Войната в Украйна 2

• 928 394
  • 14 367
  •   1
Отговори
# 14 085
Замислих се, защото  си спомних, че преди десетилетия тук имаше виетнамци. Работеха  къде ли не. Имаше и в завода, където работеше майка ми. На конвейра ги сложили. И хората там решила всеки да покани по 1 виетнамец на гости да видят български дом. Та, и у нас дойде на обяд виетнамец. Бо се казваше, беше на около 20 години, и другите били все на такава възраст. Разказа, че и те така се надявали да ги възстановят. Но....дали им заеми. България също дала заем, за да помогне на братския виетнамски народ. Когато трябвало да се връща, държавата не могла, каза виетнамецът, че са бедни. И тогава правителството се договорило да замени дълг срещу работна ръка. Повечето млади виетнамци били призовани да заминат на работа. И този младеж бил изпратен в България. Имал двама братя- те пък били.... в Чехословакия май беше, пак заради заеми....

Maлко извън темата е но така ги описа нещата с Виетнамците все едно са пратени като роби за да изплатят заем. Да ама не. Работеха,  вземаха  заплати, разполагаха с валута, въртяха търговия със стоки от Кореком.

# 14 086
Между другото,веднага след Втората световна война Британия е дала голям заем на току-що победената Германия. Но те са си западни народи...

След края на войната Запада ще даде пари на Украйна да се възстанови,а после ще си ги вземе от Русия. Има хиляди начини за това...

# 14 087
Сега е страшно да си украинец, но не заради заемите, а заради войната.
Ън, в момента имам заеми и вярвай ми, не ме страх изобщо от тях, но още подскачам като чуя сирени или нещо гръмне някъде.
Как може да се сравнява изобщо окупация с европейски заем, не знам. Всъщност знам, заемите ги ползваме всички в тази тема, но войната повечето хора са я видели само в новините. Да се считат късметлии, да си плащат собствените заеми и да не сравняват несравними неща.
Както нямаше европейски голодомор тук, а дори напротив, така няма да има и в Украйна.
Не бих била толкова сигурна. През август, дългът на Великобритания е достигнал 100% вътрешния им брутен продукт, това не се е случвало от около 60 години.

# 14 088
И Украйна е виновна за дълг на Великобритания?
 Защото им гласува Брексит?
 Всички да легнат на русия да поживеят, че не се търпи.

# 14 089
  • София
Сега е страшно да си украинец, но не заради заемите, а заради войната.
Ън, в момента имам заеми и вярвай ми, не ме страх изобщо от тях, но още подскачам като чуя сирени или нещо гръмне някъде.
Как може да се сравнява изобщо окупация с европейски заем, не знам. Всъщност знам, заемите ги ползваме всички в тази тема, но войната повечето хора са я видели само в новините. Да се считат късметлии, да си плащат собствените заеми и да не сравняват несравними неща.
Както нямаше европейски голодомор тук, а дори напротив, така няма да има и в Украйна.
Не бих била толкова сигурна. През август, дългът на Великобритания е достигнал 100% вътрешния им брутен продукт, това не се е случвало от около 60 години.
И Франция, Белгия, Италия също са с подобен дълг. Но от друга страна държавите с най-нисък дълг са Афганистан, Конго, Палестина, я как добре си живеят там.

# 14 090
Явно висок дълг е белег на просперитет Thinking .

# 14 091
В Лондон не падат бомби и не летят шахеди. Ако ще и 200% да им е външния дълг, добре са си.
Освен това те се подлъгаха от същите приказки, от които се подлъгвате и вие - ЕС е лош, взема ни парите, пък нищо не дава, казва ни как да живеем с глупави закони, българите лоши, румънците лоши, французите лоши.... и какво направиха като се отделиха, едно голямо нищо.
Hrisssss, хубаво е, че даваш точно пример с англичаните какво не трябва да се прави.
А външншя дълг не е белег за просперитет, но не е белег и за бедност, и глад.

# 14 092
Не е, защото някои го плащат, други не.

# 14 093
  • София
Външният дълг показва, че някой е склонен да ти даде пари назаем. Пък нека е 200% от БВП. На други никой не иска да им даде, нищо че са много стабилни финансово.

Колко е дългът на рузия?

# 14 094
Скоро ще се види дали англичаните или руснаците ще бъдат по-гладни.
Такова нещо не може да се скрие, най-малкото си личи по движението на хора. Ето англичаните направиха Брекзит, самопрецакаха се и се увеличиха завръщащите се българи в България, като почти всички идват от Англия.
Да видим руснаците накъде ще вървят, поне които имат възможност.
Украинците няма какво да ги сравняваме - нападната държава, обстрелвана всеки ден, няма как да има нормална икономика и да се мери с мирновременните икономически показатели.
За мен украинците са работлива и умна нация и ако малко им си помогне, ще се справят след войната без да се стига до глад.

# 14 095
Само че става въпрос за вътрешен дълг.

# 14 096
“Кремъл официално покани копейките от България да се преселят в Русия“
https://offnews.bg/sviat/kremal-ofitcialno-pokani-kopejkite-ot-b … rusia-830097.html

# 14 097
  • София
или хората са собственост на банките

Още тук ме изгуби! SmileySmileySmiley

Но пък може да прочетеш мнението над твоето.
За протокола - нямам имоти от "недемократичните" времена, но изплащаме трети, придобит в последните 25 години. И никак не се чувствам ничия собственост.

# 14 098
Не може да има никаква друга гледна точка освен тази, че Украйна трябва да възстанови териториалната си цялост според международното право, а именно границите от 1991 година. Всичко останало е руска пропаганда която по същество не се различава особено от нацистката пропаганда през втората световна война и като такава няма легитимно право на съществуване в качеството си на различна гледна точка.

Нощес са заминали още два огромни армейски склада в Русия, в единия от които са се съхранявали повечето ракети, доставени от Северна Корея. Изказват хипотези, че се е съхранявало и тактическо ядрено оръжие заради вида на гъбата. Като цяло забележителен фойерверк. Общо в обсега на въздействие на Украйна се намират седем такива склада от от този мащаб. Към днешна дата останаха още четири незасегнати. Изглежда е късно за предислоциране на боеприпасите, остава им да разчитат на пво.

# 14 099
Нощес са заминали още два огромни армейски склада в Русия, в единия от които са се съхранявали повечето ракети, доставени от Северна Корея. Изказват хипотези, че се е съхранявало и тактическо ядрено оръжие заради вида на гъбата. Като цяло забележителен фойерверк. Общо в обсега на въздействие на Украйна се намират седем такива склада от от този мащаб. Към днешна дата останаха още четири незасегнати. Изглежда е късно за предислоциране на боеприпасите, остава им да разчитат на пво.

Видът на гъбата зависи от силата на взрива, а ядрените оръжия имат много защити и ядрените заряди не се взривяват от удар и огън. Евентуално може да се разпръснат и да заразят околността, но няма да избухнат с ядрен взрив.  Иначе новината е добра.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 14:11 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт