Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 303
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 4 440
  • При семейството си
А не се ли тествате вече в Централна Европа?

# 4 441
На мене тези симптоми ми приличат на синузит.
2 месеца влачих бактериален синузит  с Т 37,2 С.

# 4 442
  • Цюрих
На мене тези симптоми ми приличат на синузит.
2 месеца влачих бактериален синузит  с Т 37,2 С.

Не е. След двата дни зверска хрема, всичко отмина на сутринта и нямах помен от симптомите. Днес имам само много силна кашлица и слабо обоняние, сякаш се възвръща полека.Това е точно Ковид.Но тестове не се правят, даже не ги продават. Личната лекарка каза, че имало такова разпореждане, да се спрат, защото били изключително фалшиви и неточни.

# 4 443
Цитат
Личната лекарка каза, че имало такова разпореждане, да се спрат, защото били изключително фалшиви и неточни.
Интересно! А няколко години можеше да присътваш на работа, във ВУЗ, да те приемат в болница, точно на база такива бързи тестове. Нищо не можехме да направим без тест. В някои страни ги раздаваха безплатно, тук си ги купувахме на високи цени.

Всички болни, оправяйте се бързо и леко!

# 4 444
Явно в момента не искат да се знае нивото на заболеваемост. В автобус преди 2-3 седмици неволно подслушах разговор на медицинско лице. Сподели с отсрещната страна, че всички отделения са пълни с болни и че такова препълване още през ноември досега не се е случвало. Стана ясно, че става въпрос за усложнения от вирусни инфекции. Не е уточнявала грип или ковид, но вероятно става въпрос за двете заболявания.

# 4 445
Шокоалд, аз не съм видяла неточни положителни тестове, а сме правили стотици. Съмнявам се точно в България да са внасяни най-качествените. Не знам как го е измислила това, а и защо изобщо я питаш за тест.
По сайтовете няма ли тестове? В Амазон например е пълно.

# 4 446
  • При семейството си
Това медицинско лице не се знае нито за кое болнично заведение говори, нито колко отделения има то, нито въпросното лице колко обективни наблюдения може и има върху всички отделения.
На регионално ниво, и преди Ковид, се обявяваха грипни епидемии, при нужда.

# 4 447
  • Цюрих
Като си гледам симптомите, протича почти по същия начин както Омикрон, но по-леко и без температура. И без зверските болки в ставите, тогава не можех да ходя. Когато правихме тест в разгара на заболяването ни 2022, на мъжа ми излезе еднократно бледа червена чертичка в спешното във Варна. На мен и децата нищо не излезе. Купихме си тестове от аптеката, които показаха на всички отрицателен резултат. Тествах всички 4-5 поредни дни с различни тестове, включително швейцарски. Резултат нямаше, но така или иначе ни карантинираха.
И затова в момента съм убедена, че е Ковид, по симптоматиката.
Живея в Швейцария. Тук тестове вече не се правят, не се продават и такова е разпореждането на държавно ниво. Казват, че са фалшиви по принцип и дори да имаш заболяване не отчитат, затова са спрени. Третират Ковид като обикновен грипен вирус, дори в разгара на първоначалната пандемия не изписаваха антибиотици. Тук по принцип лечението е хомеопатично и антибиотик дават само ако си хептен зле и не можеш да ходиш, с доказана бактериална инфекция.
За да си поръчам тест, трябва да е от Китай, примерно, ама докато дойде вече няма да има смисъл от него. Днес обонянието ми се възвърна наполовина. Значи минава, така или иначе.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 13:38 от Шоколад

# 4 448
е, в Португалия дават  антибиотици под път и над път, но пак няма тестове за свободна продажба
само в болниците, и само ако го реши лекар
не знам кой се кълне във валидността им преди, но аз точно в пика, работих във фарма индустрията, и ни тестваха 3 х седмично, заради законови рамки
именно заради закона, и защото се знаеше , че висока вирулентност дава фалшив положителен резултат, при касетъчните , за да се възползваш от lay-off или от болничен за ковид , трябваше повторно тестване с PCR в лаборатория

шоколад, да оздравяваш бързо , без последствия !

# 4 449
Шоколад, щом минава, всичко е наред.  Погледнах от чисто любопитство дали има онлайн в Германия, тъй като преди най-често поръчвах оттам. После чукнах и в швейцарски онлайн сайтове. Не че е важно, но още в първите произволни пет сайта има налични. В единия даже човек може да си го вземе от офлайн аптеката.
Тук понеже сме свикнали често да се съмняваме в лекарските мнения и често всичко казано се проверява първо.
Явно са спрени да се плащат от касата, което е разбираемо. Тези за грип А и Б си ги има от години например, но не се правеха стандартно.

# 4 450
Май и Абаджиева писа, че в Канада нямат вече тестове. Което за мен е разбираемо, предвид напълно безплатните им лекарства и консумативи.

# 4 451
Май и Абаджиева писа, че в Канада нямат вече тестове. Което за мен е разбираемо, предвид напълно безплатните им лекарства и консумативи.
До миналата година тестовете бяха безплатни.
Лекарства и консумативи не са безплатни.
Само за социално слаби или тези с частна застраховка. В момента има промени на държавно ниво да се покрие цената на лекарствата за диабет. Иначе здравеопазването е провинциално регулирано. Безплатно е основното здравеопазване, като личен лекар, специалист, болнично лечение.
Не съм търсила тест, но може и да се продават в момента. Няма безплатни.

# 4 452
Здравейте при синът ми мина леко Ковид при мен имах разни болки в ставите но теста не отчиташе след няколко дена почна хрема и чак тогава ми се позитивира теста. Мисля че отминава не ми е било особено зле. Бях се панирала много защото след първия Ковид имах толкова много усложнения че 2-3 г не можех да се оправя. Второто разболяване пак имах няколко месеца проблеми. Силно се надявам сега да ме подминат.

# 4 453
  • Цюрих
В Швейцария нищо не е безплатно, един тест за Ковид струва, приравнено към Бг лв., около 80лв до 350лв за ПСР.Но така или иначе вече ги спряха. Скъпи си бяха дори за тукашни стандарт. Имаше един период, в който раздаваха по 5 безплатни теста на човек, но беше само еднократно,в началото на пандемията.
Ох, кажете нещо за тая кашлица. Пия противоалергично, мажа се с какво ли не, чайове...и пак много кашлям. Нощеска не съм спала и ме болят коремните мускули. Гласът ми е продан и гърлото също. Не знам кое е по-ужасно, хремата ли, кашлицата ли... Мислех да пия калциев глюконат, но не съм сигурна дали няма съсирващ ефект, вместо разреждащ кръвта... Приемам идеи всякакви, че не се трае.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 22:29 от Шоколад

# 4 454
В Германия тестовите центрове с безплатни тестове от много отдавна са в историята, но тестове могат да се купят във всяка дрогерия или по-голям магазин, а онлайн изборът е огромен. Цената е около 2-3 евро на тест.
Вируси с антибиотик не се лекуват, включително и ковид.
Ковид не е грип.

Общи условия

Активация на акаунт