Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 319 509
  • 5 042
  •   1
Отговори
# 5 025
В рамките на месец - месец и нещо боледувах три пъти. Първия път ковид - правих тест. Точно се оправих и след 4-5 дни пак - сополи, кашлици. Пак се оправих и трети път след няколко дни с по-сериозна кашлица. Третия път правих тест нищо не излезе. Пих два сиропа и ми мина. Някъде чух, че дълго протичал сегашния ковид...или е заради слаб имунитет незнам...

# 5 026
  • София
И аз уж се оправих за около десетина дена. Тестовете бяха полижителни около две седмици, макар накрая чертичката да беше много по-бледа и излизаше след 10тата минута. Сега, месец почти след заразата пак усещам гърло и имам запушен нос през ден два…

# 5 027
Ковид често така протича - на вълни, уж си се оправил напълно и айде нови симптоми.

# 5 028
Ковид често така протича - на вълни, уж си се оправил напълно и айде нови симптоми.

Три пъти го карах в три различни години и не мога да кажа същото. Написаното тук предполага непълно излекуване и рецидив. Вероятно и некомпетентно лечение.....

# 5 029
Мда, некомпетентно лечение без антибиотици, знаем Simple Smile

# 5 030
Мда, некомпетентно лечение без антибиотици, знаем Simple Smile

О, не знаеш! Дори и с АБ то може да се окаже некомпетентно! Пак сбърка, както винаги! А уж всичко ти е ясно....

# 5 031
Само човек, който отдавна не е имал деца, не помни как протичат вирусните и бактериалните инфекции. 3 седмици след разболяването вероятно вече е бактериална инфекция. Дали ще се лекува с антибиотик зависи от общото състояние.

# 5 032
Именно, именно - зависи от общото състояние.

# 5 033
Само човек, който отдавна не е имал деца, не помни как протичат вирусните и бактериалните инфекции. 3 седмици след разболяването вероятно вече е бактериална инфекция. Дали ще се лекува с антибиотик зависи от общото състояние.

Не 3седмици, а много по-рано. След 3седмици е възможно сериозно усложнение и понякога пневмония. Впрочем такива случаи с ковида и пневмония имаше много. Хората го неглижираха, понякога и лекарите го неглижираха и умориха пациенти.

# 5 034
  • Бургас
Е, то лечението при ковид е симптоматично. За какво некомпетентно лечение говорим.
А симптоматичното лечение е взимаш нещо да притъпиш симптома докато олганизма ти се справи сам с вируса. Ако има усложнения просто организма не се е справил, не че лечението е некомпетентно. Ако има последваща бактериална инфекция е защото поради отслабения имунитет бактериите, които така или иначе циркулират постоянно са имали "благоприятна" среда.
Иначе и аз карах ковид на "вълни".

# 5 035
Ирене, не внимаваш! Дамата през няколко поста обяснява как е имала най-компетентното лечение, при което превантивно (преди усложнения) тя и членовете на семейството й са започнали антибиотична терапия.

Ще сме благодарни всичмки, ако не се завъртаме като лисица, захапала опашката си, около темата бива или не да се прави превенция с антибиотици. Дамата си вярва (или вярва някому).  Ние не й желаем след време да се сблъска тя или неин близък, подложен на антибиотична превенция,с  инфекция, с причинител, станал резистентен към антибиотиците, с които масово се злоупотребяваше (не само през време на пандемията).

# 5 036
  • Другата България
Мъж е. Blush
Не се наемам да гадая възраст, но според мен е над 60.
Или там някъде.

# 5 037
Мъж е. Blush
Не се наемам да гадая възраст, но според мен е над 60.
Или там някъде.
Simple Smile  Яснооо! Няма повече да репликирам.

# 5 038
И едно странно протичане на вирусна инфекция след поставена ваксина. Никакви симптоми. Няма температура, няма кашлица, няма отпадналост. Една седмица загуба на равновесие, залитане, блъскане в предмети. След посещение при ЛЛ- пневмония, задръстени бели дробове, изписан антибиотик.

# 5 039
Ау, колко коварно! Добре, че е хваната пневмонията!

Общи условия

Активация на акаунт