Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 175
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 460
Аз също в момента съм без мирис и вкус. Гадория!

# 2 461
И аз нямам обоняние. Явно при "модерния" вариант пак е чест симтом.

# 2 462
а не може ли да си здрав и да си преносител на вируса?
Сигурно е възможно - преди две седмици ММ се върна от командировка с колега, след два дни колегата и част от семейството му - деца и възрастните му родители се натръшкаха от КОВИД , без ваксини са , от хората за които “КОВИД няма”, не си спомнят да са го карали, тестове не са правили никога досега, тъй като  положението не е добро за бабата в момента и направили тест и разбрали какво е. Аз също го лепнах , ММ също, съпругата на колегата не и считайки че е здрава , лично информирала възрастната си майка за ситуацията , занесла и продукти и т.н и съответно и майката е в кюпа с болните. Мисля че всички по един или друг начин ще изкараме този вариант, даже официалната информация е че вълната затихва.

# 2 463
  • София
От вчера адски ме болат очите. Чудя се сега това пък на какво се дължи

# 2 464
На вируса може би.

# 2 465
  • София
То ясно, че е на вирусът, но се притеснявам да не атакува нервните

# 2 466
Здравейте, аз изкарах най-вероятно Ковид - с висока температура над 38,5 градуса, обилна денонощна хрема, продуктивна кашлица, обилно изпотяване, загуба на вкус и мирис... И сега като пост ефект имам нервност и засилване на емоциите. За дребни неща избухвам. Освен това съм загубила концентрация и памет - краткосрочната памет по-конкретно. Мислите ли, че действително е пост-Ковид ефект? Нормално ли е Ковид да атакува нервите?

# 2 467
Без тест няма как само по симптомите да се анализира дали сте боледувала от ковид. Но на въпроса ви - да, при мен ковид даде много негативи в т.ч. и в неврологичен аспект, както и проблем с краткосрочната памет, който остана за постоянно и според детето се влошава 1г. и половина след първото боледуване.
Обаче ако наистина искате да знаете от какво сте боледувала на този етап единствено може да тествате антитела, ако ви е първо боледуване и не сте се ваксинирали. Всичко друго е в сферата на догадките и не е коректно.

# 2 468
Нервите и кръвоносните съдове атакува.
Проблеми с паметта са типичен постковид симптом.

# 2 469
Без тест няма как само по симптомите да се анализира дали сте боледувала от ковид. Но на въпроса ви - да, при мен ковид даде много негативи в т.ч. и в неврологичен аспект, както и проблем с краткосрочната памет, който остана за постоянно и според детето се влошава 1г. и половина след първото боледуване.
Обаче ако наистина искате да знаете от какво сте боледувала на този етап единствено може да тествате антитела, ако ви е първо боледуване и не сте се ваксинирали. Всичко друго е в сферата на догадките и не е коректно.
Здравейте, мила Рори,

Благодаря ви за бързия отговор. Правих тест и то на 8-мия ден от разгръщането на болестта и не показа нищо. Комбиниран тест за Ковид/РСВ/Грип А, Б. Нищо. Интересното е, че бях зле цели 20 дена от разгръщането на болестта. Тотална умора, болки в мускулите... Ужас. И тежък гърлобол. Това не ми е първия път. От една година насам е третия. Да, разумно е да си видя антителата. Благодаря ви!

# 2 470
Какво е РСВ? Досега съм виждала комбиниран тест само за ковид и грип А и В. Иначе всички симптоми които посочвате бяха част от моите симптоми първия път - 2021г. когато най-разпространен щам беше делтата.

# 2 471
Какво е РСВ? Досега съм виждала комбиниран тест само за ковид и грип А и В. Иначе всички симптоми които посочвате бяха част от моите симптоми първия път - 2021г. когато най-разпространен щам беше делтата.
Мила Рори,
РСВ е респираторен синцитиален вирус. RSV. На моя тест от аптека Нота Бене го имаше като опция.

# 2 472
  • София
Здравната комисия в парламента  прие отпадане на карантината. Предстои гласуване в зала, обнародване и пр. Скоро.

# 2 473
То няма никакъв смисъл от тази карантина. Спазват я само съвестните, които и без разпореждане пак ще го правят. Другите обикалят по кабинети, лаборатории или дори ходят на работа.

# 2 474
Трябва ли да приемам аспирин протект и колко време?

Общи условия

Активация на акаунт