Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 896
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 280
Има ли някаква особеност при тестването и лечението на щамовете, които върлуват в момента или всичко си е по старому?

# 2 281
Миналогодишните тестове засичат ли новия щам, понеже имам вкъщи няколко?
И аз се интересувам със същите неща ли се лекуваме?
 От днес съм със страшно главоболие и отпадналост и съм била контактна.
След последния Ковид ми отне няколко месеца да се възстановя и някои неща така си и останаха. Така се надявах да го избегнем поне тази година.

# 2 282
Mavina, а защо не смениш работодателя? Не е единственият, има много други, които не забраняват болничните.
Всъщност не знам как се забранява болничен? Thinking

# 2 283
Като се търси повод да се посочи вратата и недвусмислено се обяснява, че уволнението се дължи на нежелани отсъствия. Жалко е:  висш лекарски персонал не цени най-дефицитния среден лекарски персонал. А навън ги чакат с топъл хляб. Жалко за всички нас - здрави и болни!

# 2 284
  • София
Дъждец, на нас миналогодишните тестове ни го хванаха.
Лекувахме се симптомно - нурофен акто вдигна Т, капки за нос, стрепсилс за гърлото - който каквото го боли.

# 2 285
Малвина, ами те и другите поради същите мотиви като при теб не си вземат болнични. Интересно ми е как призоваваш останалите да го правят, а ти самата не го правиш. Явно смяташ, че е правилно да се взема болничен. Ти защо не си взе?
Отговаряйки на въпроса, ще си отгорориш защо и другите не си вземат.

# 2 286
Mavina, а защо не смениш работодателя? Не е единственият, има много други, които не забраняват болничните.
Всъщност не знам как се забранява болничен? Thinking
Защото съм сменила вече много работодатели и съм уморена всеки път да започвам от нулата.
А болничен и отпуска се забраняват много лесно.
Пример: Лекарят ,който ме лекува ми казва да си взема болничен 3 дни ,аз предупреждавам прекият си началник и същият ми казва да не вземам ,защото няма персонал и трябва да съм на работа.
Първият ден ,когато ми стана зле ,трябваше да съм първа смяна.
Отидох на преглед и се прибрах ,но същата тази първа смяна после без да ме питат ми я сложиха като дневна ,а аз трябваше на него ден да съм първа.
А за отпуската ,работодателят казва ,че той е този ,който разрешава или не отпуските.
Аз съм санитар.

# 2 287
Съчувствам ти... То, че има проблем с кадрите в здравеопазването е ясно, но никой не печели от това, болни да ходят на работа. Хем страдаш, хем заразяваш пациенти, дошли да се лекуват от нещо друго.

# 2 288
Съчувствам ти... То, че има проблем с кадрите в здравеопазването е ясно, но никой не печели от това, болни да ходят на работа. Хем страдаш, хем заразяваш пациенти, дошли да се лекуват от нещо друго.
Не забравяй ,че живеем в България и тук на работодателите не им пука как ще идваш на работа ,важното е да има персонал.
Как ще работиш си е твой проблем.
Мен ме гледат на криво ,че съм с маска на работа. Повече за какво да говоря!
brumm ,ако на мен не ми се прави проблем за болничен ,разбира се че щях да си взема и да си стоя у нас!
И тук не говоря само за мен.
Моите колежки изкараха Ковид преди няколко месеца и ги приеха в болница ,изкараха го по различно време.
В момента в който бяха изписани на другият ден бяха на работа.
За мен това не е редно ,но на работодателят не му пука как ще работиш и колко си работоспособен.
Лошото е ,че не сме единичен случай.
Това е масова практика ,защото ако започнеш да отсъстваш те гонят и друг ,ще заеме твоето място.

# 2 289
При нас връщат видимо болни хора. Не е навсякъде това, което описваш.

# 2 290
С mavina е частен случай, твърде рядък, за да се коментира, не е отражение на реалностите. Болни всички връщаме, зависи на кое викате болен. Ако ти тече носа, сори, не става.

# 2 291
За съжаление изобщо не съм рядък случай.
А аз когато отидох на работа едвам си стоях на краката.
Имах леки болки в гърлото ,дори и хрема нямах.
Не мисля ,че човек който не се чувства добре ,дори и само с една хрема трябва да е на работа.
И аз бях "само с отпадналост и леки болки в гърлото" ,но се случи така ,че приех 4 антибиотика в разстояние на месец и половина ,че и в болница лежах накрая.

Та и сегашният Ковид и вируси ,изобщо не са за подценяване.

# 2 292
Здравейте, приятели!
Моята карантина онези дни изтече. Вече карантината е 7 дни ми обясниха от РЗИ. Значи сега съм на 10-ти ден. Имам кашлица, която се появява, когато говоря. Нямам храчки. Чудя се дали да направя снимка на белите дробове? Изкарах вируса на геломиртол, бромхексин и витамини. В началото направих грешката да започна за 3 дни доксациклин и спрях. Страшна хрема имах 2 дни, с нищо не можеше да се спре, а сякаш и Геломиртола предизвикваше това. Но явно това е механизъм организмът да се бори с вируса, но направо още съм на рани около носа ми. Сега се чувствам добре, завърнах се на работа, но ме притесняват позивите за кашляне. Разбира се, броя още 7 дни в притеснение дали не съм заразила някой вкъщи.

# 2 293
С КОВИД не съм кашляла, но 2 пъти съм карала бронхит, кашлях по месец, след лечението. Мисля, че няма смисъл да правиш снимки, трябва време за да отшуми. Смучи ментови/евкалиптови бонбони.

# 2 294
  • Другата България
Мдааа, аз като ви казвам, че в здравните заведения влизаш за едно, излизаш с две нови, няма маски, няма каски, няма ни-що! И то наистина в болници, в които има хора с доста компрометиран имунитет. В болници, а какво остава за офиси.
Това е реалността, и каквото и да си дращим тук, тя си е все по-реална и ще бъде такава.

Общи условия

Активация на акаунт