Да се оплачем... 2022 - тема 2

• 329 681
  • 4 838
  •   1
Отговори
# 4 695
  • Сф
Сутринта бях единствената луда, която отиваше на работа. Такава тишина, такова спокойствие беше по улиците
А , и мм на работа. А така ми се искаше да ме изведе, времето е хубаво, дано и утре е така. Да поседнем на пиянския трафопост пред магазина   😂 Там що зевзек минава , пръскам се от смях! Ама няма. Чакам детето от екскурзия( с един чувал пране) и готвя. А дано се наядат ненаялите се и утре да вадя само мезета.
Мм обаче си чака парата днес и ако го метнат за по- натам,че нещо не му е ок тоя обект и сигурно ще побеснее и ще изкараме един празник ...ПУ, да не чуе дявола !

# 4 696
  • София
И моят мъж е на работа и по-добре, като е вкъщи само ме дразни. Simple Smile
Нека не обсъждаме и обвиняваме коя майка с какви лекарства си гледа детето. Много е гадно това. Всеки мисля, прави това което смята, че е добре за детето. Да, някои са по-страхливи, други по-смели. Аз, като бяха по-малки също давах АБ и по-тежка артилерия. Къде от незнание, къде от страх, че ще се влошат бързо (а и те се влошават като са по-малки), но всичко по предписание от лекар. Сега се по-големи и аз съм по-смела, но и ги познавам по-добре, занм кога мога да изчакам с АБ и гледам първо да минем с бабешките лекари. Даже от години не съм давала температуропонижаващо. Като ходим на лекар (което също вече се случва по-рядко, не ги водя за всеки сопол) тя ми изписва АБ, но за всеки случай, като знае че аз няма да го дам веднага, а ако се влоши положението.
Сега ме е яд, че като по-малки съм ги тъпкала с лекарства, но тогава така съм преценила.

# 4 697
Проблема е, че ако се прекали с антибиотици в един момент не лекуват и тогава идва проблема. Аз също като беше малко детето и поддържа 2 дни температура настоявах за антибиотик и лекаря търпеливо ми обясняваше, че не трябва и т.н., така да се каже не съм стигнала сама до това прозрение.

# 4 698
Детето е с варицела омммммм

# 4 699
Липсата на обща здравна култура на пациента (примерно незнанието, че антибиотик не се прилага срещу вируси, а срещу бактерии) не оправдава некадърността на лекари, които изписват антибиотик за всичко и превантивно. На панциента в крайна сметка не му е работа да знае, ама на лекаря…

# 4 700
След преглед, перфектни изследвания, педиатърката е отхвъррила проблем с бъбреците. Било нещо неврологично. 
Щерката се оплаква, че продължава да я боли.
Чудни празници изкарваме.

# 4 701
Es, ако я боли корема може да е от вируса. Спазмалгон, бузкулизин или нош па, за да я отпусне.

Моите деца уж са големи, но всяко боледуване от тях ме докарва до нервен срив. Щерката както писах е с алергия към 5  вида АБ поне, а синът е с фобия от задавяне и не може да пие хапчета.
Всички болни да оздравяват! 🤞

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 14:37 от Vita

# 4 702
И аз да пожелая всички болни да оздравяват! И на себе си пожелавам същото Grinning

Доколкото знам, проблемът с антибиотиците, е че при прекомерна употреба, бактериите стават резистентни към тях. Всеки решава за себе си и за децата си как да се лекуват, кой доктор да послушат и т.н.

След херпес зостера се сдобих с междуребрена невралгия. Значи за мен няма по-силна болка от неврологичната. Имала съм бъбречна криза, ами скри й шапката Grinning Преди да почна с обезболяващте, предписани от лекар разбира се, мислех че умирам Grinning Сякаш имах камъни в главата. Навеждам се да си обуя чорапи и тя така натежаваше , че си мислех че ще се откачи от тялото и ще падне Grinning

# 4 703
   Антибиотиците са едно от най-големите открития в съвременната медицина. Много човешки животи са спасили, изобщо не са за подценяване и добре, че има. Друг е въпроса, че не трябва да се ползват за щяло и не щяло (като баща ми, който за всичко все антибиотик взема). Това е тежка артилерия и е за тежки случаи. Моите деца рядко са пили. Малката, за почти 14 години - три пъти. За голямата не помня, не е било често. Но когато трябва, трябва. Нашият личен лекар ми предписа след Ковида. Не бях много убедена, нещо не ми се връзваха Ковид и антибиотици, но той ме изпрати първо на рентген, за дробовете и настоя, че трябва. Имам му доверие, не е от лекарите, които предписват излишни лекарства и антибиотици. За мен най-трудното е да си намериш свестен лекар. Откриеш ли - просто си го слушаш и толкова Simple Smile На сегашния имам пълно доверие, а предишната... вече е предишна.

# 4 704
Оплаквам се от съседката отгоре. Или по-точно от майка ѝ. Явно съседката е отишла някъде за празниците, а в нейния апартамент се е настанила родителката ѝ. Е, тази жена си изтърсва покривката през терасата. Всеки ден чистя моята тераса от остатъци от храна. Снощи вече ми дойде в повече, защото целия парапет беше в спагети. За плочките в двора да не говоря. Качих се сутринта, за да ѝ обясня, че в нашия блок не си изхвърляме храната през терасата. Уж разбра "sorry, sorry, very sorry". Е, преди малко пак си изтърси покривката.
Всички гърци ли са толкова мърляви или само на мен ми се паднаха такива за съседи?

# 4 705
Не съм компетентна по въпроса дали всички гърци са такива. Обаче знам колко е неприятно някой съсед да си хвърля боклука през терасата/прозореца и ти съчувствам.
Където живеех на квартира последно, имаше един такъв, който мяташе, каквото се сетиш през прозореца - фасове, бутилки, манджа. Имах пердета в началото, ами махнах ги, защото на няколко пъти намирах фасове вкъщи, понякога горящи и се притесних да не ме подпали. Доматена манджа съм си намирала по перваза. Чистех и ревях от гнусотия. Добре че ми беше затворен прозореца. Виждала съм хвърчащо стъклено шише, което падна в краката на един минувач. Многократно бях говорила с домоуправителя, защото не знам кой е. Нищо не можело да се направи по въпроса. Ако съм искала да пробвам в полицията, ама те щели да искат да кажа от кой етаж се хвърля, което значеше, че трябва да го дебна.

# 4 706
  • ВАРНА
От мъж помощ имах и доволна останах.Лежа скована у дома и милото пазарува материали за руска салата,ама вместо грах,що да не вземе гювеч с грах.Звъня и го моля да купи нужното,ма сигурна ли съм,че не става(а,не ве-руска салата със зелен боб и камби ще топа на топа.Само кисело зеле да наклюцка и липсва.),що не обера излишното само(пък после смесѝ просо и ориз и иди на бал,докато ги требя).

# 4 707
   Мини, с камери, обаче къде ще ги сложите и как ще ги насочите... Те ще трябва да са в отсрещната сграда сигурно. Моят мъж веднъж толкова се ядоса на постоянните купчинки от кучешки л. пред входа ни, че изгледа няколко часа записи, принтира уличаващия кадър и го разлепи по входовете на улицата. Човекът дори не живее на улицата Simple Smile , вероятно на някоя съседна, с едно малко сладко кученце, минава рано сутрин и не си прибира нещата. Имаше ефект.

# 4 708
Благодаря за идеята, Clotilde! Simple Smile
За съжаление отсреща нямаше сграда, а парк. Абе то да гледаш парк си е много по-добре, от това да гледаш в хола на съседа Grinning, ама за конкретния случай си беше минус. За мое щастие вече не живея там. Ако в бъдеще ми се наложи, поне ще знам как да процедирам Simple Smile

# 4 709
Мини, аз съм убедена, че и да откриеш кой е, цивилизовано с такъв човек няма да се разбереш. Ние сме една изключително уредена етажна собственост. Имаме си правила и всички ги спазват. Мога да кажа на домоуправителя и той също ще отиде да говори с нея. И пак ще чуе "sorry, sorry", до следващото им хранене.
Мога да се обадя на собственичката на апартамента. Но пък дъщеря ѝ на тази леля не прави такива неща. (Което май отговаря и на въпроса ми дали всички гърци са такива 😄) А дъщерята е наемателката. Не искам да ѝ създавам на нея проблеми, само защото майка ѝ има неприятни хигиенни навици.
Явно ще трябва да стисна зъби и да им изтърпя "гостуването" на тези. Но е толкова отвратително да събираш на други хора остатъците от храна от собственото си жилище.

Общи условия

Активация на акаунт