Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 468
  • 5 089
  •   2
Отговори
# 1 800
Да. И за повечето хора настинката не е вирус, а простуда. Стоял на течение и хванал пневмония?! Или ял сладолед и хванал ангина?!

# 1 801
  • При семейството си
Роналд, какво стана с теста, с Ковид ли си?

# 1 802
  • София
Роналд, какво стана с теста, с Ковид ли си?
Отрицателен излезе вчера. Провокира ме да го направя ниската темп, но вечерта нарастна до 38. Днес е в диапазона 37.5-37.8. Според ЛЛ е вирус някакъв, нищо че преди месец карах пак гърлобол, но с 3 дни по 40градуса….

# 1 803
  • Terra incognita
Защо не си пуснеш едно црп, или гърлен секрет, може някаква бактерия да си лепнал, която да те мъчи периодично

# 1 804
  • При семейството си
Бързо възстановяване, Роналд.

# 1 805
Аз тези дни бях с леко дращене в гърлото, главоболие(но не вдигнах температура)  и болки в стомаха. Правих тест и аз от аптеката - отрицателен. Явно някакъв гаден вирус.

# 1 806
Или пък старите тестове в аптечната мрежа не засичат новият Ковид? Щото аз друго обяснение защо година след положителен тест съм с максимум антитела, не виждам.  Според мен периодично си се срещаме.

# 1 807
  • При семейството си
Тестовете за антитела нови, актуализирани ли са?

# 1 808
  • Пловдив
Или пък старите тестове в аптечната мрежа не засичат новият Ковид? Щото аз друго обяснение защо година след положителен тест съм с максимум антитела, не виждам.  Според мен периодично си се срещаме.

А правила ли си тестове по време на тази година?

# 1 809
Правих, да - със слюнка (същият, който светна при всички миналият август) и тип близалка. Покрай децата боледуваме често, но температура над 38 при нас, за мен означава тест.

# 1 810
Или пък старите тестове в аптечната мрежа не засичат новият Ковид? Щото аз друго обяснение защо година след положителен тест съм с максимум антитела, не виждам.  Според мен периодично си се срещаме.

Периодичното срещане със сигурност го има, но масово вече изградихме някакъв имунитет, ковид отслабна и не е това, което беше. Покрай пазенето, отслабна и имунната ни система, затова масово се развилняха и другите вирози.

За антителата - 2021г. имаше публикувано проучване на страницата на ECDC, какви са нивата на антителата след ковид. При едни намаляват, при други се увеличават с времето, при трети ту се увеличават, ту намаляват и т.н., общо 5 варианта бяха.
Ето и една таблица, показваща имунитета след преболедуване във времето и, че се усилва, особено след по-тежко боледуване.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9369212/table/ijms- … report=objectonly
И цялото проучване от 22 год. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9369212/

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 01:49 от Diorela

# 1 811
Аз и без температура периодично си правя тестове. Когато имам някакви грипоподобни оплаквания и ще се срещам с възрастни хора например. Пък и да знам да ходя ли на лекар или да пробвам да се лекувам с осцилококциум, прахчета и трахизан. То и не може всеки път като ти задраска гърлото да излизаш от работа и да тичаш на лекар. Работя с много хора, а и съм кекава и особено пролетта по едно време през седмица си правех тестове. Страх ме е да не би да го карам безсимптомно, а да заразя без да искам някой и да го уморя. Иначе сега чух от моя позната, която работи в лаборатория, че пак има много положителни тестове.

# 1 812
Аз и без температура периодично си правя тестове. Когато имам някакви грипоподобни оплаквания и ще се срещам с възрастни хора например. Пък и да знам да ходя ли на лекар или да пробвам да се лекувам с осцилококциум, прахчета и трахизан. То и не може всеки път като ти задраска гърлото да излизаш от работа и да тичаш на лекар. Работя с много хора, а и съм кекава и особено пролетта по едно време през седмица си правех тестове. Страх ме е да не би да го карам безсимптомно, а да заразя без да искам някой и да го уморя. Иначе сега чух от моя позната, която работи в лаборатория, че пак има много положителни тестове.
Не знам колко положителни има, но в статистиките за ковид това не се вижда, въпреки че твърде малко хора се и тестват в лаборатория - факт.

# 1 813
Тя е в малък град и броя на болните в него не може да се отрази бързо на статиката.

# 1 814
  • При семейството си
12 са новите случаи от 1138 теста или 1%.
https://coronavirus.bg/
Ако в този малък град са се случили 2-3 да са положителни, може да и’ се струват много.

Общи условия

Активация на акаунт