Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 565
  • 5 089
  •   2
Отговори
# 660
  • София
Да попитам дали някой е имал такова чудо.
При дъщеря ми от долната страна на върха на езика се е оформила нещо като кистичка пълна с течност. Силно болезнена. Не прилича на афта - не е бяла, прозрачна е. Детето каза, че и преди 2 дни имало по-малка такава, но спаднала в рамките на деня. Трудно ѝ е да яде с това чудо.
Казах ѝ да се нажабури хубаво с вода за уста. За сода за хляб - не смея - да не се спука. Някакви съвети?

# 661
  • Другата България
Мери Ан, извинявам се, грешно съм запомнила.
Изобщо не се притеснявай, то един ли е, с какви ли не проблеми.....

# 662
  • При семейството си
Да, ако има тумор, злокачествен, погрижете се първо за него…дали или, и къде има метастази, първо трябва да открият първоизточник, после лечение, после симптоматично. Успех и аз желая.

# 663
Да попитам дали някой е имал такова чудо.
При дъщеря ми от долната страна на върха на езика се е оформила нещо като кистичка пълна с течност. Силно болезнена. Не прилича на афта - не е бяла, прозрачна е. Детето каза, че и преди 2 дни имало по-малка такава, но спаднала в рамките на деня. Трудно ѝ е да яде с това чудо.
Казах ѝ да се нажабури хубаво с вода за уста. За сода за хляб - не смея - да не се спука. Някакви съвети?
Аз имах такова нещо, болезнено, изпълваше се и спадаше, но беше от вътрешната страна на долната устна. Оказа се, че съм притиснала (не съм сигурна дали е точно определението, беше отдавна) слюнчена жлеза. Отсртраниха я и от тогава не се е появявала. Имах и лошия навик да си хапя устните.

# 664
  • София
Благодаря! Да, разбира се, че туморът е с приоритет. Чакаме за терапия. Но таз болка го съсипа! Още веднъж се извинявам за спама, но пак казвам - и с доктори, и във форума търсим причината.

# 665
Явно болката не насочва докторите към ЯМР на шиен отдел. Но не пречи да направите.
Майка като имаше болки в тазобедрената става и т.н ходи на ортопед, още преди да я прати на скенер, й беше казал, че тая болка и оплаквания, няма да са от ставата. От скенера - да ставата е започнала да се износва, но и да я оперира няма да изчезне болката, защото е от кръста, беше помолил да е малко по-нагоре скенера и даже показа къде е хернията.

# 666
  • При семейството си
Благодаря! Да, разбира се, че туморът е с приоритет. Чакаме за терапия. Но таз болка го съсипа! Още веднъж се извинявам за спама, но пак казвам - и с доктори, и във форума търсим причината.
За съжаление причината е ясна…има тумор, рак.
Успех в борбата.

# 667
Офф , забравих да напиша, че работи и по Здр. каса с направление лекарят за който писах. Прави и операции знам, защото много се чака понякога да започне приема. Сега не помня дали се записваше час, но..се чакаше, никой не връщаше обаче, докато не мине и последният пациент ми направи впечатление. За ЕЕГ знам със сигурност, че има в кабинета, на баща ви не е нужен, но имаше и други джаджи, та..не знам, може нещо да го изследва.
Ако отидете с направление и споделите за сериозният проблем (според мен трябва) може и да го приеме за лечение , те имат това право в неврохирургията и оттам да го изследват за тумора и направят също консултация, лечение и т.н. Така аз си разсъждавам, ако имате някои други лекари вие си знаете, но..просто човек е объркан и в нищото и...да си напиша, пък вие си решете. Успех и не мислете най-лошото, още повече, че не е съвсем сигурно, но е хубаво да се види тумора или каквото е там също с нужните изследвания. Така ще ви е накуп всичко и няма да го местите, водите и т.н. за изследвания , че си е проблем за такива хора и това, стрес ...Важно е да попаднете на човек, пък...

# 668
  • София
Благодаря, всяко мнение ми е полезно! За тумора всички нужни изследвания са направени, предстои терапия. Проблемът (генерално) е, че всеки си гледа само в своята специалност и сам човек, без да има мед. знания, трябва да гадае къде и какво да направи. Това ме влудява! Всички вдигат рамене, но не казват къде и какво да търсиш. Това са сериозни диагнози, не е като да ходиш на козметик по желание ! Та, затова - питай патило е явно начинът.

# 669
  • При семейството си
Благодаря, всяко мнение ми е полезно! За тумора всички нужни изследвания са направени, предстои терапия. Проблемът (генерално) е, че всеки си гледа само в своята специалност и сам човек, без да има мед. знания, трябва да гадае къде и какво да направи. Това ме влудява! Всички вдигат рамене, но не казват къде и какво да търсиш. Това са сериозни диагнози, не е като да ходиш на козметик по желание ! Та, затова - питай патило е явно начинът.
Да, за съжаление това са тъжните факти и действителност у нас. Само, че точно тази тема няма да ви помогне, по никакъв начин. Неврохирург, който да го приеме за лечение и изследвания…

# 670
Права си, така работят. На мен ми е интересно защо никой не е поискал ямр на шията. Като написа, че ямр е чист, аз си помислих, че за ямр на шията става въпрос, не на рамото. Понеже симптоматиката изглежда неврологична. Направо си направете консултация с неврохирург. Може да не е дх, ама може шипове да има човека, може стеноза, която да притиска сериозно гръбначния канал, или други проблеми на гс, които да засягат нерв. Това ямр е задължително. За Сф неврохирурзите - Фердинандов, Генчев, Минкин, Новаков. Това са имената. При тях се ходи с готово ямр.
Действайте с ямр на шийните прешлени. Ще се намери нещо там, обзалагам се.
Другата идея за съдов хирург също е добра. Едно доплерче, за отхвърляне на съдов проблем няма да е излишно също.

# 671
Елпис, хайде малко да сме по-човечни, става ли?
Не е нужно за всяко мнение добронамерено на човек да правиш намеци само да си ...
Иначе ще обясня защо написах да го приемат при възможност за болката в ръката. Така ще направят там изследвания, ако трябва и някаква терапия. Когато обаче се открие и друг проблем са длъжни да видят дали не води от него тази болка или поне да установят причината, във всички случаи ще направят консултация с които лекари решат и да дадат мнение, изследвания и т.н. Това, ако си свършат работата. Защото точно днес разбирам, че майка ми която и се зарази в болницата и ден след изписването влезе с двустранна бронхопневмония и я направи пълен инвалид са изписали изследвания, които не са извършени, скъпи и важни, но не направени за съжаление. Затова е важно и на какъв лекар попаднеш, отношение и т.н. Отделно и трябва да не се доверяваш на сляпо се научих по трудния начин, да четеш епикризи, да търсиш пак мнения, да питаш хора и т.н.
Затова, хайде стига с намеци и правене на фасони, че не ми уцели просто деня.
Желая късмет на човека, може пък да се размине само с бързо отстраняване с операция, а болката в ръката...защо мислите, че там може да не е нужна някаква хирургическа намеса? И къде ще е най-добре да се направи и от кой. Само с илачи...явно не става винаги. Няма лошо да се видят мнения , да се попадне на специалист не само по титли и платени приеми. Понякога някой квартален лекар е по-добър от някой професор , поне за мен доказано е било така.

# 672
  • София
С две ръце се подписвам под това! Пак казвам - не си правя консултации във форума, за да си спестя лекар или изследване. Защото обиколихме много лекари, платихме си ги всички резонанси, рентгени, за да не чака с направление, защото го боли много. По 110 лв. на инжекция, защото я прави “светило”, по 150 лв. за преглед при други “светила”. И все се надявах поне един, като не може да помогне, поне да даде насока къде да отидем. Не! Нямам думи! Затова пиша тук, а в други теми за тумора, където намирам отзивчивост и полезна информация, която никой доктор не благоволи да даде. Логично звучи съветът за неврохирург и съдов. Утре ще го запиша! Още веднъж благодаря на всички!! Ако е от ваксината - ще ви кажа. Ако се сетите друго - моля, пишете, нали си помагаме!

# 673
  • При семейството си
Елпис, хайде малко да сме по-човечни, става ли?
Не е нужно за всяко мнение добронамерено на човек да правиш намеци само да си ...
Иначе ще обясня защо написах да го приемат при възможност за болката в ръката. Така ще направят там изследвания, ако трябва и някаква терапия. Когато обаче се открие и друг проблем са длъжни да видят дали не води от него тази болка или поне да установят причината, във всички случаи ще направят консултация с които лекари решат и да дадат мнение, изследвания и т.н. Това, ако си свършат работата. Защото точно днес разбирам, че майка ми която и се зарази в болницата и ден след изписването влезе с двустранна бронхопневмония и я направи пълен инвалид са изписали изследвания, които не са извършени, скъпи и важни, но не направени за съжаление. Затова е важно и на какъв лекар попаднеш, отношение и т.н. Отделно и трябва да не се доверяваш на сляпо се научих по трудния начин, да четеш епикризи, да търсиш пак мнения, да питаш хора и т.н.
Затова, хайде стига с намеци и правене на фасони, че не ми уцели просто деня.
Желая късмет на човека, може пък да се размине само с бързо отстраняване с операция, а болката в ръката...защо мислите, че там може да не е нужна някаква хирургическа намеса? И къде ще е най-добре да се направи и от кой. Само с илачи...явно не става винаги. Няма лошо да се видят мнения , да се попадне на специалист не само по титли и платени приеми. Понякога някой квартален лекар е по-добър от някой професор , поне за мен доказано е било така.
Защото моята майка беше с рак на белия дроб. Зашото много добре знам как работи Системата, защото имам И дете с увреждане. Защото знам, че някои покрай Ковид разбрахте и чухте за същата.
Защото темата е за Сблъсък с Ковид, какво ще сме/сте полезни за рак, тумор?!
И защото майка ти така и не се доказа, че е с Ковид. Хайде, стига.

# 674
  • София
Elpis, права си! Докато не се сблъскаш челно със Системата, не знаеш колко е страшно и обречено. Но, на база именно на личните си тежки преживявания, разбираш защо търсим помощ и тук. Искрено ти съчувствам и знам, че ме разбираш - да гледаш близък човек да страда и няма как да му помогнеш… Не знам какви са здравните системи в чужбина, но тук е смазващо - хаос, чакане, лутане, нехуманно отношение и всичко това придружено с големи дози комерсиалност, да не кажа алчност! По темата с ковида - не знам в чужбина как се докладват странични ефекти от ваксините, но тук съм сигурна, че никой не взема нищо под внимание.

Общи условия

Активация на акаунт