Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 619
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 615
Изобщо не е странна и озадачаваща рецептата. И си действа много добре. Зарежете химичните реакции, изпробвана е и има ефект. Нарязваш лимон, поръсваш със сода, започва да кипи, може с мед, може и без мед. 
Аз ползвам рецептата при гастрит. Нищо не ми действа така добре, както лимон, сода и мед.
За алкализиране на урината, при цистит, това също е средство за спешна помощ. Веднага пресича симптомите. Лимонът може да е кисел, но при метаболизиране се произвеждат алкални продукти.

# 616
За алкализиране на урината да, то става натриев цитрат като се смесят лимон и мед а всякакъв цитрат я алкализира. Против гадене също помага такава смес, по същата причина, хората си купуват натриев цитрат от аптеката за целта.
За гърлото само сода съм ползвала, гаргара с разтвор, успокоява наистина за нула време.
Кое точно помага в смесените лимон и сода за гърлото не знам, но те не са просто сода и киселина дето да се неутрализират и да не остане нищо от тях. Явно има какво, щом го хвалят толкова хора, не броя тоя младеж по телевизията че там много звезди се навъдиха и не ги отразявам.

# 617
Лимонът има основна реакция въпреки киселия вкус. Топла вода на гладно с лимон се пие за алкализация на тялото. Няма противоречие с ученото...в кой клас беше?

# 618
За гърло и аз не съм го ползвала, но исках да кажа, че самата комбинация не е равна на нула, както се обясни химичната реакция, основа плюс киселина.

# 619
За гърло и аз не съм го ползвала, но исках да кажа, че самата комбинация не е равна на нула, както се обясни химичната реакция, основа плюс киселина.
Зависи от пропорциите, но може да бъде и равна на 0. Общо взето е опроверга много пъти ефекта на тази комбинация срещу Ковид. С повечко сода спрямо лимона може да намали киселините в стомаха (вкъщи всички страдахме от киселини покрай ковид).
Самата гъргара определено облекчава болките в гърлото, но ако опитате със сол ефектът е още по-добър.
Всичко друго да недоказани спекулации (google bicarbonate and lemon covid)

# 620
  • София
Здравейте.След 3 години пазене и вече аз съм в тази тема като участник, не само като читател. Снощи вдигнах 37,4 температура, сутринта си направих тест, мислейки че е начало на някой от гриповете и хоп, изненада + за ковид. Утре съм на преглед при инфекционист, защото съм с автоимунно заболяване и ЛЛ настоява да отида (въпреки че съм направила консултация с невролога си какво мога да пия) Какво представлява прегледа при инфекционист, освен да те пита какви са ти симптомите?Пуска ли pcr или антигенен, той ли дава направление за снимка, ако прецени, че има нужда (в момента съм си само с температурата, леко гъгнене и разбира се лека отпадналост предвид суфибрилната температура) Усещам го като настинка. 

Откъде съм се заразила, нямам и идея, но е факт положителния тест:(

# 621
Щом го усещаш като настинка, значи е така. Успокой се, ще мине. Сегашните варианти не са като оригиналния КОВИД.
Не знам какво ще ти каже инфекционистът, ако искаш, сподели в темата.
Чай и почивка засега. Лека вечер!

# 622
  • София
Да се надяваме, че вече аз и ММ сме почти здрави. След точно седмица приключения. Снощи обаче ме започнаха едни стомашни киселини с яко гадене - така цяла нощ. Не знам дали е от вируса или се престарах с кверцетина и аспирина, и витамините. Уж с храна ги взимах, но апетитът ми не е в пълния си размер все пак. За една седмица и аз, и мъжа свалихме по 2кг. Приемем го от положителната страна - свалихме коледните натрупвания.

Разболя се обаче дъщерята, която обвинявах, че го е домъкнала. Днес и правих тест (на 3-ти ден от разсополявянето)
Сега остава въпросът - малкият ни син изкарал ли го е, безсимптомно ли го кара или тепърва ще се разболява. И ако тепърва ще се разболява, какво чака 10 дни всички да кихаме и кашляме по него, а ние ходейки с маски в магазини и ГТ сме лепнали нещо за половин час? Голяма ми е енигма това заразяване.

Децата нямат ba 4/5 но като гледам щерката го кара доста по-леко от мен. Може би е от възрастта, а може би защото едно е да се влачиш като парцал и да слугуваш на всички, а съвсем друго да разцъкваш игри, а мама да ти носи чайчета, супички и хапчета.

Нашата ваксина е в СРЗИ поставена. Проверявахме я 4/5 е.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 19:55 от Gorg0nzola

# 623
На мен вит.Д ми е занижен и пия по 5000 дневно... от поне 2-3 седмици.
То и Авирона от утре..според указанията няма как да направя от сега до 12 часа/за деня/ 3 приема по 3 ....
Не съм алергична-даже предни години съм си капала сребърна вода в носа.... За сега нямам хрема/слава богу/ ...
За съжаление с безпокойството няма как да стане Sad .Но може пък някой валериан да взема по нататък...
Flowers Hibiscus Отново ви благодаря!
Магнезий вземи за безпокойството. Отпуска нервната система и приспива.

# 624
  • София
Здравейте. Прочетох част от темата, но обемът й твърде голям, затова направо ще питам - може ли болки в ръката (невралгични) да са вследствие на ваксината? Баща ми от 8 месеца е с ужасяващи болки в рамото и надолу по ръката. Обиколихме доста ортопеди и невролози - не могат да си обяснят причината. Правен е ямр, снимки - нищо… Мина няколко курса на лечение с инжекции кортикостероиди- нищо! Пие от месеци НПВС, трамадоли, паратрамоли и пр. - само за часове намаляват болката. В чудо сме! И трите ваксини са в това рамо… Има ли други в такава ситуация и как се справяте?

# 625
Не знам дали е от ваксината или от ваксинацията - ако иглата е уцелила нерва и го е увредила може да е. Иначе има тема за вредата от ваксините и там ще ти кажат, че е Simple Smile

# 626
Здравейте. Прочетох част от темата, но обемът й твърде голям, затова направо ще питам - може ли болки в ръката (невралгични) да са вследствие на ваксината? Баща ми от 8 месеца е с ужасяващи болки в рамото и надолу по ръката. Обиколихме доста ортопеди и невролози - не могат да си обяснят причината. Правен е ямр, снимки - нищо… Мина няколко курса на лечение с инжекции кортикостероиди- нищо! Пие от месеци НПВС, трамадоли, паратрамоли и пр. - само за часове намаляват болката. В чудо сме! И трите ваксини са в това рамо… Има ли други в такава ситуация и как се справяте?
Интересно. Ямр ако е чист... Rolling Eyes

Приятелят на сестра ми получи силен шум в ушите с месеци, след ваксина. И неговия ямр беше чист и нямаше никакво обяснение, освен че се е ваксинирал. След това преболедува ковид и се оправи като по чудо.

# 627
Имаше някакъв сайт, където хората докладваха за странични ефекти от даден медикамент. Пишете там. Просто напишете в Гугъл “докладване на странични ефекти от лекарства”.

# 628
Според мен потърсете и второ дори и трето мнение.
Дали има връзка с ваксина или не, важното е да му се помогне на човека да се оправи.
Имам познати, които с операция се оправиха. Около 60-65 годишни хора. От претоварване са им се появили  проблемите, но не знам подробности.
Споменавам го само във връзка че не винаги проблема се повлиява от кортикостероиди.

# 629
  • София
Не второ и трето, а над 10 доктори за изследвания и мнения сме обиколили. Кръвни, образни и всякакви изследвания+ терапии- нищо! А болката е жестока! Не търся под вола теле (връзка с ваксината), но вече във всичко се съмнявам. Та затова и тук питам, някой може да има опит.

Общи условия

Активация на акаунт