Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 317 398
  • 5 012
  •   3
Отговори
# 5 010
Имунитета се тренира с ваксините. Не е нужно да се разболяваш.
Това е най-голямата глупост, която съм чела, да си тренираме имунитета с ежегодно боледуване. Мерси за такъв тренинг.

# 5 011
  • София
То "епигенетичните" фактори не е да са без значение, но картинката рязко се променя при среща с вирусен товар и то в различна конценрация и при различна експозиция. Иначе много успокоително звучи - ям салати, пия си витамините, поемам витамин Д от първите слънчеви лъчи и спортувам - значи мен нищо не ме лови или го изкарвам на крак. За съжаление, обаче, това не е проста аритметика и нещата са досто по-сложни и заплетени. Та леко със снизхождението.

Впрочем, и от ковид не съм боледувала от 2020 година. Да се надувам ли, що ли.

# 5 012
  • София
Много точно казано, бъръльо-бъръльо. Имам един съученик, дето не се разболя, когато приятелката му се зарази. И той така се перчеше и фукаше с имунната си система. Следващата година обаче негов колега го заразява в офиса и тогава вече въпросният ми съученик се разболя много тежко, че даже и в болница лежа. После няколко месеца влачеше остатъчни проблеми, за които не смея да го питам дали са се оправили. А беше под 40 тогава и здрав като скала. Така че не знаеш кога какъв вирусен товар ще поемеш, какво е моментното ти състояние и вероятно куп още фактори.  

ПП: Аз също до началото на месеца не бях карал КОВИД  и се заразих по най-тъпия начин на едно културно събитие, в което водещият артист очевидно беше болен. Още ме е яд, че си платих да се заразя. Сега 2 седмици вече съм вън от строя заради тъпото събитие. Вместо да го отменят и да го отложат те си заразиха феновете...

Общи условия

Активация на акаунт