Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 316 691
  • 5 003
  •   2
Отговори
# 2 595
Когато бях болна през пролетта на 2021г. около 10-15 дни ми падаше гласа при опит да говоря. Само шептях.

# 2 596
  • София
Доколкото знам, това е срещан симптом. Но, ако не се оправи в рамките на седмица, поговорете с лекар. Моя позната игнорира проблема и вече 6 месеца не може да се оправи. Потърсете специалист.

Аз днес доста се стреснах, защото излязох за 3 часа и едва се прибрах. Такава умора не съм изпитвала. А и носът ми още тече, гърлото ме дразни. Не знам какво да правя. Тези дни ще ходя и на кардиолог, защото започна да ми прескача сърцето.

# 2 597
Доколкото знам, това е срещан симптом. Но, ако не се оправи в рамките на седмица, поговорете с лекар. Моя позната игнорира проблема и вече 6 месеца не може да се оправи. Потърсете специалист.

Аз днес доста се стреснах, защото излязох за 3 часа и едва се прибрах. Такава умора не съм изпитвала. А и носът ми още тече, гърлото ме дразни. Не знам какво да правя. Тези дни ще ходя и на кардиолог, защото започна да ми прескача сърцето.
Вашата позната от ковид ли и изчезна гласа и какви са последствията при нея?

# 2 598
  • София
Да, беше след Ковид. Лошото е, че после мина още две инфекции, явно организмът й е бил много изтощен. Гласът й изчезна по време на Ковид, после се промени (все едно е с тежка хрема), тя реши, че това не е проблем и не му обърна внимание. Отиде на лекар чак след два-три месеца, после изследвания, чудеса. Бяха й казали, че може да се оправи, но ще отнеме време, рехабилитация.
Просто казвам, че ако не мине за седмица-две, потърсете помощ

# 2 599
Преди две седмици се разболях, а от около седмица също имам проблем с гласа - първите дни почти го нямаше. Беше придружено с кашлица и постоянно дразнене в гърлото, вече кашлицата отминава, но гласът все още не може да се възстанови. Надявам се скоро да се оправи. Смуча хомеовокс, гелоривойс, подобрение честно казано не виждам от тях.

# 2 600
  • Бургас
Кога се появяват симптомите от дих.пътища? Дразнене в гърлото, хрема и т.н.
Значи в Неделя бях с втрисане, болки в гърба, но  без Т. През нощта вдигнах Т, която в Понеделник стигна 38.8-39 и после нищо. Не съм пила нищо от Понеделник следобед и не съм вдигала повече Т, болки нямам.
Днес теста ми е супер положителен. Ако тестовата линия в Понеделник беше едва забележима, днес е като светофар.

# 2 601
Може да си останете само с тези симптоми.

# 2 602
Аз смучех бонбони тип кармолис и всякакви подобни, лукчета с билки, сега има много и са евтин вариант. За хремата-капки, и то основно за отпушване, че да мога да дишам, не търпя запушен нос аз принципно. С капки или без, една хрема при мен се влачи повече време.
Общо взето последния ковид го изкарах доста прилично аз, за разлика от първия навремето с първата вълна.
Втори месец съм след последния, вчера си мерих кръвното ей така, на шега, не защото имам причини или оплаквания. 150/100. Не знам как да го интерпретирам, днес пак ще проследя.

# 2 603
Моят глас когато бях болна ,беше много спаднал. Бях така около две седмици. И независимо от лекарствата ,които приемах + антибиотик си беше спаднал дълго време.
Въртях се в омагьосан кръг ,кашлица ,гърло ,хрема + задна хрема.
Аз лично оздравях след 2 месеца.
От първите дни на септември до края на октомври ,че дори влязох в първите дни на ноември.
Лошото при мен е ,че бях на работа ,недоспивах заради нощните и се изтощавах и от дневните смени.
Иска си сън и почивка.
Утре е последният ден на Респигард ,който пия за последен месец.
Надявам се да не се разболявам повече.

Бързо оздравяване и възстановяване на всички болни! 🌷

# 2 604
Кога се появяват симптомите от дих.пътища? Дразнене в гърлото, хрема и т.н.
Значи в Неделя бях с втрисане, болки в гърба, но  без Т. През нощта вдигнах Т, която в Понеделник стигна 38.8-39 и после нищо. Не съм пила нищо от Понеделник следобед и не съм вдигала повече Т, болки нямам.
Днес теста ми е супер положителен. Ако тестовата линия в Понеделник беше едва забележима, днес е като светофар.

Нищо не значи това, споко! На майка първия тест - комбиниран, показа бледа черта след указаното време. След 2 дни тест само за КОВИД светна ярко. Симптоми не е имала, освен загуба на обоняние и вкус, с леко носово говорене, без хрема и без Т.

# 2 605
Наситеността на теста не показва силата на симптомите, а дали имаш от заразителя в момента, казано лаишки.

# 2 606
Здравейте,хора!Имам болки в корема,спазми по-точно сякаш ще ме изкара разтройство,а нямам такова никакво.Дали тези болки в корема са част от симптомите,наред с хрема и гърлобол?🤔

# 2 607
Всякакви симптоми при КОВИД са възможни. Мой близък точно с разстройство го кара, без гърло и хрема.

# 2 608
  • Бургас
Здравейте,хора!Имам болки в корема,спазми по-точно сякаш ще ме изкара разтройство,а нямам такова никакво.Дали тези болки в корема са част от симптомите,наред с хрема и гърлобол?🤔
Аз имах такива спазми, но съчетани и с брутален апетит за всякакви глупости за ден.

papi6, знам, че наситеността на теста не е свързана с тежестта на симптомите, а по - скоро може да се свърже с вирусен товар. Просто се чудих защо вдигам вирусния товар, когато започвам да се чувствам добре. И затова питах дали да очаквам друго, освен един ден Т.  Но явно такъв му е модела на вируса. Ако не се бях тествала, още в Сряда щях да съм на крак и сред хора. То пак съм на крак, но не държа да разнасям ковид на хората.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 23:54 от MeMyselfI

# 2 609
Ще отивам за тест...
С дъщеря ми сме болни от няколко дни. Тя първа се разболя - ужасни секрети в носоглътката и дразнене в гърлото. Не сме мерили температура.
Обаче аз се чувствам много зле днес - пък съм само с обилна хрема и секрети в носоглътката, които ме карат да прокашлям.............  Сутринта нямах глас.

Общи условия

Активация на акаунт