Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 216
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Домашен ликьор от вишни. Реколта 2012 г.
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/312905949_102 … sQC8g&oe=636D0F13

# 181
Един познат прокурор през 80-те казваше:"Може да са 12 уискита,но да са малки,(по 50гр.)! И сервитьорите търчаха през две-три-пет минути да му отсервират и сервират чаши с уиски. Laughing Тогава нямаше чашки тип "шотове",а и никой не пиеше по 50гр.

# 182
А помните ли едни луксозни твърди кутии, Снежанка бяха за момичета, за момчета не помня.Съдържаха четка, паста за зъби, малка пластмасова чашка с картинка на Снежанка и дъвка.Обожемой...дъвката само я помирисвах и слагах в кутията, беше някакъв божествен"чуждоземски" аромат.
А баща ми понякога носеше сръбски цигарени дъвки в кутия.Много различен аромат от обичайните дъвки.

# 183
Пастата за зъби от този комплект беше с вкус на ягода, понякога си я хапвах.
Мисля, че в комплекта имаше и вода за уста.

# 184
  • Наблизо
О зачеркнали сте пак бонбоните..Тези Росица сигурно са прототипа на тези,Кафе,които тате ми купуваше през 90тте.Леко горчиви дражеро..
Ох напълни ми се устата.
Баба си правеше дълго време ликьор от орехи и ни даваше и на нас да пийнем по малко….Ми беше супер сладко и много вкусно..

# 185
Не искам да визам в спорове, но грешите за соц-а. Икономиката работеше. Имахме голям износ, при това не само за стани членки на СИВ. Изнасяхме във Франция, Англия, Австралия, ОАЕ, ....
Селското стопанство беше развито. Металургията ни работеше ( е недоразумението да се построи Кремиковци на място без морски транспорт е идиотщина, но .... ). Нямаше безработица и здравната и социалната системи работеха. Даже и да получиш някакво заболяване и да си трудонеспособен имаше възможност да живееш.
Вярно е, че всичко ставаше под зоркото око на партията и имаше двоен стандарт. Всичко се следеше и имаше ограничения. Да, това са фактите и никой не ги оспорва.
Нокиа нали я помниш. Изнасяше за цял свят, държеше огромен пазарен дял, продуктите и бяха на топ ниво, работеха десетки хиляди за нея и накрая фалира. Що така?

# 186
  • Бургас
До колкото си спомням имаше и белен фъстък залят в шоколадова глазура, като топче. Беше в кутия. Не помня как се казва но помня, че майка купуваше такива.

Помня ги. Много ги обичах. Но за името им не се сещам. Сега има едни подобни в Лидл. В малко пакетче,няколко вида са.
Много харесвах едновремешният десерт Репиблика и руло ,,Свежест,,.
Сегашните нямат нищо общо.
Обичам и често си вземам бонбони,,Снежинки,, и байкалчета.

# 187
Рязко ми се допи ликьор, заболя ме главата и ми се отпи. Аз помня, че в миниатюрни чаши на столче се пиеше.

# 188
Нокиа нали я помниш. Изнасяше за цял свят, държеше огромен пазарен дял, продуктите и бяха на топ ниво, работеха десетки хиляди за нея и накрая фалира. Що така?
Помня, беше пред фалит, но оцеля. И не свързвам Nokia само с телефоните им. Между другото това е компания основана 1865 година и все още си е наред, независимо от върховете и паденията. Всичко е мениджмънт и управление, нещо което в България тотално липсва !
И що така се получава при финландците, които от 1973 година са били членове в СИВ ? Нямали са ресурси, технологии, опит или нещо друго име е липсвало за да влязат в този съвет ?
Който иска да чете, не ми се влиза в излишни спорове в тема, чието предназначение е съвсем друго !

Да, "Байкал" си е чудесен десерт !

# 189
  • София
Байкал ми беше гаден десерт. Разтопена захар, покрита с какаова глазура. Харесваха ми Република.

# 190
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
янтра, намразих те! Simple Smile

и се сетих защо помня зелените бонбончета с кафе. и от тях се правеше някакъв ликьор, но дали само ги слагаха в ракия или ги разтопяваха в захарен сироп и после в ракия съм забравила.

дъвки в снежанката не помня, но вода за уста имаше. със сигурност. всичко беше с аромат на ягода.
и май бяха на Ален мак, не чуждоземски Simple Smile

# 191
Беше станало модно при нас да правят ликьор от бонбочетата Росица. Заливаха ги със спирт и
изчакваха да се разтопят. Не съм опитвала и правила, но слушах колежки да си обсъждат ликьорите.
Бях доста млада и не ме е вълнувало.

пп: st. Dobri, извинявай, не съм видяла твоя пост за ликьора.

# 192
Добри, като каза Ален мак се сетих за крем "Здраве". Тогава беше в малки  жълти и светлосини кутийки. Мисля, че и "Дунавски вълни" пак е на Ален мак производство. Все още ги има.

# 193
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile значи правилно си спомням.
Simple Smile всичко започна когато намерих бонбончетата скрити в кухненския шкаф.
прилежно, като добра сестра ги разделих между мен и двамата ми братя поравно!, след което бързо си ги хапнахме.
бързо, защото ако на някого от нас големите останат, най-малкият застава пред него и гледа с поглед на котака от "котаракът в чизми", докато не му дадем.
след това с чувство на изпълнен дълг се върнахме към игрите.

докато майка си дойде и реши да извади бонбоните от шкафа и да направи ликьора.

ален мак за червила,  казанлъшка роза - за парфюми, а пастата с поморийска луга помните ли? поморин. изчистваше всичко, а солта дезинфекцира.

сега си купуваме със сол от мъртво море, но не съм съвсем убедена, че не е само на надписа.

# 194
Крем Здраве сегашният в тъмносините кутийки пак си е много хубав. Не оставам без него.

Общи условия

Активация на акаунт