Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 871
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 025
Здравейте, приятели! Като дойде есента и започвам много да се притеснявам с поредните вълни и това да опазя близките ми възрастни хора. Напоследък доста колеги идват на работа болни и на АБ! Представяте ли си такова поведение? Имало "някакъв вирус", ама никой не споменава Ковид, сякаш това е табу и не съществува. Аз подозирам, че именно това е есенната начална вълна на Ковид. Много се притеснявам, когато всеки ден на работа някой кашля и подсмърча, че и си пие антибиотиците на работа. Също съм много разочарована, че масово хората не повишиха здравната си култура, не научиха страшните уроци от пандемията и най-безотговорно си ходят на работа болни с риск цял колектив и семействата да бъдат заразени. Не знам какво да правя, за да предпазя възрастните ми роднини, с които общувам. То се е видяло, че на мен няма да ми се размине на работа да се заразя...И така всяка седмица в колектива като идва болен колега, след всеки временен имунитет явно ще се заразяваме до безкрайност и не знам как точно ще издържи организма на такива атаки.
Знам че ще прозвучи банално, но помисли ли за ваксина за теб и роднините ? Отделно не е задължително непрекъснато да се разболяваш, и преди ковида е имало вируси.
И засилете имунитета им . Може да приемате Стаматин по две на ден за три месеца, един месец почивка и отново три месеца. Много засилва имунитета. Задължително витамин Д, но на капсули или на капки, лекар-имунолог ми каза, че таблетираната форма се усвоява много по-слабо. Селен и цинк през зимния период. И да се заразят ще го изкарат по-леко и без усложнения.

# 2 026
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Здравейте, приятели! Като дойде есента и започвам много да се притеснявам с поредните вълни и това да опазя близките ми възрастни хора. Напоследък доста колеги идват на работа болни и на АБ! Представяте ли си такова поведение? Имало "някакъв вирус", ама никой не споменава Ковид, сякаш това е табу и не съществува. Аз подозирам, че именно това е есенната начална вълна на Ковид. Много се притеснявам, когато всеки ден на работа някой кашля и подсмърча, че и си пие антибиотиците на работа. Също съм много разочарована, че масово хората не повишиха здравната си култура, не научиха страшните уроци от пандемията и най-безотговорно си ходят на работа болни с риск цял колектив и семействата да бъдат заразени. Не знам какво да правя, за да предпазя възрастните ми роднини, с които общувам. То се е видяло, че на мен няма да ми се размине на работа да се заразя...И така всяка седмица в колектива като идва болен колега, след всеки временен имунитет явно ще се заразяваме до безкрайност и не знам как точно ще издържи организма на такива атаки.
Знам че ще прозвучи банално, но помисли ли за ваксина за теб и роднините ? Отделно не е задължително непрекъснато да се разболяваш, и преди ковида е имало вируси.
И засилете имунитета им . Може да приемате Стаматин по две на ден за три месеца, един месец почивка и отново три месеца. Много засилва имунитета. Задължително витамин Д, но на капсули или на капки, лекар-имунолог ми каза, че таблетираната форма се усвоява много по-слабо. Селен и цинк през зимния период. И да се заразят ще го изкарат по-леко и без усложнения.
тази сутрин професора каза, че не трябва да се прекалява с това за повече от 1 месец.
оставете организмите си да поработят малко във ваша полза.

# 2 027
Витамин Д е много важен за имунитета. Вигантол пием ние.

# 2 028
Скрит текст:
тази сутрин професора каза, че не трябва да се прекалява с това за повече от 1 месец.
оставете организмите си да поработят малко във ваша полза.
С кое?

# 2 029
Прекаленото засилване на имунитета, (особено изкуствено),може да има обратен ефект при Ковид. Поне от всичко, което аз съм чела досега.
Имуностимулантите и имуномодулаторите са полезни, в определени случаи, и за определени хора. Не бих пила просто ей така.
Но, както се казва, всеки сам си преценя тук.

# 2 030
Три години откак има Ковид  го правя есенно-зимния сезон. Няколко пъти го изкарах и всеки път много леко, на крак. Не съм се имунизирала. Не съм антиваксър, но имам резерви към ваксина направена в такива кратки срокове. По протокол при нормални обстоятелства една ваксина, за да се използва масово минават години. Ваксинирането също е личен избор.
Първата година 2020, като почна първата вълна отидох да се консултирам с имунолог доц Конова, не съм била болна отидох за съвет и какво да направя профилактично. По неин съвет пих Стаматин, витамин д Ойлесен, цинк и Неоксид, който съдържа селен . От тогава си правя курс за подсилване на имунитета, тази година почнах Левзея. Усетя ли, че на гърлото ми дращи или при контакт с кашлящи и подсмърчащи рецептата на професора - лимон със сода. А ако носа ми се запуши леко и почне хрема веднага си капвам сребърна вода, стопират ми хремата веднага.
Всеки сам си преценява съгласна съм. То си зависи от здравословното състояние, начин на живот, контакти и най-вече е  личен избор.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 10:44 от sineva 1

# 2 031
  • пустинята Гоби
Добавки не бих приемала, някакви витамини ок. Като цяло сега има достатъчно плодове, зеленчуци и слънце, всичко останало, освен ваксината е излишно.

Почна училището и ковид вълната е на лице. Миналата година ковид се изкара лесно от малкото ми дете, другите вируси + грипа му разказаха играта.

# 2 032
И аз добавки не бих приемала.
Само витамин Д. Но той е не само за имунната система.

# 2 033
  • Deutschland/HE
Днес Аспарух Илиев беше писал във Фейсбук, че не препоръчва приемането на Авирон и Хювемед при Ковид, само може да се получат стомашни проблеми. В питанията отдолу имаше въпрос за спрей Virx и той споделя, че има сериозни данни, че спомага за по-бързото изчистване на вируса.

# 2 034
  • София
Този спрей Виркс го няма в България. Иначе би било идеално да има нещо такова не само за корона, а и за всякакви други вируси.

# 2 035
  • Deutschland/HE
Дискусията беше на български, питащият също беше българин и аз предположих, че го има и в България. В немска онлайн аптека ми го даде наличен, без рецепта е и струваше 26евро.

# 2 036
sineva 1 ,сега ако кажеш и домашен лек за кашлица си златна!
Всичко ,което си написала си записвам.
Три седмици с тази кашлица ми се разказа играта.
Пих Димекс ,пих АСС няма никакъв ефект.
Когато бях с Ковид 2020 г. ,изпих 3-4 шишета с Мукосолван и ефект нулев.

За кашлица най-ефективно действа следния микс-в равни количества смесваш МЕД,ЗЕХТИН и АЛКОХОЛ и взимаш по 4 с.л. на ден.Изключително ефективно и за 3 дни някъде кашлицата си заминава.

Аз изкарах ковид преди около три седмици.Заразих се от мъжа ми,но неговото мина по-бързо.Дори не мислех,че е ковид,защото беше доста по-леко от миналата година ,когато го карах.Просто беше като обикновена вирусна инфекция,но беше малко по-дълго.След петия ден все още ме държеше и си викам абе я да се тествам да видя какво е и ми излезнаха двете чертички.Започна с драскане в гърлото и после слабост в мускулите и температура,но не висока и лека хрема след третия ден.Но треската беше слаба и нямаше такова изпотяване както първия път.Усетих се също ,че не чувствам миризми.Ако не си бях направила теста нямаше да знам,че е ковид.
Ползвах Тандум верде за впръскване в гърлото и Вирал протект за подсилване на имунитета.Но ги взимах към края,защото в началото не мислех,че има нужда ,а беше добре.
Иначе чай с лимон и фервекс на прахчета.
После докато влезна отново в кондиция още няколко дни минаха.
Не съм ваксинирана.

# 2 037
В България има нещо подобно, с уговорката, че не съм сигурен дали са еднакви - Блоксивир. Пак е спрей за нос и описанието е доста сходно. Не съм го ползвал, но го бях мернал в Ремедиум по време на пандемията. Още го предлагат: https://remedium.bg/bloksivir-gel-sprey-za-nos-20ml-063273/p

Лично аз не бих си пръскал носа през 4-5 часа - без да съм болен - за да се пазя от вируси. По-добре ваксина. Освен за ковид и грип, вече има и за RSV. Останалите вируси, които причиняват грипоподобни симптоми, не са достатъчно притеснителни (за мен), за да ме накарат да предприема конкретни действия, всеки ден, през Х часа.

# 2 038
  • София
Tочните думи на д-р Аспарух Илиев във ФБ: "Отново започва наливането с Хювемек и Авирон Рапид при Ковид. Тези препарати НЯМАТ никакъв ефект върху болестта освен стомашно-чревни проблеми. Не си хабете парите."

# 2 039
  • Deutschland/HE
Този спрей не е превантивен, а при положителен тест. Аз при хрема гледам първо с бабешки лекарства (примерно мед в носа, глава лук на четвъртинки на нощното шкафче) и в краен случай капки.

Общи условия

Активация на акаунт