Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 316 710
  • 5 003
  •   1
Отговори
# 4 965
  • Варна
2021 г. когато боледувах за първи път от ковид ми изписаха левокса и беше нещо ужасно. Имах чувството, че антибиотика ще ме довърши, а не вируса. След това няколко пъти в годините имах ковид и не пих левоксата, изобщо никакъв антибиотик не пих. И по - добре изкарвах болестта.

# 4 966
Панцеф дали не е още по-добър от изброените? Личната казваше, че и на бебета го изписвали. Силен, ефикасен и без странични ефекти......Открихме го през последните години и го ползвахме, когато се налагаше.
При ковид често изписваха азитромицин и левофлуксацин, но и панцеф. При сериозен грип също се изписва, защото с него идват и сериозни бактериални инфекции. Може би е по-скъп от изброените. 5т. струват 25лв, а 10т.- 45лв.

# 4 967
Първия път и аз пих Азитрокс, също и Авирон.
Според мен, напълно излишно. Сега нито едното, нито другото. Само витамин С. И противоалергично за сухотата в гърлото.

# 4 968
Много неща ми изписа противоалергично, витамини, пулмикорта и за кашлицата и още...
Утре ще отида за Аугментина.
Кашлицата почва спира, но това дразнене в гърлото неспира, и и съм ужастно отпаднала вече и замаяна някак.
Не съм карала ковид досега и доста силно ми се струва всичко.
Според мен, напълно излишно. Сега нито едното, нито другото. Само витамин С. И противоалергично за сухотата в гърлото.

# 4 969
Стига с тая Левокса. Не помня колко пъти съм го пила, нямам странични никакви (д)ефекти. За мен си е добър антибиотик. Даже сега го пих, беше първият от двата.

# 4 970
Аз пих левокса миналата зима заради бъбречна инфекция и нямах абсолютно никакви проблеми. Ние с дъщеря ми пък Аугментин не можем да пием, получаваме тежко разстройство, тя се и изрина. В момента пия аксетин, от него също много зле се чувствам, дано издържа да го допия, че да ми минава вече.

# 4 971
Да споделя, може да е полезно за някого. Вчера се събудих с драскащо, малко болящо гърло и пресипнал глас в друга тоналност. Сетих се, че като малка ми мажеха гърлото с нишадър. Взех от аптеката и направих 2 пъти гаргара, втората, преди заспиване. Аптекарката каза 1/2 чаена лъжичка на 50 мл. вода. Днес положението е доста добре, почти не усещам гърлото и гласът ми също се пооправи.
Ще продължа с тази терапия.

Тук намерих за действието на нишадъра и съвети за използване.
https://vitamag.bg/nishadur-za-gurlo-gargara-i-stranichni-efekti/

Не зная дали нишадъра  помага и при болящо гърло от ковид, но не пречи да се пробва.
Оздравявайте бързо!

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 10:29 от Diorela

# 4 972
Нишадърът винаги ми е помагал при налепи по сливиците. Изчиства идеално.

# 4 973
Maiiaa, как сте днес? Имайте предвид, че и на нас пулмологът, при Ковид, ни изписва Таваник, ако се налага, а той е от една група с Левокса. Левокса гледам, че е поне 3 пъти по-евтин, така че предполагам, че е генерика. Но мисълта ми беше, че не знам дали Аугментин е по-подходящ в случая. А се сещам и друго, баща ми имаше операция 2021/2022 г. и тогава хирургът му изписа Таваник, специално го предупреди, че трудно се  намира, защото се използва при ковидно болни (мисля, че има някакъв протокол с него). Ние взехме Левофлаксацин, докторът ни направи на нищо - защото е генерика и се произвежда в България. Та, тая Левокса сигурно е с качеството на Левофлоксацина.
Много неща ми изписа противоалергично, витамини, пулмикорта и за кашлицата и още...
Утре ще отида за Аугментина.
Кашлицата почва спира, но това дразнене в гърлото неспира, и и съм ужастно отпаднала вече и замаяна някак.
Не съм карала ковид досега и доста силно ми се струва всичко.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 00:06 от anmasu

# 4 974
Някой има ли наблюдения дали сегашния вариант удря кръвното? Като пост ковид симптом да го вдига?

# 4 975
За нишадър и аз знам от моята баба. Тя винаги си имаше.

# 4 976
Да, мъжът ми, брат му и един познат са с високо кръвно след Ковид. Аз също съм имала на предишни Ковиди, но на този пък ми беше ниско.
Относно Левокса/ Левофлоксацин само от един единствен опит, че няма на света по-голяма ГНЯС от това нещо. Аз получих освен много високо кръвно след прием 120/180 и бях в спешното, също така жестоки паник атаки и халюцинации. И на кучето си не бих го дала този боклук.

# 4 977
На мен пък друг АБ освен таваник ( лефофлоксацин) не ми действа. В болниците също го вливат венозно предимно него. Що ли, като е такава гняс?

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 21:18 от Diorela

# 4 978
За нишадър и аз знам от моята баба. Тя винаги си имаше.
Аптекарка ми го препоръча преди години.

# 4 979
Последните страници са силно информативни.
Може да се калкулира, кой колко е зависим от фарма индустрията, колко е добре или зле със здравето, и колко пъти е чел листовката на тоя или оня антибиотик Close
Не случайно се регулират с рецепта- спрете се с напипванията.

Някой има ли наблюдения дали сегашния вариант удря кръвното? Като пост ковид симптом да го вдига?

Преди няколко страници, го коментирахме подробно- дори деца вдигат кръвното, явно е най- отличителният му симптом.

Общи условия

Активация на акаунт