Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 546
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 5 040
  • Бургас
Последното много прилича на микоплазмена пневмония и вероятно няма много общо с ваксината. Просто тогава е дала симптоми. Там си трябва хубав АБ от подходящата група.

При първия ковид не помня дали  пих АБ (мисля, че не), но при следващите антибиотици не съм пила. Минават за 3-4 дни. Няма опашка, няма наслагване с бактерия, няма връщане на вируса и т.н. Единствено ми остава за по - дълго време сънливост и бесен глад. И си видя позитивна до 10дни. Чувствам се здрава, но давам положителни тестове.

То е вирус. И да се разбия от антибиотици няма да му променя хода. Най - много да си прецакам стомаха, който и без друго не е ок когато съм с ковид.

# 5 041
Е, то лечението при ковид е симптоматично. За какво некомпетентно лечение говорим.
А симптоматичното лечение е взимаш нещо да притъпиш симптома докато олганизма ти се справи сам с вируса. Ако има усложнения просто организма не се е справил, не че лечението е некомпетентно. Ако има последваща бактериална инфекция е защото поради отслабения имунитет бактериите, които така или иначе циркулират постоянно са имали "благоприятна" среда.
Иначе и аз карах ковид на "вълни".

Мога да дам пример с жената на приятел от Русе. От ТУБ-диспансера и казали:"Какво искаш, тестът ти за ковид е отрицателен?!" Те уж бяха най-големите специалисти по ковид в Русе......Тя не била добре и се влошила още......След 1 или 2 седмици я вкарали в болницата и там се е поминала. На всичко отгоре беше мед. сестра в отделението по физиотерапия!

Ковид на вълни не е имало в нашето семейство. Извънредно глупаво е да се разчита организмът да се справя сам при ковид!

# 5 042
И ние на вълни не сме карали. Минава и заминава.

# 5 043
И ние на вълни не сме карали. Минава и заминава.
Два пъти бяхме с ковид. И двата пъти мина и замина почти без симптоми. Но аз съм от “белязаните”, които до 2029 ще се “поминат”. Даже пак се бустнах наскоро. Не съм добре аз….

# 5 044
И аз от същата група. Simple Smile
Даже по-рано беше предвидено да сме "пътници".

# 5 045
Скрит текст:
Е, то лечението при ковид е симптоматично. За какво некомпетентно лечение говорим.
А симптоматичното лечение е взимаш нещо да притъпиш симптома докато олганизма ти се справи сам с вируса. Ако има усложнения просто организма не се е справил, не че лечението е некомпетентно. Ако има последваща бактериална инфекция е защото поради отслабения имунитет бактериите, които така или иначе циркулират постоянно са имали "благоприятна" среда.

Мога да дам пример с жената на приятел от Русе. От ТУБ-диспансера и казали:"Какво искаш, тестът ти за ковид е отрицателен?!" Те уж бяха най-големите специалисти по ковид в Русе......Тя не била добре и се влошила още......След 1 или 2 седмици я вкарали в болницата и там се е поминала. На всичко отгоре беше мед. сестра в отделението по физиотерапия!

Ковид на вълни не е имало в нашето семейство. Извънредно глупаво е да се разчита организмът да се справя сам при ковид!

Хайде, стига вече с този безсмислен спор. Всеки може да даде най-различни примери. Организмите ни са различни,  имунната ни система е различна, съпътстващите заболявания  също. Вариантите на вируса са различни. Едни хора го карат по-леко без да усетят, други тежко, трети не го преживяват. При едни  хора има пост ковид проблеми, при други няма. А и лекарски грешки стават, не го отричам.
Но да се твърди, че видиш ли, всички, които го карат тежко не са лекувани адекватно, а тези, които го карат леко, са лекувани правилно, е меко казано, абсурдно.

Жалко за жената, жалко за всички, които не можаха да го преживеят, светла им памет. Жалко и за всички с дългосрочни проблеми, дано да се оправят.
Да спрем с ваденето на дивиденти от това, грубо е и недостойно.

# 5 046
Моят свекър също почина от/с Ковид миналата година в ТУБ диспансер.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 16:52 от brumm

# 5 047
Скрит текст:

Хайде, стига вече с този безсмислен спор. Всеки може да даде най-различни примери. Организмите ни са различни,  имунната ни система е различна, съпътстващите заболявания  също. Вариантите на вируса са различни. Едни хора го карат по-леко без да усетят, други тежко, трети не го преживяват. При едни  хора има пост ковид проблеми, при други няма. А и лекарски грешки стават, не го отричам.
Но да се твърди, че видиш ли, всички, които го карат тежко не са лекувани адекватно, а тези, които го карат леко, са лекувани правилно, е меко казано, абсурдно.

Жалко за жената, жалко за всички, които не можаха да го преживеят, светла им памет. Жалко и за всички с дългосрочни проблеми, дано да се оправят.
Да спрем с ваденето на дивиденти от това, грубо е и недостойно.

Моля, кое е абсурдно??? Не лекарски грешки, а направо безхаберие! На това наблегнах! Все едно на някой тежко болен от туберкулоза да му направят Манту и то да излезе отрицателно и да го отпратят без други изследвания!

Не само адекватно лечение, а също и навреме лечение! Ако е закъсняло, не се знае......Изморих се да го пиша......
Какви дивиденти?! Наистина глупав спор.....За пореден път пълних каца без дъно.....

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 16:14 от vl

# 5 048
Моят свекър също почина от/с Ковид миналата година в ТУБ диспансер.

На моя свекър пък му откриха туберкулоза която явно е влачил с години точно след КОВИД. Беше засегнала лимфните възли - с тежка анемия е в момента, уж туберкулозната бактерия е убита от лечението, но лимфната тъкан не се е възстановила - тотемата спря да помага и май май докторите приключиха с предложенията. От ТУБ диспансера ни казаха че имало много подобни случаи - цялото семейство си направихме МАНТУ при тях тогава.

# 5 049
За туберкулоза си направете квантиферонов тест, щом сте били контактни, но не се поема от касата.

# 5 050
За туберкулоза си направете квантиферонов тест, щом сте били контактни, но не се поема от касата.

Той е скъп. Предполага се, че щом нямат оплаквания и Мантуто не е силно положително, всичко е наред.

# 5 051
200 лева е, но не бива да се разчита на предположения. Съседка също безсимптомно е била с туберкулоза, откриха и я случайно, на сина и мантуто отрицателно и също без оплаквания и двата теста му бяха положителни.

# 5 052
От доста време подозирам, че колега е с тази болест - подкашля, изкарва (много дискретно) продукция, не съобщава за проблем и си мислех дали да не направя проверка. Считате, че манту не е достатъчно?

# 5 053
Мен са ме карали да правя T-SPOT.TB тест  като най-чувствителен за туберкулоза. Искаха да я изключат. Правих го в НЦЗПБ на паметника Левски. Не си спомням точната цена, но там излиза най-изгодно.

ПС Сега видях - 120 лв е при тях. На други места 150 и нагоре.

https://ncipd.org/index.php/bg/about/prices
Цитат
507   T-SPOT.TB тест за диагностика на туберкулозна инфекция       120,00

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 15:54 от Diorela

# 5 054
Мантуто отчита в по-напреднала фаза. Подкашлянето може да е и от други заболявания, не само туберкулоза- ХОББ, астма, хапчета за кръвно, те не са заразни. Преди години на колежка и откриха туберкулоза, от ХЕИ, сегашното РЗИ ни задължиха и ние да се прегледаме, правиха ни манту и един ден не работихме, защото пръскаха офисите с някакъв дезинфектант. И не е болест на бедните и недохранените, и съседката и колежката нито бяха бедни, нито се скъпяха за храна, нито бяха мръсни, просто са се накачили от някъде.

Общи условия

Активация на акаунт