Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 310
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 255

Този красавец, по който са въздишали много жени днес навършва 87.

# 256
Ален Делон ?
Помня, е джинсите ми ги шиеха от рипсено кадифе и се ходеше на шивач за проби Simple Smile

# 257
Симпатяга е, ама ми е преди моето време. По други въздишахме ние...по него може би нашите майки и баби.

# 258
На мен най-омразния ми купешки десерт от едно време са Морените. В детския ми спомен са останали като залети с боядисано в кафяво брашно и вгранени фъстици, вечно натрошени. Може да са били връх на връхта технология, и здравословни от днешните, но днешната отровна Морена е супер за моя вкус. И не само тях. Рядко ям вече такива десерти, но когато съм опитвала от новите неща, винаги са ми харесвали въпреки всеобщото неодобрение.

# 259
Имаше едни вафли "Куку Руку" , въртяха им нон-стоп рекламата по телевизията. Това беше някъде 89-90 година

# 260
Имаше едни вафли "Куку Руку" , въртяха им нон-стоп рекламата по телевизията. Това беше някъде 89-90 година

....вафла чудна, пълна с течен шоколад.

И сега ги има в Лидл, но не са същите.

# 261
Точно след морените като опитах Куку Руко и ми се стори неземно вкусно нещо. Такъв невероятен вкус ѝ бяха докарали или е било от дъглогодишния опит с нашенските морени.

# 262
  • София
Куку руку и Серената!
Миналата година  опитах Серената, но не е това,което беше!

# 263
Според мен не беше наше производство. Вероятно беше турска и затова беше толкова вкусна. Беше обаче 92-93 г. някъде.
Имаше и едни холидейки им викахме (Holiday) Вероятно и те бяха турски, понеже също бяха много хубави. Сегашните на Нестле не са със същия вкус.

# 264
Имаше едни шоколадово вафли ( не се сещам името ) в синя опаковка с нарисуван заснежен планински връх. Как ги хапвах с кисело мляко ... заминаваха много бързо. И бонбони "Простор" с газирана вода.

# 265
А някой помни ли как преди над 50 години децата в детските градини имаха униформи и когато ги извеждаха навън ходеха под строй, като задните държаха пеша на престилката на предния?

# 266
А някой помни ли как преди над 50 години децата в детските градини имаха униформи и когато ги извеждаха навън ходеха под строй, като задните държаха пеша на престилката на предния?

И преди 40 години беше същото Wink

# 267
Сега в Щатите им дават едно въженце. И всички деца се държат за въженцето и учителката ги води. Много са сладки. Поне моя син така беше. Освен ако не са променили нещо.
Ето ги. Снимката е от нета:

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 19:57 от vici75

# 268
  • Пловдив
Не знам от къде и по какъв повод и защо в малък частен квартален магазин някъде между 1993-1995 г. се беше появило това нещо:
https://bokkiesbiltong.com/products/beacon-tv-bar-white-chocolate-47g
Дори си спомням, че струваше 20 тогавашни не деноминирани лв. и беше уникално вкусно. Прекрасно. Продаваха ги месеци наред и белия и кафевия вариант.
Никой Twix, Snikers, Mars, KitKat не ме е радвал толкова.

Това се сетих по повод Морените.

Иначе любима вафла с Фъстъци от 1995 пак горе долу ми беше Кайлъка.

А печените филийки баба и дядо правеха на:
https://bazar.bg/obiava-30472640/sots-toster
Но в тази обява нещото е скапано, а на баба беше и още е налично в съвършен лъскав вид. Въпреки, че  баба отдавна я няма все пак тя беше родена 1921 г. Домакинството и обаче беше съвъшенно и полирано винаги, за разлика от това на наследниците й Wink

# 269
  • София
Сега в Щатите им дават едно въженце. И всички деца се държат за въженцето и учителката ги води. Много са сладки. Поне моя син така беше. Освен ако не са променили нещо.
Ето ги. Снимката е от нета:

Точно същата "картинка' видяхме преди няколко дни в Пазарджик,парк Острова, бяха деца в яслена възраст и много сладки!

Общи условия

Активация на акаунт