Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 782
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 510
Вече 6 ден вдигам температура над 38, пия втори ден на антибиотик , но продължавам да вдигам 37.9, болки в гърдите и втрисане личната ми каза, че след 3 дни ще съм по-добре, но симптомите остават. Не знам какво д аправя наистина, за безработен човек е трудно да си плати на лекар и изследвания постоянно. Дори рентгеновата снимка не е евтина, а личната не ми дава

# 511
Антибиотикът действа след втория ден, ако до четвъртия нямаш подобрение вече търси вариант.

# 512
Антибиотикът действа след втория ден, ако до четвъртия нямаш подобрение вече търси вариант.

Не е ли редно да спре втрисането или поне да не се вдига след 2 изпити таблетки. Защото въобще няма разлика с него и без него, по график след 2 следобяд вече съм с 37.9 и по това време е 38.

# 513
Това все пак са биохимични процеси в тялото, не е машина с копче.
За сваляне на температура има хапче. За разстройство, кръвно и безсъние също. Ама за моментално излекуване май няма.

# 514
  • Бургас
Ако след два дни на антибиотик няма промяна, то или бактерията е резистентна към този антибиотик, или не е бактерия, а вирус.

# 515
Майка ми изкара Ковид, уж се поправяше, а после кашлицата се засили, накрая и дадоха антибиотик и се заоправя чак на 3-4 ден.

# 516
Аз антибиотик почнах едва вчера. До вторник взимах противовирусни, от събота съм с висока температура, кашлица и втрисане. Вчера след първата таблетка докато си легнах поддържах 37.7 постоянно, днес до обяд беше 37.2 , но след изпитото 2 хапче вдигнах 37.9, от час варира между 37.6 и 37.8. Постоянно ме втриса, мукосолвана и геломиртола си ги пия  но не мога да отхрачвам и никакво изпотяване за тия 6 дни. Затова попитах какво да правя, ако личната беше обърнала повече внимание, едва ли щях да съм в такава паника и д атърся помощ във форум.

# 517

Не е ли редно да спре втрисането или поне да не се вдига след 2 изпити таблетки. Защото въобще няма разлика с него и без него, по график след 2 следобяд вече съм с 37.9 и по това време е 38.
Мъжът ми с последното си боледуване имаше Т 37.6-38 може би 10 дена. Не беше Ковид, но според мен имаше поне бронхит като усложнение. И аз доста се притеснявах. Мога да кажа, че кашля почти месец.

# 518
АБ не е антипиретик. Има си подходящи лекарства за целта.

# 519
Мъжът ми е с висока Т (38.Sunglassesот вчера и днес ще ходи на лекар . Прави комбинират тест, но е отрицателен за грип и ковид. Има ли някое лекарство за възрастни, както за децата Хексалгина, което да влияе на високата Т?

# 520
Има хексалгин за възрастни.

# 521
Нурофен, панадол, течен аналгин...същите както при децата.

# 522
Буболина, смени геломиртола с ацц. Понякога първият идва слаб.
Аз бях болна наскоро, но не Ковид. Чак на синузит ме обърна. Пиех геломиртол от самото начало, защото винаги ми помага. Нямаше ефект обаче. След като минах на ацц, започнах да вадя ужасни секрети от дроба.

# 523
  • София
Антибиотиците не лекуват вирусни заболявания, а Ковид е вирус, затова не се очаква да се повлияе и температурата.

# 524
Антибиотиците не лекуват вирусни заболявания, а Ковид е вирус, затова не се очаква да се повлияе и температурата.

Това е така, макар и не съвсем, защото ако вирусът не мине за 5-6 дена се наслагват и разни бактерии, които отнемат силите на организма, а водят и до усложнения.
Това е за леките случаи де, иначе вирусът може и седмици да държи.

Общи условия

Активация на акаунт