Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 341 032
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 7 155
  • Варна
  И на село, из двора, особено до WC...

# 7 156
В общинските бани май се е ходело с такива.

Именно. Това не са били тогавашните джапанки, които всеки си купува, а са били основно оборотни под наем за баните. Пък някой може и вкъщи да е ползвал, де Simple Smile

Ето едно документално кадро Wink

А на село из дворо по-скоро гумени цървули/галоши.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 10:56 от Черна станция

# 7 157
Нали знаете лафа, че нещо ще стане, когато цъфнат налъмите.

# 7 158
  • Sofia
От фб

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 11:46 от Doli

# 7 159
Е, не... "контролЙор... 🤭🤫😆

Наскоро пак гледах "Възкръсналият мъртвец", любима серия от "Километрите", та там затворниците бяха с такива налъми, потропваше бодро Бат' Серго по коридорите на затвора. 😁
Иначе - в Централна баня съм ги виждала налъмите - в ранно детство. В трети клас там ходехме на плуване (то едно плуване...🤭), но не помня дали още имаше налъми. Simple Smile

# 7 160
Контролйор и три лева на цяло, тази снимка е джакпот Grinning
Налъми видях за първи път като доста попораснала, но обществените бани ги помня от ранното си детство. Щото имало незнамси какви минерални полезности във водата, ме водеха там. Ужасен ужас ми беше, да се разхождам гола между голи бели и дебели лели Grinning И в басейна не даваха да се плискаш, а само да се киснеш в него. Брр, сега като си спомням настръхвам от гадост.

# 7 161

още сапуни

Главния герой в бисквитена торта Wink

# 7 162
Е, да, обикновените бисквити ставаха само за торта, иначе бяха по-твърди от крак на табуретка.
А леглата с пружина и дюшек... айде, ще си замълча... културно. 🤭Но бяха хубав батут, де, не отричам. 🤭🤫

# 7 163
За дървените налъми съм писала по-напред, че ги помня и като деца сме
ги ползвали в обществената баня. Държаха ги в каче с дезинфектант и се
вадеха с метална кука.
Голям купон ставаше там - натъркваме със сапун отдолу и се пързаляме докато ни изгонят.
В къщи не беше интересно.

# 7 164

Киселото мляко в буркани, миеха се и се връщаха, с дебела алуминиева капчка - слагаш стотинка търкаш с лъжица и се отпечатва Wink

# 7 165
Сякаш точно в тези малки бурканчета беше любимото ми подсладено кисело мляко Снежанка!

# 7 166
Снежанка беше в пластмасови кофички, пак със станиолена капачка.

# 7 167
img]//cdn.bg-mamma.com/6YUo/pj2xH.jpg[/img]
снежанка - 13 ст. 200гр в Халите беше в пластмасови касетки в хладилни витрини Wink
когато навлеза пласмасата - новите кофички, вече бяха чисто бели с тези капачки/етикети

# 7 168
А още по-рано, преди 50 години, кофичките на "Снежанка" бяха от прозрачна пластмаса.

# 7 169
  • София
Аз пък така и не опитах Снежанката. Не обичам сладко от малка и все я подбутвах в хладилника. Какъв и беше вкуса, аромат имаше ли?

Общи условия

Активация на акаунт