Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 178
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 120
Божеее, много съм остаряла, всичко си спомням Laughing
Не си сама 😁

# 121
Шоколад Крава Simple Smile обожавах го

# 122
Да, и от лак ставаха димки, но явно е било по-недостъпен източник от линиите и триъгълниците.

# 123
Димки се правеха от вестник Народно дело и амониева селитра. Има си начин да се направи хубава димка, ама няма да пиша как. Също така ставаха и от топчета за тенис на маса и фолио от цигари. И бомбички сме правили от миниум и бронз. Оставяха страхотни петна там където се взривеше.
Като се сетя с какви глупости и колко опасни начинания сме се занимавали ми се изправя косата !

# 124
Пионерки и аз имах като дете и не бях в някакъв възторг от тях. Помня, че почти всички социалистически обувки убиваха на крака. Като дете, когато ми купят обувки, знам, че трябва да изтърпя няколко дни болки и след това ми стават удобни. Помните ли, имаше и едни фестивалки - меки велурени мокасини. Носеха това гръмко име по случай международния младежки фестивал, мисля, че беше през 1968 година.

# 125
  • Пловдив
А аз защо си мисля, че фестивалки бяха ония белите кожени маратонки адидас?

# 126
Димки се правеха от вестник Народно дело и амониева селитра.
Скрит текст:
Има си начин да се направи хубава димка, ама няма да пиша как. Също така ставаха и от топчета за тенис на маса и фолио от цигари. И бомбички сме правили от миниум и бронз. Оставяха страхотни петна там където се взривеше.
Като се сетя с какви глупости и колко опасни начинания сме се занимавали ми се изправя косата !

Mr. Green А "Народно дело" беше ежедневник, при това трети по тираж в страната и го четяха в прегледа на печата по БНР.

# 127
  • София
Как ги помните тези неща. Аз май само новините и руският по етика помня.

# 128
А аз защо си мисля, че фестивалки бяха ония белите кожени маратонки адидас?

Може и на тях да са казвали така в по-ново време.

# 129
Да, и от лак ставаха димки, но явно е било по-недостъпен източник от линиите и триъгълниците.
Аз мисля, че тези целулоидните линии вече не се произвеждаха когато бях ученик и каквото сме ползвали за димки е било от стари линии. Иначе правехме димки и от амониева селитра. Правеше се концентриран разтвор във вода, след това накисвахме вестници, после ги изсушавахме и ги навивахме на топче. След това пак палене и гасене на огъня.

# 130
Народно дело, Работническо дело, Народна младеж, Поглед, Паралели, Стършел .... помня защото съм ги купувал. Даже и новините съм чел от там ...... докато ги ползвах за покривка по време на обяд на лозето  Mr. Green
Периодичния печа имаше множество приложения в домакинството - от разпалки за печката и направа на компреси против настинка до тоалетна хартия !  Wink

# 131
Даже има разказ от Чудомир за безбройните приложения на стария прочетен вестник.
Днеска на гробищата се измъчих
докато разпаля тамяна  с един фалшив вестник Grinning

# 132
Божеее, много съм остаряла, всичко си спомням Laughing
Аз пък тук си припомням и се чудя,как толкова неща си спомнят някои.Означава ли,че съм много стара?Joy
Имам чувството,че си спомням вкуса на шоколада с кравата.Харесвах някакви бонбони,май се казваха ''Аида''.

# 133
Аз пък тук си припомням и се чудя,как толкова неща си спомнят някои.Означава ли,че съм много стара?Joy
Имам чувството,че си спомням вкуса на шоколада с кравата.Харесвах някакви бонбони,май се казваха ''Аида''.
А ако си мислиш, че не си спомням и други неща от детството ми докато чета какво се пише в темата ....
Какво да се прави - колективна памет Simple Smile
Припомням си с някой неща и моменти, които съм имал с близки за мен хора, които вече не са между нас.
Но такъв е живота.

# 134
Как се казваха едни бонбони като малки топчета, отвътре фъстъци и карамел, отвън с шоколад, но много мънички топчета? В продълговата кутия бяха, май в оранжево или светлокафяво.

Общи условия

Активация на акаунт