Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 830
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Миналата година по Коледа бяхме с Ковид с мъжа ми, като той с пневмония. От 112 дойдоха в къщи, трима доктори без маски. Ние бяхме с маски 95 и на въпросът ми,защо са без, не ги ли е страх отговориха, че маските не пазят. Даже хапнаха сладки и бонбони-беше Коледа. Странно ми се стори от медицински лица такова изказване. Не съм наясно, пазят ли - не пазят, но аз слагам и сега маска . Не ми се иска онова повторение на вируса....

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 19:49 от мм

# 181
  • Бургас
При много хора маските действително не пазят, защото не ги носят правилно. Не може да я носиш под носа и когато кихаш/кашляш да си я дърпаш под брадата за да не ти пречи и да си мислиш, че пази.

# 182
И аз вярвам на маските...
Пет дни обгрижвам ,,моя болен",  навсякъде съм с маска извън стаята, в която съм се изолирала ( да, да, и такива неща има, здравите да се изолират от болните, ,,защото, к'во пък толкова, вирУс нема и маските ме задушават Simple Smile ), засега съм добре, а той леко започна да се подобрява ... ( и започнаха претенциите му Simple Smile...).
П.п. освен домашното лечение, което по моя преценка му прилагам, той най- после склони, та се обади вчера на ЛЛ, която му изписа изопринизин, синулан форте и https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010008612
Куикс софт.
Това последното не го бях и чувала, но при него има невероятен ефект за спиране за хремата и отбъбване на лигавицата на носа. Пиша го, ако мога да помогна на някого...
Здрави да сте!

# 183
  • Germany
Как пък само българските лекари не ги пазят маските? Цялото семейство носехме от началото на пандемията маски на закрито. И двете ни деца ходеха на училище всеки ден с маски, включително по спорт. В класовете и на двете деца почти всички изкараха вируса. От нас никой не се зарази. От октомври децата спряха да слагат маска по спорт + малкият ходеше на тренировки без маска. В края на октомври се разболя първо той, после всички вкъщи. Няма сила, която да ме убеди, че маските не пазят, защото пазят. За нас беше важно да се предпазим в началото и успяхме. Сега се надявам новата ваксина да покаже добри резултати към Омикрона, за да не се налага да караме тази "настинка" пак и същевременно се моля, да не ни застигне пандемия с по смъртоносна болест, защото се видя колко емпатични и загрижени за ближният сме като общество.

# 184
същевременно се моля, да не ни застигне пандемия с по смъртоносна болест, защото се видя колко емпатични и загрижени за ближният сме като общество.
Тука удари в десятката. Тази първа по рода си "пандемия" точно това целеше. Да се тества обществото как ще реагира на заплаха. Приготвят ни нещо, ама Господ да пази...

# 185
В момента към лл ли се обръщаме при ковид

# 186
Да, звънни да питаш първо. Някои не приемат.

# 187
И моята не приема
Има ли ковид кабинет някъде в момента?

# 188
Единствено с непокрити прегледи по здравна каса. Запомних София мед, но имаше още едно ЛЗ. Скоро имаше отговор. Върни се малко назад.

# 189
И моята не приема
Има ли ковид кабинет някъде в момента?
Не знам точно къде я видях, но имаше реклама на Ковид кабинет в Медкрос - София.
Първо реших, че е нещо старо, но после се оказа, че си е за прегледи на Ковид болни.

https://superdoc.bg/lekar/kovid-19-COVID-19-kabinet-
Допълвам, че излиза такъв кабинет в СуперДок със запазване на часове, но не пречи да се обадите и питате.

Допълвам и тази информация:
"МЦ Медкрос разкрива Ковид-19 (COVID-19) кабинети, в които здравноосигурени пациенти, които имат положителен антигенен или RT-PCR тест могат да получат безплатна консултация. Ковид-19 (COVID-19) зоните са достъпни и в двата филиала на медицинския център на ул. Стара планина 8-10 и на ул. Зайчар 134."

Даже е и безплатна консултацията. Браво на Медкрос. Heart ExlHeart ExlHeart Exl

# 190
За съжаление явно е стара информация, не работи

# 191
За съжаление явно е стара информация, не работи
Е, жалко Sad

# 192
Ами няма защо да работи, слава Богу.

# 193
Аз съм с ковид и придружаващи заболявания и терапия и имам нужда. Повечето хора ми предложиха да не си правя тест, а просто да отида на лекар.  Не мисля, че е редно. Но такъв момент уцелих явно. И държава.

# 194
Аз съм с ковид и придружаващи заболявания и терапия и имам нужда. Повечето хора ми предложиха да не си правя тест, а просто да отида на лекар.  Не мисля, че е редно. Но такъв момент уцелих явно. И държава.
Отиди в Инфекциозна, там насочват хората с Ковид.

Общи условия

Активация на акаунт