Войната в Украйна 2

• 928 060
  • 14 367
  •   1
Отговори
# 14 055
Русия не иска да се изтегли доброволно от територията на Украйна. Какво ще направите?

# 14 056
Не вярвам ако бъдат засипани със снаряди и бомби големите руски градове и обекти дълбоко в Русия, това да уплаши руснаците и да тръгнат да се молят за мир. По-скоро ще удрят още по-ожесточено по украинските градове и няма да се съобразяват със нищо ( то не че сега го правят но ужким се стараят да пазят някакво лице с пропагандни цели ).
Нанасяне на удари по конкретни военни цели  в дълбочина евентуално ще намали интензитета на постоянните руски бомбардировки във вътрешността на Украйна, но не виждам как това ще компенсира положението на фронта.

# 14 057
До 5 ти ноември остават месец и половина.
Дайте да видим План Б, План В и План Г.
Къде ще сядаме за лулите на мира?

# 14 058
Не вярвам ако бъдат засипани със снаряди и бомби големите руски градове и обекти дълбоко в Русия, това да уплаши руснаците и да тръгнат да се молят за мир. По-скоро ще удрят още по-ожесточено по украинските градове и няма да се съобразяват със нищо ( то не че сега го правят но ужким се стараят да пазят някакво лице с пропагандни цели ).
Нанасяне на удари по конкретни военни цели  в дълбочина евентуално ще намали интензитета на постоянните руски бомбардировки във вътрешността на Украйна, но не виждам как това ще компенсира положението на фронта.
Не става дума да притисне руснаците,а че не може врагът да бомбардира твоите градове и да убива деца и жени,а ти да гледаш безпомощно. Постави се на мястото на държавния лидер Зеленски.

# 14 059
  • София
Не знам, защо си така убеден, че Тръмп ще спечели /последните полове друго казват/, или пък, че ще се справи с мирните преговори, остави го какво дрънка.

# 14 060
Скрит текст:
Колко от украинците напуснали страната след началото на войната ще се върнат? Колко са избитите на фронта, а цивилните.
Само Русия страда от тази война. На това му се казва злорадство.

Разбира се, че не страда само Русия. Украйна страда може би повече. Обаче важното е, че Русия сама си го причинява това, водейки войната. Докато за Украйна това е наложено отвън обстоятелство.
За мен не е от съществена важност как е породено страданието, важно ми е да се намери начин да бъде прекратено, защото ако продължава, едно че засегнатите стават все повече, второ силите не са безгранични.
Кому е нужда война на изтощението, която може да продължи още години?
Жабата няма да се свари само с украински огън.

Много странна политика - не е важно, че Русия иска да заличи Украйна и продължава да напада... И какво остава тогава - Украйна да се предаде без да е нейна вината??? И да се заличи?  Само много силно пристрастен към Русия човек може да вижда така нещата.

# 14 061
Не знам, защо си така убеден, че Тръмп ще спечели /последните полове друго казват/, или пък, че ще се справи с мирните преговори, остави го какво дрънка.
Независимо кой ще спечели, вероятно има план Б, В, Г и какъвто да се предложи той ще бъде приет. Толкова вече е прозрачно в чии ръце са войната и мира.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 17:29 от Mama_Nana

# 14 062
  • Deutschland/HE
В чии ръце е?

# 14 063
Скрит текст:
Колко от украинците напуснали страната след началото на войната ще се върнат? Колко са избитите на фронта, а цивилните.
Само Русия страда от тази война. На това му се казва злорадство.

Разбира се, че не страда само Русия. Украйна страда може би повече. Обаче важното е, че Русия сама си го причинява това, водейки войната. Докато за Украйна това е наложено отвън обстоятелство.
За мен не е от съществена важност как е породено страданието, важно ми е да се намери начин да бъде прекратено, защото ако продължава, едно че засегнатите стават все повече, второ силите не са безгранични.
Кому е нужда война на изтощението, която може да продължи още години?
Жабата няма да се свари само с украински огън.

За съжаление  страданието няма да се прекрати, ако Русия не остъпи. Само ще стане по-голямо.
Ето - в Ирак има мир. Вярваш ли че има дори един ден в който няма убити? В Сирия, Либия нали има мир? Там има гражданска война със стотици жертви на ден.
Това ли искаш за Украйна? Защото ако се изпълнят ултиматумите на Путин това ще стане - партизанска война, съчетана с гагнстерски престрелки. Страданието ще спре ли? Путин ще нареди да се отнемат украинчета от майките, за да може след 7-8 години да нападне отново. Който не каже че е руснак ще го вкарват в затвора. Добре знаем  какво става в Македония през 40-те години. На над 100 000 българи е осъществен етнически тормоз, арестите се пълнят,има много убити защото декларират че са българи. Но иначе няма война, има мир. Това ли искаш за Украйна?

Мирът не може да е самоцел. Мирът трябва да се постига като обезсмисляне на продължаване на военните действия и етническото прочистване. Когато те не могат да бъдат постигнати, той става безсмислен. Мирът на Първата световна война е довел до Втората световна война, защото е бил несправедлив. Ти сега ми казваш "ама то няма лошо че са умрели десетки милиони, защото междувременно за 20 години е имало мир"
В Косово днес има мир, стрелят се всеки ден.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 17:21 от Лорд Сняг

# 14 064
Фактите сочат следното. Ако украинците искаха мир на всяка цена щяха да хвърлят пушките, да скъсат нашивките и да линчуват Зеленски.( Сигурно си чувала за Войншкото въстание 1919 г., както и за ред подобни действия в Германия.)
Тъй като не го правят, а отиват да се бият на фронта е явно, че за тях мира, който Путин иска да им наложи не ги удолетворява.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 18:56 от Лорд Сняг

# 14 065
"Европа отпусна огромен заем от 35 милиарда на Украйна, ще го плаща Русия"

https://offnews.bg/sviat/evropa-otpusna-ogromen-zaem-ot-35-milia … ashta-830069.html

# 14 066
Не знам колко станаха заемите, дето има да ги връща Украйна. Поне 100 години ще са длъжници. Ще плащат и неродените още, ще завещаят и на поколенията си. Мисля ,че нямат толкова активи, с които да се разплащат.Ще стане страшно да си украинец. Не че сега не е....

# 14 067
Заемите се разсрочват. Отпускат се и нови заеми, за да се декапитализарат старите. Заемите са 30 и повече годишни.  Част от тези заеми ще се плащат със замразените авотари на Русия. Ти заемите не ги мисли -мисли как накараш твоя приятел Путин да си изтегли войските. Нямали ги тях,Украйна ча 4-5 години ще стане рай.

# 14 068
Тези заеми ние ги плащаме в момента, плащат ги в цяла Европа и в САЩ. Инфлация му викат и печатане на пари.

# 14 069
Не знам колко станаха заемите, дето има да ги връща Украйна. Поне 100 години ще са длъжници. Ще плащат и неродените още, ще завещаят и на поколенията си. Мисля ,че нямат толкова активи, с които да се разплащат.Ще стане страшно да си украинец. Не че сега не е....
Защо си мислиш, че Украйна ще плаща нещо. Това е задължение на русия, както и ще стане. Вече започна плащането.

Общи условия

Активация на акаунт