Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 619
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 600
Започни авирон-а. Осцилококц. е хомеопатия. Него можеш да го делиш на по половин дори 1/3 тубичка. Дано опазиш майка си!

# 601
Според мен се лекувай симптоматично. Не съм убедена, че Авирон е от значение, въпреки, че и аз го пих. Пий чай, ако имаш Т - нещо за нея, ако те боли гърлото - мажи с Гранофурин, или някакви таблетки за смучене. И си почивай максимално. Витамин С - ударни дози.

# 602
Благодаря ви ,момичета-много сте отзивчиви Чай мразя,но пия много вода...около 2 литра... Температурата е 37.7,но нищо за сега,че аз съм алергична към всякакви прарацетамоли,нурофени... Ако много се качи -хексалгин.... Гърло -не,но ме болят стави много... За съжаление точно сега почивката няма как да стане Sad . Ще гледам да полежавам-само се моля да не става по-зле,че тогава не знам  .... Ц-то от утре -сега е много късно и няма да мигна.. А имах цинк 15мг  и го взех...Много ви благодаря..

# 603
Топли течности от сорта на по-бистри супи или просто бульон тогава? Щом не ти се пие чай.
Витамин Д може да вкараш също освен цинка, дори и да нямаш дефицит едно боледуване може да го поизчерпи и него.

# 604
reninel освен всичко, което описа Недоволна, маската FFP2/3/KN95 трябва да е плътно прилепнала по лицето - не да "издиша" оттук и оттам или да е голяма за лицето ти, добре е че си започнала да приемаш и нещо противовирусно - така ще помогнеш на организма да се справи по-бързо и безпроблемно и ще намалиш вирусния товар. Организма се стимулира в началото на инфекцията за да се справи. Важното е да не се безпокоиш, защото безпокойството при някои хора влошава някои "показатели" на тялото които трябва да се борят с вирусите (ако искаш вземи и там нещо от рода на валериан,  мента и глог или мелатонин за да е по-спокойно тялото ти).

От дробчета и сърце на патица (осцилококцинум) няма да ти стане нищо ако започнеш след няколко часа и авирона - ако с чувствителн стомах по-добре с малко храна.

Но вземай и някакъв комплекс от витамини и минерали, хидратирай се с вода и всякакви ястия съдържащи повече вода, плодове, както писа Deva си почивай. Добре е да имаш и някакъв спрей за нос (аз използвам Силвъртус - само да не си алергична към някои от съставките като колоидното сребро).

И разбира се трябва да се обадиш на личния си лекар.
Леко и бързо оздравяване!

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 22:13 от pril

# 605
На мен вит.Д ми е занижен и пия по 5000 дневно... от поне 2-3 седмици.
То и Авирона от утре..според указанията няма как да направя от сега до 12 часа/за деня/ 3 приема по 3 ....
Не съм алергична-даже предни години съм си капала сребърна вода в носа.... За сега нямам хрема/слава богу/ ...
За съжаление с безпокойството няма как да стане Sad .Но може пък някой валериан да взема по нататък...
Flowers Hibiscus Отново ви благодаря!

# 606
Рениел, леко да го избуташ 🤞

# 607
Ако нямаш нищо против пилешкия бульон, свари си такъв. Аз не ям никакви супи и подобни, но в момента, в който тръгвам да се разболявам, си варя пиле. Месото рядко го изяждам, но топъл до горещ бульон с лимонов сок и ронена чубрица като подправка поемам в големи количества. Май дори бях чела, че той помага при подобни проблеми.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 22:20 от Недоволна

# 608
Да, важни са топлите течности, reninel, не просто вода. Изхвърлят токсините. Супата е добра идея, ако ти се готви. Ако не - чай, колкото и да не обичаш. То и лекарства не обичаме, но се налага понякога.
И спокойствие, доколкото е възможно. Ще мине!

# 609
  • При семейството си
Направете тест и на родителите/майка Ви, поне да знаете…Вие вече тях/нея или те/тя пък Вас. Ако и те/тя са заразени или са заразили Вас, да се вземат мерки и за тях/нея. Аз лично, на този етап и при това протичане на Ковид, бих се грижила повече за другите симптоми, проблеми на близките, ако трябва и с няколко маски. С бебе съм спала с маска. Не бих зарязала лежащо болен човек след 10-20 минути.

# 610
Благодаря ви отново -чай ще е...Сега точно готвенето не ми е....  Да кажа че на този етап се притеснявам повече за родителите ми /както е неподвижна/ особено в това положение отколкото за мен Sad .
Дано не ме скапе ...

На този етап те нямат нищо....  10-20 мин.в стаята при нея..иначе никой не зарязвам ..Но сега само ковид им липсва...

# 611
  • Бургас
Хора, усетите ли първите симптоми започвайте лимонов сок със сода. Много е ефикасно, проф. Кантарджиев го препоръчва многократно. Лимонов сок със съвсем малко вода и малко сода. Тази смес, ако почистите плота с нея ще го дезинфекцирате и няма да остане жив вирус, какво остава за гърлото.
Правите пълна дезинфекция на гърлото.

При смесването на киселина и основа се получава неутрализация, т.е. ефекта е точно никакъв. Може да дизенфикцирате само с киселина или само с основа, но никога с двете едновременно. Учи се още в 7ми клас.

# 612
Чак пък дезинфекция. Wink Не е така, но лимон, сода и мед са много добра комбинация за гърло, за стомах. Ако добавите и джинджифил е още по-добре.

# 613
  • София
Хора, усетите ли първите симптоми започвайте лимонов сок със сода. Много е ефикасно, проф. Кантарджиев го препоръчва многократно. Лимонов сок със съвсем малко вода и малко сода. Тази смес, ако почистите плота с нея ще го дезинфекцирате и няма да остане жив вирус, какво остава за гърлото.
Правите пълна дезинфекция на гърлото.

При смесването на киселина и основа се получава неутрализация, т.е. ефекта е точно никакъв. Може да дизенфикцирате само с киселина или само с основа, но никога с двете едновременно. Учи се още в 7ми клас.
И мен това ме озадачава при тази “рецепта”. Може би е ако се редуват содата и лимоновия сок ще е пи-добре? Примерно през 30 мин…

# 614
И аз, колкото пъти чуя за смесването на лимон и сода се чудя каква е идеята.  Иначе содата самостоятелно знам, че трепе много добре гадините.  Аз си правя гаргара с вода в която има разтворена сода.

Общи условия

Активация на акаунт