Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 3

• 189 198
  • 3 447
  •   1
Отговори
# 3 345
Децата не искат да живеят извън Германия. Въпреки напрежението, на мен също ми харесва там, свикнали сме. Бих сменила града с някое село след време, но в същата държава.

Не искам да ти убивам е ентусиазма, но и в селата е същото.
И аз си мислех такива работи.
Фрашкано е с украинци и други бежанци просто защото големите градове вече издишат.

# 3 346
  • Street of Dreams
White flight не е решение, аз също няма да мръдна от големия град, защото това е моят избор за дом. Трябва всички да настояваме за политическа промяна и генерални решения.

# 3 347
  • Край морета северни и южни
А има ли изобщо западни държави, предлагащи добър стандарт на живот, където все още да е безопасно?

# 3 348
  • Street of Dreams
Една тиха акция на протест на журналистическото издание Deutschland - Kurier : паметник на жертвите на  масовата миграция, на меркеловата политика "ще се справим" и "добре дошли".

# 3 349
Няма връщане назад. Тези хора вече са бракувани за местни, обособени в квартали и стават все повече. Скоро ще са парламента, после ще са мнозинство и ще си търсят шериата.

Наивността е най-голямата грешка.
Допуснаха я вярващите на Меркел, допускат я и сегашните жители.

# 3 350
Вижте как е било в Иран преди 40год и преди 25-30 до сега(има снимки в нета), точно това ще стане навсякъде.
Няма да е за първи път, нито прецедент.
https://www.youtube.com/watch?v=BNdZso7ek2s

# 3 351
А, мерси, няма нужда.
Не ми е нужно да гледам пропаганди, защото е именно такава, нищо, че е в полза на свободния свят Wink
Имам информация от първа ръка- дядо ми е работел тогава в Иран, Ирак...
За съжаление , е било така- само в центъра на големите (1-2 не повече) градове.
За останалото си имаме нарицателно,  достатъчно описателно- Диарбекир!

# 3 352
https://www.pariteni.bg/novini/pensionirane/nad-40-ot-germanskit … o-na-mesec-253882
Над 40% от германските пенсионери живеят с по-малко от 1000 евро на месец
Бежанците щяха да им изкарват пенсиите. Кога?!

# 3 353
Цитат
Е как да нямате избор?
Сменете град, държава. В ЕС сме.
Какво като сме в ЕС?Всеки, който е бил там не само на екскурзия знае, че изобщо не е лесно това местене.Дори ако щеш намиране на жилище под наем и т.н.Къде трябва да се крием ние европейците, в гори тилилейски, за да се спасим от терористи, изнасилчвачи, спящи клетки?Както стана дума по-късно, такива вече са местни граждани.3то-4то поколения и никой не може да ги разкара от Европа.Поне властите да се държаха адекватно, ей така да ни замажат очите от кумува срама.
В НЛ тепърва обмислят дали да разрешат лютивият спрей.В малкото градче Венло в най-смотаната им и бедна провинция, ще заселят 600 бежанци.Местните не са във възторг.Там живеят и доста чуждестранни студенти.

# 3 354
А, мерси, няма нужда.
Не ми е нужно да гледам пропаганди, защото е именно такава, нищо, че е в полза на свободния свят Wink

Абсолютно точно.

В Афганистан ситуацията също е била подобна. 50 години по-късно ни показват жените с къси поли в Кабул и се внушава, че всички са били много модерни. Ама това е било само там, по селата масово хората са били много консервативни.

# 3 355
https://www.pariteni.bg/novini/pensionirane/nad-40-ot-germanskit … o-na-mesec-253882
Над 40% от германските пенсионери живеят с по-малко от 1000 евро на месец
Бежанците щяха да им изкарват пенсиите. Кога?!

При наличието на толкова германци, които не искат да работят нямаха друг избор.

Имам нов колега - мъж германец, работи 25 часа месечно!
Каза, че повече не искал да работи защото щели да му спрат помощите.

Работила съм и с германки, които са работили по 10 часа седмично поради същата причина - да не им спрат помощите.

Ако следите новините Мерц иска драстично орязване на социалните помощи.
Най-силно лаещите против тези промени са етническите германци.

# 3 356
  • Deutschland
Етническите немци, които познавам в града ни, абсолютно не ги понасят бежанците, след убийството на полицай в центъра. На мястото му направиха паметник, има цветя, плочи. Една вечер някой беше минал с колелото през тях и съсипал всичко.

# 3 357
А, мерси, няма нужда.

Абсолютно точно.

В Афганистан ситуацията също е била подобна. 50 години по-късно ни показват жените с къси поли в Кабул и се внушава, че всички са били много модерни. Ама това е било само там, по селата масово хората са били много консервативни.
А в нашите села как е, с къси поли ли ходят?
Дори в български села масово се ходеше с покрита коса преди годни, та и сега.

# 3 358
Етническите немци, които познавам в града ни, абсолютно не ги понасят бежанците, след убийството на полицай в центъра. На мястото му направиха паметник, има цветя, плочи. Една вечер някой беше минал с колелото през тях и съсипал всичко.

Като не искат бежанци да се хващат да работят.
Факта, че социалната им система стимулира мързела ги докара до там.
Ама предпочитат да мързелуват защото е по-удобно.
Виждала ли си германски мъж работещ на строеж или вършещ друга тежка работа?
Няма и да видиш.
Все са българи, румънци и други.

# 3 359
А, мерси, няма нужда.

Абсолютно точно.

А в нашите села как е, с къси поли ли ходят?
Дори в български села масово се ходеше с покрита коса преди годни, та и сега.
Нещо бъркаш двата щата...
В България, дори по селата, ако си с къса пола, не са те замеряли с камъни...
Освен това, не знам колко си годишен, но аз имах баба родена 1917та , дядо 1915та ... малко ги назнайвам нещата, не само по приказки, а и от снимки, и т.н. Wink

Общи условия

Активация на акаунт