Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 221
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 490
Мда. Карантина изобщо няма да има скоро, пък и отдавна продължителността  й не е обоснована медицински. Който има съвест, ще си стои вкъщи. Друг е въпросът, че някои работодатели не са ок с болничните и хоум офиса.
А пък това със заразяването е много странно. Аз изобщо не знам как се заразих, няма болни около мен, а седмицата преди да се разболея не съм мърдала даже до магазин. Само вкъщи и в офиса. Деня, когато вечерта вдигнах температура успях да нацелувам родителите ми - ми ... нищо им няма. Правиха си тестове на 5ти ден за всеки случай - отрицателни са. Мъжът ми също не прихвана. Спя в отделна стая, но до последно си бяхме заедно, пък не бих казала, че вървя с дезинфектантите след мен в банята. Въобще.. чудна работа 😃

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 10:44 от Nancy93

# 2 491
Нищо чудно няма, някои хора не го хващат въобще.

# 2 492
Аз до миналата събота си мислех, че съм от тия хора. До сега 100 пъти съм била в близък контакт с болен и не прихващах. Близките ми са боледували вече по веднъж. За мен е въпрос на моментно състояние на организма.

# 2 493
Аз до миналата събота си мислех, че съм от тия хора. До сега 100 пъти съм била в близък контакт с болен и не прихващах. Близките ми са боледували вече по веднъж. За мен е въпрос на моментно състояние на организма.
На същото мнение съм, но то си важи за всички вируси. Човек в добро общо здраве по-трудно прихваща и се разболява от каквото и да е. Независимо дали ковид, "проста настинка" или друго.
И аз се разболях от ковид малко преди да отменят задължителните маски навсякъде, 2 години бяха минали от началото на пандемията. А съм работила през цялото време на място където идват постоянно болни хора и където за съжаление и противоепидемичните мерки се спазваха през пръсти. То чак аз не си вярвах че устисках толкова дълго... Прихванах го по време когато бях под голям стрес и умора и не мога да кажа че се грижех добре за себе си точно тогава.
За да не ме разбере някой погрешно - под грижа за себе си не визирам гълтане на де що видя и чуя витамини и имуностимулатори, а просто здравословен живот с добра храна и достатъчно почивка и движение.

# 2 494
  • София
Преди да си заразя два-три дни кихах, после два дни ншщо ми нямаше и накрая -хоп, Ковид. Явно организмът ми е бил отслабен, а Ковид има много и съм направила неприятна среща с вируса.

# 2 495
Точно това исках да кажа и аз, Натка. "Неприхващането" ми приключи след период на силен стрес, 14 часови работни дни и кофти диета, съчетана с 0 движение... А от 5 години не бях имала и "една проста кихавица". Грип от дете не съм карала... Та, да - и най-силният имунитет поддава, когато му упражниш повече насилие. Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 14:22 от Nancy93

# 2 496
А при нас започна с разстройство един ден, после всичко останало.

# 2 497
Здравейте,
дали последният щам е със загуба на обоняние? От два дни съм с хрема - не от най-страшната, но днес се събудих и обонянието ми е доста намалено. Чудя се дали е от самата хрема или съм пипнала Ковид. По-късно през деня ще правя тест, за да съм сигурна, но както знаем не винаги се позитивират.
  Здравейте, не мога да ви отговоря какъв е последния щам, но мъжът ми го кара лятото също със загуба на обоняние. Не знам дали е възможно просто да са хванали стария щам вашия и моят съпруг. Предполагам той още се вихри - старият щам. Моля по-компетентните от нас да ни обяснят, защото ми е интересно и на мен как е възможно това? Тоест възможно ли е и старият щам да си върлува?
   След втория Ковид моят цикъл се промени - стана нерегулярен, на моменти е много дълъг, като е имало случай да ми дойде в един и същ месец два пъти, а и имах случай тъкмо ми спря дългия цикъл и след има-няма две седмици пак ми дойде.
Иначе редовно посещавам гинеколог.
Възможно е от Кавида да е станало нещо хормонално, защото и качвам напоследък.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 21:09 от ladychar86

# 2 498
Не, не е. Не съм виждал див тип коронавирус (първоначалния вариант) в статистиките на НЦЗПБ от 2 години. Има други доминантни варианти в момента. Това не пречи аносмията да се върне като симптом при някой/и от тях.

# 2 499
Някъде бях чела, че при Пирола загуба на обонянието е чест симптом.
Не знам до колко е разпространен у нас вариантът. Честно казано, не съм се ровила в статистиките скоро и не зная кой е най-чест в момента.

# 2 500
Заповядайте, ако представлява интерес:
https://www.ncipd.org/index.php?option=com_k2&view=item&id=828:s … emid=1094&lang=bg

Омикрон доминира.

# 2 501
  • София
Аз от вчера съм с отрицателен тест. Хремата не е минала напълно, но с капки поддържам положението. Утре мисля да изляза, въпреки че съм като парцал. Обоняние нямам, но ще му дам още десетина дни и после усилено почвам да душа всякакви силни миризми, за да го провокирам. Нямам идея дали това ще подобри нещата, но трябва да прочета малко повече, за да действам. Утре ще ми е и първата среща с хора Simple Smile)) след началото на болестта. Ще продължа да си пия всички един куп добавки, витамини и Натаспин поне още месец и се надявам да няма последствия. Странно, но имам чувството, че този път вирусът направи по-големи поражения на организма. Дано не съм права.

# 2 502
A какво е лечението в момента на Ковид? В смисъл какво изписват лекарите по протокол?

# 2 503
  • София
Бях на Авирон по схема, Геломиртол пак по схема, Цинк, Магнезий, витамин Д, Милгама Н (пак витамини), Натаспин, за гърло и нос - капки, приготвени в аптека, Стрепсилс, Хексоралете, Студал за кашлицата, Парацетамол или Аналгин за температурата, че няколко пъти става 38.5 и беше мор. Към средата минах и на антибиотик и пробиотик... и така. Започнах да пия и малко Магнезий, защото се появиха ужасни крампи.

# 2 504
На мен ми изписаха само Биозин и витаминки.

Общи условия

Активация на акаунт