Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 340 972
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 7 185
  • оттам, откъдето започва България
Poni69, същото бе и при нас.😀

# 7 186
  • ВАРНА
В един кратък период на 80-те в кварталния магазин пуснаха нерафинирано слънчогледово олио.Неподходящо за десерти,но така прекрасно за овкусяване на салати.Беше мътно,зеленикаво и много по-евтино.Още помня аромата на слънчоглед.Сегашното скъпо нерафинирано е само по-скъпо от другото,нищо общо с вкуса от миналото.Помня,че и много бързо се разваляше.

# 7 187
Имаше много отдавна един кратък период, през който прясното мляко беше и в такива бутилки. Ако не бях намерила  в мазето тази, нямаше изобщо да се сетя.

# 7 188
  • Варна
Какво значи това "М - ЛА" на бутилката?

# 7 189
Млекоцентрала?

# 7 190
  • Варна

Уф, да, вярно. Имаше такава дума.

# 7 191
# 7 192
И от картинките на тези дъвки имаше впечатляващи колекции! Въобще какво ли не събирахме навремето - салфетки, сапуни, картинки от дъвки, календарчета, снимки на актьори, списания. Сега дори и марки рядко се колекционират. Децата най-много да събират някакви стикери или други джиджавки от промоциите на хипермаркетите. Всъщност последното, което беше по-популярно за колекциониране сред децата ми и техните приятели, бяха ю-ги-о карти.

# 7 193
Чудя се какво да си правя колекцията от марки Mr. Green
Имам пълни серии от 1983 до 1989 от почти всичко издадено от Български пощи. Стоят си прибрани в класьори и пликчета.

# 7 194
Имам пълни серии от 1983 до 1989 от почти всичко издадено от Български пощи. Стоят си прибрани в класьори и пликчета.
Съюз на българските филателисти.

# 7 195
Точно. След това заминах по чужбините и престанах. Пък и времената се промениха и стана много скъпо хоби.

# 7 196
  • Бургас
Едни много любими мои игри от онова време.
Марио и Др.Марио

Тетрикса

И тези - имах тази и ловеца

Подобна на тази

И тази

И една любима сода,която обожавах!

# 7 197
Това лято в Поморие внуците ми се сдобиха с тетриси като от снимката Simple Smile На нас, "дъртите", сякаш ни беше по-забавно 🤣

# 7 198
Съюз на българските филателисти.

Аз бих ги съхранила. Ценност са и може би един ден ще струват много. Но и самото им присъствие е интересно. Преди години бях в Япония, в къщата на един колега. Баща му имаше стая, пълна с класьори с марки. Това беше много ценено от семейството заради сантименталната им стойност.

# 7 199
  • Бургас
Една част и от моите марки,трябва да стоят все още. Ще ги потърся тези дни и ще ви ги покажа.

Общи условия

Активация на акаунт