Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 203
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 135
Политически теми има достатъчно, не разваляйте тази, моля.

А помните ли бонбони "Дипломат". В кутията от 20 бонбони имаше 2 дъвчащи.. любими ми бяха.

# 136
Не бяха ли четири дъвчащите, в ъглите на кутията?

# 137
Може и 4 да са били, но ми се струваха много малко....
И все пак май бяха само два 😀

# 138
Как се казваха едни бонбони като малки топчета, отвътре фъстъци и карамел, отвън с шоколад, но много мънички топчета? В продълговата кутия бяха, май в оранжево или светлокафяво.

Като виден бонбонен любител, не мога да не помня видовете бонбони. Мисля, че тези, за които пишеш се казваха Фрегата. Много харесвах едни подобни, но вътре бяха зелено желе с хубав млечен шоколад отгоре. Също бяха в кутия, но не помня как се казваха.

# 139
Не мога много ясно да си ги спомня, но пък тези, за които говоря, баба ми (Бог да я прости) им викаше "овчи барабонки" Grin

# 140
Как се казваха едни бонбони като малки топчета, отвътре фъстъци и карамел, отвън с шоколад, но много мънички топчета? В продълговата кутия бяха, май в оранжево или светлокафяво.

Като виден бонбонен любител, не мога да не помня видовете бонбони. Мисля, че тези, за които пишеш се казваха Фрегата. Много харесвах едни подобни, но вътре бяха зелено желе с хубав млечен шоколад отгоре. Също бяха в кутия, но не помня как се казваха.

Космос?

# 141
Синьо лято

# 142
Да не са тези или подобни. Вътре с гриляж и отгоре с тъмен или млечен шоколад.Производство на з-д "Малчика"
Снимката е от balkan auktion, но е най-близко до спомена.

# 143
  • София

Космос?

В предишната тема са коментирани. Simple Smile

https://bg-mam.ma/p/1138173/43686377

# 144
Не са май тези Космос, тъй като са със синя кутия. Онези бях в кафява или оранжавееща кутия, това много добре го помня. Thinking

# 145
  • София
Правили ли сте бомбички от два големи болта, навити леко от двете страни на една гайка, а в гайката натрошени връхчета на кибритени клечки? Даже им слагахме парашутчета, за да паднат на единия болт и да гръмне със сигурност. Последно сме мятали такава с мъжа ми някъде през 90-те и запалихме тревата зад блока. Е, загасихме я с няколко кофи вода.

# 146
Пионерки и аз имах като дете и не бях в някакъв възторг от тях. Помня, че почти всички социалистически обувки убиваха на крака. Като дете, когато ми купят обувки, знам, че трябва да изтърпя няколко дни болки и след това ми стават удобни. Помните ли, имаше и едни фестивалки - меки велурени мокасини. Носеха това гръмко име по случай международния младежки фестивал, мисля, че беше през 1968 година.
И Пионерки съм носила с удоволствие, но велурените мокасини не мога да забравя - кракът ми никога не се е
чувствал така добре както в тях. Някъде 71 - 72 г. съм ги носила, обаче ми се губи името фестивалки или при
нас не се е използвало.

# 147
Димки се правеха от вестник Народно дело и амониева селитра.
Скрит текст:
Има си начин да се направи хубава димка, ама няма да пиша как. Също така ставаха и от топчета за тенис на маса и фолио от цигари. И бомбички сме правили от миниум и бронз. Оставяха страхотни петна там където се взривеше.
Като се сетя с какви глупости и колко опасни начинания сме се занимавали ми се изправя косата !

Mr. Green А "Народно дело" беше ежедневник, при това трети по тираж в страната и го четяха в прегледа на печата по БНР.
Ех, как ме подсети за дядо. Всеки ден казваше: "Вземете ми Дело и Труд."
Ходеше до другия край на града да купува франзели като излязоха на мода. Понякога по 12 купуваше. 2 изяждахме. Останалите баба ми режеше на кубчета и ги препичаше на фурната - ползвахме ги като крутони. Вечна им памет на старците.Heart

# 148
Аз купувах по 6 франзели и ги давах на майка да ги препича леко.
Много ги харесвахме. Опитвала съм със сегашните, но не са ми така вкусни.

# 149
Правили ли сте бомбички от два големи болта, навити леко от двете страни на една гайка, а в гайката натрошени връхчета на кибритени клечки? Даже им слагахме парашутчета, за да паднат на единия болт и да гръмне със сигурност. Последно сме мятали такава с мъжа ми някъде през 90-те и запалихме тревата зад блока. Е, загасихме я с няколко кофи вода.
От връхчета на кибритени клечки правихме друго. Смилахме ги на прах и с ножче остъргвахме драскалото на кибрита пак на прах. След това добре смесвахме двата праха. После взимахме щипка прах между палеца и средния пръст и с движение както се щрака с пръсти правехме мини гърмеж, нещо като гърмежа който издаваха пистолетите с капси.

Общи условия

Активация на акаунт