Работа, CV-та, HR-и, съвети - 82

• 39 629
  • 930
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Не знам за София ама във Варна е доста трудно да започнеш работа в Лидл. Добро заплащане предлагат, мераклиите са много и бая си ги подбират. За Кауфланд нямам идея.

# 91
В София няма проблем. Ако нямаш претенции за местоположението на магазина, ще те вземат веднага. Ако имаш късмет, може и да ти е близо до вкъщи. Обаче там се работи, няма седене на стол и гледане в телефона.

# 92
Не става дума да се седи на стол с телефона, а че веднъж в седмицата, както се случи да има по-малко работа, стана голям проблем, че сме седнали. И, че се вършат неща, които не присъстват в трудовата характеристика, защото от склада реват, че не смогват, а тя казва, че няма намерение да плаща излишни пари на работници, при положение, че ние "по цял ден не правим нищо". Може цял ден да ни е скъсал кръста от опаковане и трансфери, и вече към 6-7 да се седне, тя точно тогава минава и клати въпросително глава защо седим. Иначе Кауфланд е ад, 5 човека познавам, които ми аха от там и всички избягаха, едната вика, че и се изкривили пръстите от работа, другата пък я хвана дископатия!

# 93
Е, като си изкривиш пръстите и те хване дископатия при Ленчето ЕООД с никаквите осигуровки, ниска заплата и проста шефка - по-добре ли ще ти е?

# 94
За сядането за мен не е ок по 12 часа съвсем пък човек да не може да седне, както и за 5 мин да проведе личен разговор. Затова не бих се навила да работя при такива условия. Обаче щом си приела, значи си се съгласила. Просто напускаш и си търсиш друга работа. В София поне има достатъчно избор.

# 95
Малко прозвуча все едно ми се караш, само споделям. Аз ли не съм права или какво, щото сме говорили едно, а не става това. Ще видя какво ще правя. Казвам какво съм чувала за Кауфланд от роднини. Не съм от София, в родния ми град доста хора минаха от там и отзивите са направо страшни.

# 96
  • Варна
Винаги, ама винаги, става дума за едно на интервюто, а за друго в реала, когато започнеш работа. Въпросът е да не са фрапиращи разликите. На моята предишна работа също не беше прието да се седи, в цеха даже нямаше и столове, нито място за сядане. Но пък като си свършехме работата и седнехме в стаята за почивка, шефът не гъкваше. За телефона проблеми не правеха, стига да не седиш на тоя телефон кажи речи постоянно. За сметка на това пък обявата залъгваше леко за почивните дни (дадени са пет работни на два почивни, но не се уточняваше, че двата почивни не са събота и неделя, а през седмицата, което стана ясно чак на интервюто), както и това, че заплатата върви с два месеца назад (това даже и на интервюто не се спомена, а го разбрах, когато започнах работа и на първия месец не взех заплата). Така че подобни нелоялни практики има навсякъде. Което не значи, че трябва да го смятаме за нормално, а по-скоро да ги имаме предвид и на интервю да се уточняват възможно най-точно и ясно. Не е застраховка, но все е нещо.

# 97
Извинявай, ама кое в това е "каране":

В София няма проблем. Ако нямаш претенции за местоположението на магазина, ще те вземат веднага. Ако имаш късмет, може и да ти е близо до вкъщи. Обаче там се работи, няма седене на стол и гледане в телефона.

Чистата истина е. В крайна сметка работодателят не е благотворителна организация.

# 98
  • Бургас
Здравейте, идвам с въпрос. Ако служител е на изпитателен срок и по време на него компанията увеличи заплатите на всички служители с даден процент, това ще се отрази ли на заплатата на конкретния служител. В неговия трудов договор пише, че след изтичане на изпитателния срок , заплатата подлежи на корекция според представянето.

# 99
По преценка на работодателя е. Не е задължително.

# 100
  • в сърцата на децата <3
Здравейте, идвам с въпрос. Ако служител е на изпитателен срок и по време на него компанията увеличи заплатите на всички служители с даден процент, това ще се отрази ли на заплатата на конкретния служител. В неговия трудов договор пише, че след изтичане на изпитателния срок , заплатата подлежи на корекция според представянето.
До колкото знам е задължително само ако е увеличена мрз и договорът е на нея. Примерно не може януари да е 650, ти да си подписала на тази сума, март става 710 и да не ти я увеличат. Всичко нагоре е въпрос на избор от страна на ръководството.

# 101
Море, не знам как си се съгласила на заплата 900 лв за София!

Като цяло седенето на стол при продавачите е забранено в САЩ, например нямат столове. И не цъкат на телефони. Но там плащат доста доволно плюс бонус. Мм е работил така там и си е докарал бонус - разширени вени.

Затова си пази здравето. Не виждам как ще изкараш дълго там. Наясно сме, че продавачка, която цъка на телефона, докато има клиенти е много тъпо. Но е ясно, че за цяла смяна да не подвиеш крак си е нечовешко.

Мисля, че трябва да се преориентираш. Мацките, които продават пафрюми на киоск в мола взимат по 1200 чисто плюс бонус от продажби. Реално не вдигат тежко и продават парфюми, сега ноември и декември ще е натоварено, но пък и бонусът ще е по-голям.

Със сигурност ми се вижда по-приятна работа! И пак са на смени 12 ч.

# 102
рядко има дни, в които да не правим нищо на работа
С тази твоя нагласа само и единствено на такива работодатели ще попадаш.
От писанията ти тук и в темата ти за квартира е видно, че очакваш хората да се съобразяват с теб, а ти с тях не и се опитваш да измислиш някакви схеми с максимална изгода за теб.
Без никаква квалификация си, но търсиш работа където хем да ти е на теб удобно работното време, хем мястото, хем да са ти добри парите (с доплащане под масата), ама на всичкото отгоре и да може да не се прави нищо... Ами няма такава, това ще ти го обещаят само измамници и схемаджии.
Реши си дали сега ти е приоритет да учиш или да изкарваш пари и си насочи усилията на там. И двете няма да ти се получат. И без много усилия нито едното няма да стане.

# 103
Здравейте, във вашите компании има ли/говорят ли за съкращения?

# 104
  • Mars Hotel
Не, даже напротив. Продължаваме на наемаме активно хора и да прехвърляме процеси от чужбина при нас.

Общи условия

Активация на акаунт