Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 340 775
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 7 320
От оказион си купих албум на Айрън Мейдън на югославска аудиокасета с оригинална обложка. Откачих от кеф! Yum Но това беше през 80-те години.

# 7 321
Родена съм средата на 80. При първите осъзнати рд, някъде през 90 майка ми ми купуваме торта. Отгоре беше бяла, блатовете бяха с шиков мармалад и приличаше на паяжина. Сега съществува ли?

# 7 322
  • София
Пеева и Хортензия, благодаря за снимките. И аз се разчу(в)ствах.
Родена съм 1978, но оказиони не си спомням. Сигурно защото съм от село. Къде ти на село оказиони.

# 7 323
  • Sofia
От фб

🍨

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 10:17 от Doli

# 7 324
Оказионите бяха почти като Корекомите. Доста скъпи бяха нещата в тях. Имаше кремове за лице, парфюми, дрехи. Въпреки, че се водеха за употребявани вещи, не взимаха всичко в тях, само това, което се търси. Повечето неща бяха нови. Помня, че приятелка си продаде носен кожух за доста повече пари, отколкото го беше купила. Но тогава кожусите бяха модерни и дефицитни.

# 7 325
miamin,
Аз съм от София и съм родена същата година. Дори не знаех, че подобни магазини са съществували, от темата научих.

# 7 326
  • Sofia
Имаше ги на много места.
Не съм си купувала нищо от там,беше ми скъпо…,но продадох доста неща 🤑

# 7 327
miamin,
Аз съм от София и съм родена същата година. Дори не знаех, че подобни магазини са съществували, от темата научих.
Имаше оказион на "Пиротска",(тогава "Жданов"),някъде в началото. От него купих по заръка на нашите "Некерман". Yum

# 7 328
Аз помня един на Раковска, малко след площад Славейков в посока Патриарха.

# 7 329
Аз помня един на Раковска, малко след площад Славейков в посока Патриарха.

И аз точно този го помня.

# 7 330
  • Sofia
Май имаше и в подлеза на ЦУМ 🤔

# 7 331
Аз също благодаря за споделените лични снимки.
Оказиона на Жданов/Пиротска го помня отвън - вратата, витрината. По детски съм надничала какво се продава вътре. Помня грамофон с фуния и реплика на майка ми, че този магазин не е за нас Simple Smile, а ми беше любопитно да влезем. Божкее, какви неща ми изникват. Днес имам работа по Пиротска. Ще гледам улицата с други очи, няма да бързам Simple Smile
Търсих какво означава обици с маркизети. Много фин памучен плат? Видях обици, пръстен, но ми изглеждаха като със ситни камъчета.
Снимката от Коньовица - младежът с кучето до него - прическа, костюм и най-вече стойката му - сякаш гледам Елвис Пресли.

# 7 332
  • Майничка
Объркала съм буквите по невнимание, обиците бяха с марказити. Като ги купихме, някъде в средата на 80те, бяха на мода бижутата от гладко сребро. След това, към края на 80те, дойде модата на по-"старинните" визии и тези обеци обираха точките, още повече, че  бяха с клипс, което не се срещаше често.

# 7 333
tetka_the_best, верно някак напомня на Елвис младежът в "Коньовица", върнах се да го погледна пак. 😍

Ето го  и Елвис със София Лорен 😍

Как сладко си го гушка. 😊

# 7 334
Бижутата с маркизети са със много ситни камъчета.

Общи условия

Активация на акаунт