Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 340 820
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 7 290
Не мисля, че масово шестгодишните са изпитвали трудности, имаше и такива, разбира се, но на мен и много други не ни е било трудно.

Обучителни трудности едва ли. Но интеграционни много вероятно. Особено при момчетата, където мястото в йерархията зависи много силно уменията, силата, ловкостта и бързината в игрите, че и в двубоите с юмруци Wink
А представянето в тази област може да повлияе на формирането на лидерски качества за цял живот.

# 7 291
На следващите снимки е "грисъ". Simple Smile
Или е било примерно "ориз" и не е добре отпечатано или изтрито, или - просто грешка. Simple Smile
Ако е грешка, ще е уникален екземпляр и по-ценен от вярно изписаните.
Но не мисля, че е грешка, която да остане незабелязана, все пак не се касае за дефект на цветенце. Следващите снимки не са аргумент априори, защото може да са от друг период.

# 7 292
  • София
Не мисля, че масово шестгодишните са изпитвали трудности, имаше и такива, разбира се, но на мен и много други не ни е било трудно.

Обучителни трудности едва ли. Но интеграционни много вероятно. Особено при момчетата, където мястото в йерархията зависи много силно уменията, силата, ловкостта и бързината в игрите, че и в двубоите с юмруци Wink
А представянето в тази област може да повлияе на формирането на лидерски качества за цял живот.
За това не се бях сетила, но както писах по-рано, в нашето училище бяхме различни паралелки шест и седемгодишните. Та при нас е нямало такъв проблем.

# 7 293
  • София
На 6 години тръгваха децата родени до края на м.юни.Спомням си колко трудно им беше в училище на 6 годишните и специално планирах второто си дете да се роди през м.юли,за да тръгне на 7 на училище.( роден на 28 юли)
За кой град е това и за коя година?
Аз съм октомври 71 набор и в 1 клас всички бяхме 71 набор
 имахме съученици родени на 01 януари и на 31 декември.
в годината в коята всички сме станали на 7 години-1978 година
Нямаше никой с друг набор.
Сина ми е 2001 година септември роден и в неговия клас всички си
бяха с този набор-01, нямаше различен набор.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 23:23 от lite16

# 7 294
Дискусията за правопиЗа на гриЗа беше пометена, естествено, както е и редно. 😉🤫

Да Ви подосаждам с малко снимки от "Стара София":

Един от изчезналите фамилни палати, украсявали някога столичните булеварди - домът на семейство Дряновски на булевард "Патриарх Евтимий" 12, около 1912 г.

И мястото Днес:

И една от друга група:

В "Коньовица" са снимани някои серии на "Километрите".

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 21:24 от Ензим

# 7 295
Много е красива и елегантна старата архитектура. Благодаря за снимките!

# 7 296
Това с тръгването от 6 години на училище беше някъде '80 те години. Брат ми е роден на 28 юни, но се роди недоносен и помня, че майка ходи в инспектората и писа някакви молби с приложени медицински документи, за да разрешат да тръгне на 7 години. И разрешиха де, но дълго време темата се обсъжда в къщи. Мъжът ми е роден 1980г.и са били смесени паралелки от 80ти и 81ви набор.

# 7 297
78 набор съм. Още по мое време имахме смесена паралелка от 6-7 г. в първи клас.

# 7 298
  • Deutschland/HE
Аз съм родена 1973г и бях в експериментална паралелка от шест годишни. По спомен са били 6 или 7 паралелки в България през 1979г, следващие години вече е било по-масово. Не съм сендовче, но спяхме в училище, на двуетажни легла Simple Smile От първи до трети клас си бяхме само шестгодишни в паралелката. В четвърти клас ни събраха с паралелка от стандартните, защото имаше деца отишли в Музикалното, преместили се другаде и бяхме останали под 20 деца. Може и случайност да е било, но 80% от шестгодишните продължихме в МГ или ЕГ след 7ми клас.

# 7 299

Ще познаете ли откъде са?

# 7 300
На блоковете от снимката надписите са на немски, и човекът прилича на Ерих Хонекер, така че явно е ГДР.

# 7 301
Първата снимка май е от "Албена".

Втората е от ГДР..

# 7 302
Първата снимка мисля, че е Албена.

# 7 303
  • Sofia
Не го помня в този десен... ,било е явно за кратко...з-то дъщеря ми беше фен на филмчето и бих я завела 🤔

# 7 304
Ф. кафе значи франк кафе. Чела съм в някои стари книги - имам един справочник с домакински съвети, който гони вековната възраст. В някои стари готварски книги също съм го чела. Не знам точно какво значи. Търсих из нета, но не намерих точен отговор. Допускам, че е някакъв първообраз на филтърното кафе.

Общи условия

Активация на акаунт