теб, полицията по-лесно да го установи. Нямам думи...

Не знаех. Дано не се налага да го ползвам.

# 3 341
Той е и много опасен- винаги можеш да се обгазиш себе си!
Много по- подходящ е електрическия бастун, и пищящите бомби.

# 3 342
  • Deutschland
Дъщеря ми има от тези пищящите бомби. За щастие вече не й се налага да пътува късно с влака до вкъщи, прибират се с автомобил няколко души след лекциите.
Електрически бастун звучи интересно. Ще разгледам в Интернет. Май в мирно време, трябва да се въоръжаваме, но нямаме избор.

# 3 343
Е как да нямате избор?
Сменете град, държава. В ЕС сме.
Сериозно ли децата ще израстнат с вечния страх да не ги убият или нещо друго? Всеки ден с тази мисъл.  Това не е нормално.

# 3 344
  • Deutschland
Децата не искат да живеят извън Германия. Въпреки напрежението, на мен също ми харесва там, свикнали сме. Бих сменила града с някое село след време, но в същата държава.

Общи условия

Активация на акаунт