Войната в Украйна 2

• 921 262
  • 14 404
  •   1
Отговори
# 135
Някои явно не осъзнават, че ако спре изпращането на оръжие в Украйна ще се случи нещо, което изобщо няма да им хареса.
При липса на оръжие за украинците руснаците има голяма вероятност на продължат окупацията на запад. И вместо да спорим как да обгрижваме 20 000 човека, може да се наложи да се справям с два милиона... Не знам дали ще им хареса.
Има лесно - не обгрижваш никого и кой откъде е.
Ми хайде де, откога ги чакаме руснаците да се махнат от украинските територии?

# 136
Има развитие по случая с писмото на 155 морска бригада, която беше разбита в Павловка, до техния губернатор в Приморие. Първо губернаторът каза, че писмото е фейк. После каза, че има загуби, обстановката е тежка, но загубите не били чак такива.
Под съобщението в телеграм канала Вести Приморье, където е публикуван отговорът на губернатора, има стотици гневни постове, включително на близки на загиналите, които обвиняват управниците че пращат пушечно месо, че са некадърници и лъжци.
Всичко това е вярно, но как на един не му светна, че принципно те нямат никаква работа в Украйна и цялата им Специална военна операция е една голяма грешка и престъпление? Същото е по всички руски телеграм канали, които следя. Истината е, че руснаците си харесват териториалната експанзия. Те само не харесват да губят и да умират. Затова си заслужават колективната вина.

# 137
Е, няма как да ни убедите, че сбирщината крадци на перални с "овехтелите си танкове и топове" е в състояние да стигне до Лисабон. За пропътуване на разстоянието говоря, не за воюване. Simple Smile

# 138
Е, няма как да ни убедите, че сбирщината крадци на перални с "овехтелите си танкове и топове" е в състояние да стигне до Лисабон. За пропътуване на разстоянието говоря, не за воюване. Simple Smile

Определено не е в състояние. Лошото е, че си вярват, че са и може да опитат. А после, понеже не приемат загуба, да се изкушат да ползват ядрено оръжие. Изобщо, ако не беше рискът от ядрена война, никой нямаше да бръсне за слива руснаците.

# 139
А за Русия важи ли това кой откъде е? Или те са си в правото?
Русия не ми тропа по вратата по пет пъти на ден.

А, ти чакаш да потропа? Нали знаеш, че те обикновено тропат с танкове. Ама омразното ви НАТО ще чакате за защита.
В общия случай не чакам нищо. В конкретния - чакам този, дето ми тропа на вратата, да се махне оттам...а любимото НАТО вместо да ми помогне да го разкарам, го подпомага.

# 140
Щяха, ако не си бяха счупили зъбите в Украйна, и ако можеха да усвоят украинския ресурс. Нещо, за което ти и подобните ти призовавате от самото начало на войната.

# 141
Това за съжаление е истината... Мнозинството руснаци са съвсем доволни да воюват и да превземат територии, да се тупат в гърдите, че са най-великите. Неприятно им е да губят, а и сега стана лошо - мобилизират, не пращат само сибирски селянчета да умират за имперските интереси.

# 142
Ердоган продължава да показва на Путин кой командва Черно море.
Турция е отказала да пусне през Босфора 2 руски бойни кораба, които от февруари чакали да влязат в Черно море, за да атакуват Украйна. Накрая са се отказали и са завъртяли обратно към базата си във Владивосток. Доста голяма разходка - през половината свят. И 9 месеца на пристанище - излезли са им златни. Буквите Z и V на комините не са им потрябвали.
https://offnews.bg/sviat/turtcia-ne-pusna-9-mesetca-bojni-korabi … rno-m-788928.html

Още 3 ПВО установки NASAMS са в Украйна. С времето ще натрупат достатъчно ПВО и ПРО, за да престане този терор над цивилното население.

# 143

Те не могат, но им се иска.

# 144
Руснаците са активизирали на максимум ботофермите си, за да повлияят върху изборите в САЩ. И те като някои съфорумци се надяват, че победата на републиканците означава край на военната помощ за Украйна.
https://www.nytimes.com/2022/11/06/technology/russia-misinformation-midterms.html

# 145
Русия не ми тропа по вратата по пет пъти на ден.
Какво да ти тропа като я държиш широко отворена за нея?

# 146
  • Paris, France
Скрит текст:
Плашат гаргите и лъжат. Или пък си вярват, както вярваха, че украинците ще ги посрещнат с цветя.
По-голяма смешка от това, че тези, които помним добре времето на СССР и сме били много добре тогава не бях срещала от много дълго време.
Я виж коментарите под линка, даден от Бор_яна! Та ние на техен гръб сме живели, а пък сега с камъни ги замеряме. Ето го пак:
https://mt-smi.mirtesen.ru/blog/43200827085/-Bratushki-ocheredno … errer=mirtesen.ru

Хахаха, времето на СССР и добре! Добре, че през 90те бързо си намерихме по-як гръб, та се отървахме.

Тесен мир. На тях и половината земя ще им е тясна. Целият бивш соц е най-силно против Русия, но пак не се усещат защо. Тоя бил с германците, оня бил с германците. Пияни, подпухнали ватници никой не ще.

Интересно как във Франция, която е била окупирана от нацистите и е дала много жертви във ВСВ, никой не боклучи германци, руснаци или някакви други националности. 75 години след войната горките орки още коментират кой с кого бил.

Тези 30% в България, дето не били против Русия, са или на възраст, на която много скоро няма да ги има, или са нещо като истеричния Копейкин. При война, децата им, ако изобщо живеят в България, ще духнат първи и не в Русия 🤩.

# 147
  • София
Мариуполь . Не знам, как ще изкарат зимата. На баба ми и сложиха стъклата , обаче отопление няма.

https://twitter.com/i/status/1589537260445175808

# 148
Те вече са духнали повечето, а ако не са, разичтат на НАТО Simple Smile))))))))))))).

# 149
Значи бабката се спаси, ура за нея. Скоро някой пусна Мариупол , красиви булеварди, възстановено , но някак много нарядко бяха сградите,  оправили са , асфалтирали три-четири улици, да се похвалят.  Изринали са разрушените  и готово.И като в Северна Корея ,фасади отпред, а се вижда назад  празните стени, то и ние  едно време така правихме за дипломатическия корпус, като идва 1984, фасадите  оправиха ,назад - не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт