Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 441
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 705
Най просто казано, когато има възпаление някакво на тъкани, те се подуват и притискат други тъкани и органи, което пък затруднява работата им. Кортикостероидите подтискат възпалителните процеси, което не позволява да се получи това подуване на засегнатите  тъкани и органи дори.
Един белодробен отток например би могъл да притисне сърцето или важни кръвоносни съдове и да стане голяма бела.

# 706
Детето е с положителен омикрон вариант xbb1.5. Казват че бил 5 пъти по-заразен от оригиналния омикрон преди година. То изкара омикрон миналата пролет само с един ден висока температура без никакви други симтоми. Сега няма температура, обаче за разлика от миналия път има обилна хрема с кихане. Предполагам е по-заразен заради кихането. С тая заразност и разпръскване на вируса с кихане ще бъде цяло чудо да не го хванем и ние.

# 707
Има ли продължителна болка в гърлото, в началото загуба на обоняние за ден, два ?
Вече 3 седмици ме мъчи гърло - ту се закрепя, ту пак боли, няма бактерии.
Суха кашлица имам, а тя влошава и дразненето.

# 708
Някой да знае как приблизително намаляват антителата след изкаран Ковид? 6 месеца по-късно отново съм над максимална възможна стойност и се чудя теста преди 2 седмици ли е бил фалшиво отрицателен или антителата падат бавно..

# 709
Малко съм изтървала новите лечения и да попитам.Силна кашлица при  Ковид с бели пенести храчки/извинявам се/ ,бронхит ,неувеличено CRP,без температура,изпотяване,нищо.. каква е идеята на изписан кортикостероид-Метилпреднизолон кортико 16?
За лечението с кортикостероиди не мога да съм полезна, но за храчките защо не опитате с Пронинг позата, която д-р Чавдар Ботев показва многократно и която във Великобритания масово е препоръчвана на болните от Ковид.
На моя братовчедка с продължаваща дълго кашлица, с много храчки по мой съвет намери в нета въпросния метод и за дни просто й  се оправи проблема.
Това, което обесняваше доктора, че кашлицата е заради многото секрети в белите дробове. Като се застане под определен ъгъл от гравитацията всичко се стича надолу и се изхвърля навън. Иначе е трудно да се отхрачи, защото дробовете са долу и трябва да се изтикат секрета нагоре, което става чрез кашляне, докато така наведен секретите  се стичат свободно.
Братовчедка ми каза, че първите пъти, като го е правила просто е течал секрет от устата и носа, било нещо страшно, но за няколко дни се е изчистила. Не е спирала терапията, но това помогнало много. Тя даже имаше температура и каза, че още след първия път е свалила рязко температурата.
Опитайте и да не ви помогне, в което не вярвам, то няма да ви навреди.
Понякога едни прости неща са много по-ефикасни от скъпи и силни лекарства.
А това за резенчето лимон в сода или лимонов сок със сода, ако се почне още при първи симптоми, няма да имате болки в гърлото и кашлица. Това пък проф. Кантарджиев го споделя многократно. Ефектът е поразителен, помага при всеки вирус - Ковид, грип, настинка. Ние всички го минахме много леко смятам точно, защото при първи симптоми си правим лимонов сок със сода, който убива локално всеки вирус в гърлото и така инфекцията се унищожава в зародиш без да слезе надолу.

п.п. В нета може да намерите видеа на д-р Ботев, в които демонстрира метода. Във Великобритания дори тежкоболните от Ковид са поставяни в леглата по корем с главата надолу точно, за да изтича лесно секрета от дробовете.

# 710
Този синтром е голяма беля. Заради него търчахме точно преди Коледа с майка ми за спешна операция. Оказа се тромб в крака и се скараха лошо защо го е пила. Все едно тя сама си го е изписала... Не знам дали беше усложнение след ковид - имаше поне месец отстояние, но го смениха Синтрома с друго лекарство.

# 711
Синтрома го пие заради аортна клапа 18 год.-няма алтернатива.
Ще видя и тази поза..
Благодаря

# 712
То синтрома сам не правил беля, бил несъвместим с някои лекарства за сърце и оттам ставали тромби.

# 713
Е как от Синтром ще стават тромби? Той нали точно при тромби се назначава. Не е бил дозиран правилно, а тромбите си ги е имало. От КОВИД, от сърдечни проблеми, не са от Синтром.

# 714
  • София
Привет, някой от сегашните варианти на Омикрон да протича И с конюктивит?
мерси!

# 715
Възможно е. Последните два пъти аз бях със сълзящи очи.

# 716
  • София
При мен мина преди седмица, но ми се струва, че беше обикновен вирус - хрема, кашлица и накрая конюктивит. Зарази се жена ми (децата - не) и майка ми, но тя само конюктивита хвана (гърло, хрема, кашлица - не). Вероятно е бил вирус някакъв, защото майка има И противогрипна ваксина, а както знаем - понякога - тези ваксини пазят и от други вируси (малко или много).

Тестове не си направихме този път, защото симптомите (сякаш) бяха като обикновена настинка

# 717
  • Пловдив
Познато семейсто също изкараха вирус с конюнктивит.

# 718
Този синтром е голяма беля. Заради него търчахме точно преди Коледа с майка ми за спешна операция. Оказа се тромб в крака и се скараха лошо защо го е пила. Все едно тя сама си го е изписала... Не знам дали беше усложнение след ковид - имаше поне месец отстояние, но го смениха Синтрома с друго лекарство.
Някои лекарства може да повишат съсирването на кръвта и така да се образува тромб, но основната причина щом е изкарала КОВИД е коронавируса. Една от поразиите, които прави е точно образуване на тромби. Това може да стане след изкаран Ковид или ваксинация, защото при ваксиниране пак имаме досег с вируса.
Точно затова витамин С е противопоказан при Ковид инфекция. Той повишава имунитета и при всички други инфекции на ГДП се изписва, но при Ковид не се пие. Защото повишава съсирването на кръвта и по принцип се изписва при кървене и всякакви кръвоизливи, за да може да се съсири кръвта и да спре кръвотечението.

Направило ли ви е впечатление колко много хора прекараха инсулт в последно време?!
Преди не познавах дори един, сега имам четири познати, които са го изкарали, от които двама млади под 40 години. Всички изкарали Ковид или след ваксинация.

Първите лекарства, които изчезнаха от аптеките и то още в зората на Ковид пандемията бяха антикоагуланти. Това далеч преди тази повсеместна липса на лекарства. Изчезнаха още 2020 г., когато нямаше недостиг на лекарства, като сега. Първите протоколи за Ковид включваха антикоагуланти. Масово се изписваха рецепти за тях и мнозина се запасиха и после просто станаха кът в аптеките и липсваха.
На мъжа ми му изписаха лечение за Ковид, но нищо за разреждане на кръвта, чак след като попита му изписаха Натаспин Н, който е добавка точно с такова действие, но толкова трудно го открихме, че в началото пиеше аспирин протект, като компромисен вариант.

При Ковид е добре да се пие нещо за разреждане на кръвта, но все пак консултирано с ЛЛ, защото за някои заболявания е противопоказано.
Бях гледала протокола залечението на Тръмп, който беше публикуван официално от Белия дом включваше асперин, той разрежда кръвта.
Аз след Ковид пих около месец аспирин протект.

п.п.  Христо Сираков почина след изкарана Ковид инфекция от инсулт.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 11:47 от sineva 1

# 719
Това отдавна се разбра, че КОВИД не е просто респираторен вирус, а поразява кръвоносните съдове и предизвиква тромбози. Нали и Д димер започна след КОВИД да се изследва. Преди това кой беше чувал за него?

Общи условия

Активация на акаунт