Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 299
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Темата не е стриктно за спомени от соца все пак.

# 241
Темата не е и за спомени от соца, дори. А за Нокиа още по малко.
Снимки и спомени от миналото!
И споделям с вас булка от
60-те на мин. век:

# 242
Четох за приятелството между Елена Лафазанова, която почина наскоро и Петя Дубарова. Те са учили в различни паралелки в гимназията и са си писали писма. Спомних си, че и аз съм си писала фермани с мои съученички. Явно сме били толкова затрупани от ангажименти в учлище, че не ни е оставало време да си бъбрим за всичко, което ни е вълнувало.
Вие праихте ли го?

# 243
Със съученички не, но съм си писала с руско другарче. Вярно само 2-3 писма.

Като гледам сега колко са заети децата, имам чувството, че ние нищо не сме правили. Домашно за час-два максимум и пускаш първа програма с детските или тичаш навън, ако е хубаво времето.

Ние се "викахме" да излезем - отиваш и звъниш на някое приятелче на вратата и питаш родителите му дали ще го пуснат да излезе да играе с теб.

# 244
В гимназията доста учихме. Безкрайно дълги домашни си спомням , а  по това време сме откривали света и си пишехме едни философски разсъждения, обсъждахме части от книги, различни гледни точки. Яд ме е, че не ги пазя, интересно ми е как съм мислила тогава

# 245
Помня опаковката със снимката на едни камъни  
Това ме подсети за едни вафли "Побити камъни,, май се казваха.

Ей,за тези стана въпрос преди 1-2 вечери.

Хахах, какво по-подходящо име за вафли. Grinning
От мен нови снимки на стара къща. Много ме изкуши да я снимам. И много си падам по стари сгради:

# 246
Аз бих живял в такава къща! Кованата ограда и парапети са супер. Обаче да имаш такова бижу е супер скъпо удоволствие.

# 247
И аз.
Така е, Лан, скъпо е и се оказва, че собствениците на такива къщи без разрешение на общината почти нищо не могат да направят, защото къщите се водят като един вид архитектурна ценност за града и всичко трябва да се одобри и съгласува. Съответно поради липса на средства, доста хора се отказват. А тази ми изглежда необитаема, за което ми е много жал. Толкова е красиво...И на чудесно място в града.

# 248
Вчера бях в Пловдив. Колко такива къщи видях в периферията на центъра. Изоставени или се живее, но са голяма мизерия. Обичам да си представям как са изглеждали като нови. Или как биха изглеждали след ремонт. В София имам една много любима на улица Ивайло. Ще я потърся, да я сложа.

Ето я. Собственост е била на фабрикант. Методи Тодев. Занимавал се е с тютюн.Строена е 20-те години на миналия век.
  https://www.altersofia.com/tr/buildings/building/234

# 249
В моя град има такава къща с кула, точно така на ъгъл. Реновираха я преди време и изглежда чудесно. Ще я снимам някой ден да ви я покажа. И огради много красиви има на няколко места.

# 250
  • Бургас
Такава къща с кула има срещу нас, ако не забравя ще ви я снимам.Реновираха я и стана много добре.
Винаги като мина покрай стара къща се замислям какво ли ще е да живея в такава.

И аз гледам колко красоти са оставени на саморазпад, жалко, че държавата не иска да опази това богатство.

LaCumparsita да не сме от един град?

# 251
Галчудо, ако съдя по информацията в профила ти - не.
От Стара Загора съм.

Днес се сетих как като малки гледахме диапозитиви със детски приказки:
https://frankfurt.apollo.olxcdn.com/v1/files/fizp4z2hqkvh2-BG/image;s=1500x2000

Имаше и едни на друг принцип. Едно кръгло картонче с прозорчета беше диапозитивът.

# 252
Помните ли един уникален шоколад ЯМАЙКА се казваше с ром и стафиди ..много рядко се появяваше , но мама работеше в ОХ и винаги всичко дефицитно шоколадесто в нас се носеше та съм се отяла аз де.
Та миналата седмица си купих от лидл на Фин каре марката този..

и след 1 вото блокче в устата буквално ми експлоадира вкуса на въпросния шоколад Ямайка. ММ , каза аууу точно като онзи соц шоколад дето обожавах. Та не съм сама.

# 253
  • Бургас
И нашата е на ъгъл, явно такива кули са се слагали на ъглови места.

Диапозитивите много ги обичахме, даже мисля, че са запазени само трябва да ги намеря някой ден.Доста от показаните неща сме ги имали, но едва ли всичко е запазено.

Снимки на такива булки като Омайно биле в албума на баба има.Малко по-големи от майка са по тази мода, а наборките на майка са с капелата от цветя и дълга цветна рокля-синя, зелена и жълта знам, че е имало.

# 254
сетих се за този прожекционен апарат. Имах 10-ина филма и си ги гледах постоянно. Не бяха точно филми, а като комикс - различни картинки без да са раздвижени.

Общи условия

Активация на акаунт