Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 3

• 189 213
  • 3 447
  •   1
Отговори
# 3 315
Съжалявам, но полицията из Европа сама се докара дотам, че като каже - "добър ден", да се оглеждаш дали не е вечер. Не един път бяха хванати в лъжа, с цел да прикрият престъпление на мигрант. В Германия имаше скандални такива случаи. От Кьолн, например. В Норвегия дори си признаха, че са прикрили един конкретен случай, за да не всяват омраза към мигрантите. В Англия ще те арестуват и вкарат в затвора, защото си изказал мнение срещу мигрантите, а на тях нищо не им правят. Да не говорим за скандала, който избухна с разкритието, че с години са прикривали пакистанската престъпна групировка. Полицията и държавните институции отдавна загубиха уважението и доверието у хората и вината е само тяхна, защитата към мигрантите и мачкането на местното население, вече е с чудовищни размери!

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 18:55 от Alexa10

# 3 316
  • Deutschland
В градът, в който живея, бежанците ще получават вече пари в нещо като предплатени карти. С тях ще може да се пазарува само храна и вода. Няма да могат да купуват алкохол, цигари и да превеждат пари на трети лица. Това важи за украинци, сирийци и тем подобни.

# 3 317
  • Glasgow
Тук asylum seekers-ите получават така, около 45£ седмично (не е много) на карти дето могат да се ползват само за храна . Има схеми с кварталните магазинчета, дето им дават кеш за част от сумата, може би те после пазаруват стока с тези карти.

# 3 318
  • Русе
При нас (Шотландия) се случи инцидент в Дънди дето се разпространи из социалните медии, българска двойка, предполагам ромска, защото са по тъмни, влиза в пререкание с шотландски деца, от този безпризорния типаж, не знам имат ли родители или са от приемна грижа, детето размахва ножове и крещи като лудо
Скрит текст:
Информацията се разпространи като че били нападнати от пакистанци мъже и то нали знаете като тръгне вълната, даже Елон Мъск го споделил. От полицията обявиха днес, че са българска двойка мъж и жена, хората да престанат да разпространяват фалшива информация, че детето е с обвинения за притежание на тези ножове (и не му е за първи път, това не от полицията, ами от хора които живеят там), но хората пак не вярват,. смятат че децата са нападнати от несъществуващи пакистанци, болшинството са на страната на децата, смятат че полицията лъже, феновете на Фараж само това и чакаха и без това само се чудят как да забъркат скандал, в който тъмните са лошите. Така ги мисля тази двойка българи, сега сигурно трябва да сменят град, училища за деца, всичко. Луди шотландци си слагат тази снимка на момичето с ножовете и пишат че е новата Mary Queen of Scots, Жана Дарк и т.н като е просто едно откачено дете , най вероятно без родители, каквито има почти навсякъде и тероризират не само тъмни.

ред. Даже Карбовски споделил тази простотия, явно не разбрал още, че са българи. "Мъж от 'новите европейци' преследвал момичетата" и прочее глупости.

Това го гледах. Въпросният Фатос Али Дюмана или нещо такова си е нашенец, от Казанлък май беше. На 21 години, с 19-годишната си жена и бебе на 4 месеца май, настанен в council house, доколкото прочетох в пресата. При все, че в социалните мрежи в родината направо по стереотип демонстрира нелош стандарт на живот, десетки снимки с маркови дрехи, телефони, тежкарски часовници, ланци и прочие.

По името и акцента е разбираемо, че ще го вземат за идещ отнякъде си. Изобщо не е смугъл, та по "цвят" никой няма да го обърка за -станец.

Иска се обаче специална форма на дебилизъм да преследваш момиче, което ти крещи, че е на 12 години и да я оставиш на мира, и постоянно се мъчи да се отдалечи от теб, а ти отново и отново да се вреш в нея и присмехулно да я предизвикваш с "хайде, хайде, хайде де, покажи ножа". Това е собственият му клип.

Ония си хиперболизират случая, но нека не се бъркаме, подведени от роден сантимент. Хич не е никаква жертва и страдалец тоя, пък бил той и нашенец.

# 3 319
  • Glasgow
Ами той снима после, след първото пререкание. Явно е нов в Шотландия и не знае, че в тези зони с общинските жилища има такива деца, от семейства на зависими или от институция, имат ножове, не говориш с тях, ако можеш минаваш на отсрещния тротоар. Когато аз започвах работа в такава зона местен приятел, шотландец, ме беше предупредил - не ги гледаш, не ги заговаряш, избягваш, винаги ще се хванат за нещо, ако търсят драма.
От полицията са гледали камери, няма никакво нападение от българска страна.

# 3 320
  • Русе
Не, но има тормоз, от негова страна. Дали е морално оправдан, вече е друга работа, и то яко субективна.

Не си представям ситуация, при която съм с жената и бебето и някаква дрисла в предпубертетска възраст ще ми се е репчила нещо, след което случилото се е вече разрешено и тя си е заминала, но пък вече аз големият мъж ще я преследвам и тормозя, постоянно навирайки се в лицето ѝ и викайки ѝ да си размахва ножовете насреща ми.

В случая малката може да е последната пропаднала дивачка, друсалка и каква ли не. Няма значение. Важното е, че се създава образ и кауза. Тя и Жана д'Арк кой я знае каква е била реално, но виждаме какъв образ ѝ се е създал сред съвременниците, че чак до наши дни.

Или по-нов пример би бил Джордж Флойд в САЩ. Хлапето вече е без значение. А нашенецът не е стока. Изключително дразнещо е неговото поведение, нагло и присмехулно, заснето в собствения му клип, и именно то разбунва яд, та сега гледаме колажи с Мел Гибсън из интернет.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 01:23 от Koronis

# 3 321
  • Glasgow
Даже са и събрали вече £75000 в някаква кампания, за каква цел точно не ми е ясно. Даже с приятел поляк спорих по темата, и той си я сложил на профилна, "тя трябвало да си защитава земята от нашественици" 🤣🙈поляк емигрант смята, че е нормално малолетна шотландка да ходи с ножове и да се защитава от несъществуващ враг. Като намушка и утрепе някого друга песен ще пеят, защото и това се случва, миналата година едно пишлеме уби шофьор на автобус

# 3 322
Този се обясняваше за наша тв, че не може да удари момичето, защото законът не го позволява и затова извикал сестра си ли беше, жена си ли.....Уж, ако положението опре до самозащита. Но на клипа ясно се вижда, че той може спокойно да напусне мястото, но нарочно не го прави и целенасочено предизвиква момичето. Така че, този въобще не е невинен! И в крайна сметка, не знаем има ли предистория и каква е тя.
https://x.com/i/status/1962116677216456759
Не знам как да го вградя, затова оставям линк. Общо взето, пакистански мигрант казва на датчанин, че той има 5 деца, а датчанина 1-2 и ще ги унищожат/превземат. Да, "добрите", "страдащи" мигранти идват тук и казват, че ще ни превземат. Не се връзва с приказките на едни организации.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 01:52 от Alexa10

# 3 323
  • Deutschland
Организациите са с промити мозъци, а и добре им плащат.

# 3 324
  • Street of Dreams
Гледах едно интервю на улицата, някакъв арабски ютюбър пита други араби:
Коя държава е по-добра? Мюсулманска държава, която не е гостоприемна, или християнска държава, която е гостоприемна и прави всичко за вас?
Познайте какви бяха отговорите - предпочитат мюсулманската. Хайде всички обратно към Турция, където Ердоган депортира едни сирийци за това, че се снмаха за социалните мрежи как ядат банани, малко след като местните се бяха оплакали, че заради инфлацията не могат да си позволят банани. Така и трябва да е, за мен неблагодарност трябва да бъде причина за депортиране.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 15:11 от OnDiNe_

# 3 325
Не бих го нарекла нашенец. Дори името да е турско, пак е от различна култура, а не от моята.

# 3 326
  • Glasgow
Ами ето тази банда джебчийки в Лондон са с българско звучащи имена, че и европейски облечени, но аз не се асоциирам с тях https://metro.co.uk/2025/08/30/police-swarm-oxford-street-arrest … NFCsgdvQ9JPl4mF-A

# 3 327
  • Street of Dreams
16-годишна украинка беше хвърлена от влак от иракчанин с отказан статут от 2022. Правила е практика в стоматологичен кабинет.Обадила се е на дядо си като е станало напечено във влака, дядото е бил на телефона като е била хвърлена на релсите. Там я довършва товарен влак. Самият извършител е извикал полиция "вижте там, труп, ама аз нямам нищо общо", бил е пиян. Вместо да им е първия заподозрян, те мислели, че е инцидент първо.
Иракчанинът е в психиатрична клиника. Политиците са възмутени. Единичен случай 4757483.

# 3 328
  • Street of Dreams
Не бях влизлала в Туитър от месеци. Виждам, че Ирфан вече е познат и на Илън Мъск
https://x.com/elonmusk/status/1962302675866804576

# 3 329
https://www.youtube.com/watch?v=-0RxgGadBF4

Кратък обзор на случващото се из Европа и то само за периода 19-28 август. И то само това, което ни е известно. Положението въобще не е на добре. Много меко казано.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 00:07 от Alexa10

Общи условия

Активация на акаунт