Работа, CV-та, HR-и, съвети - 82

• 40 061
  • 930
  •   1
Отговори
# 375
Ааа, пак вечният въпрос за кокошката и яйцето се получи - крадем защото са ни ниски заплатите, а заплатите са ниски защото много крадем... Като ни вдигнат заплатите 10 пъти може и да се замислим да спрем да крадем - мотото на българския работник.

# 376
  • в сърцата на децата <3
Ааа, пак вечният въпрос за кокошката и яйцето се получи - крадем защото са ни ниски заплатите, а заплатите са ниски защото много крадем... Като ни вдигнат заплатите 10 пъти може и да се замислим да спрем да крадем - мотото на българския работник.
Нееее, изобщо не е вярно! Познат шофьор има златно мото по въпроса (но в контекста на дизела): "И 10 лева да го направят - ще караме! И 10 стотинки да е - ще крадеме!" Това е истината във абсолютно всички сфери - краде се защото може.

# 377
Аз не мога да си преценя на колко да ме осигуряват. Плащам си като поп всичко! Sad явно съм от по-глупавките, ама в моя сектор няма 6-5, колкото пари взимаш, на толкова те водят.
Всъщност е доста глупаво, защото за осигуровките има таван, обаче за данъка върху дохода - не. Което според мен никак не е честно и коректно.

Крадат крадливите. Има и идиоти като мене.

# 378
Аз не мога да си преценя на колко да ме осигуряват. Плащам си като поп всичко! Sad явно съм от по-глупавките, ама в моя сектор няма 6-5, колкото пари взимаш, на толкова те водят.
Всъщност е доста глупаво, защото за осигуровките има таван, обаче за данъка върху дохода - не. Което според мен никак не е честно и коректно.

Така е, но ясно е, не им се плаща повече обезщетение за безработица, майчинство и т.н. Sad

# 379
Сега ако стане и дума, че по скандинавието осигуровките и данъците достигат на места и 50% от заплатата Simple Smile но нали. Шофьорът е много прав.

# 380
Абе то и в САЩ предизвестието от работодателя към работника може да е съвсем законно едва две седмици или абсолютно нула дни, ама на - зелената карта е цел.

# 381

Съгласен - така като гледам повечето коментари във форума са в работно време. Ако ни вдигнат заплатите, пак ще намерим за какво да се оплакваме. Няма перфектна работа, перфектен шеф и перфектно щастие.

Колкото до банкетите е повече работа и задължение, отколкото забавление и оценка за добрата работа през годината. Има други начини един работодател да засвидетелства уважение от една вечеря в годината.

# 382
Здравейте, моля за съвет дали не се предозирах с параноята за следната ситуация.
Кандидатствах за работа в да кажем една семейна фирма.
Понеже е в сферата на услугите, започнах от сутринта, че имаше какво да се върши и оставих ТД за по нататък.
Преди края на раб. ден изведнъж ми казаха
- Е тук наблизо има ксерокс, дай си личната карта да я снимам за да направим договор.
Обясних един, два пъти че копие на ЛК не е необходима за ТД, и на третия път инструментите ми паднаха от ръцете и им казах, че - каквото беше , беше.

Въпросът ми е - предозирах ли се?

Благодаря на отговорилите

# 383
Не си.
Разбира се, може просто да са някакви некомпетентни измекяри, но това пак не е оправдание.

# 384
Не си.
Разбира се, може просто да са някакви некомпетентни измекяри, но това пак не е оправдание.

Благодаря

От мен - Ноемврийски люляк.
Преди час го откъснах

# 385
Мисля, че копие на лк е необходима за досието. Поне на мен винаги са ми изисквали, но без да давам те да ми снимат, т.е. снимат я пред мен, след което пиша - "Съгласна съм с копието" и подпис. Как точно се сключва ТД без данните от лк?

# 386
  • в сърцата на децата <3
Трябва копие на ЛК за досието на служителя. Трябва и на копието собственоръчно да се напише "Вярно с оригинала" и подпис. dikobraz, реакцията е нормална предвид, че не ти обясняват какво и защо е нужно, а "щом ти казвам - значи е така".

# 387
  • София
И на мен ми снимаха ЛК, подписах се, че е вярна с оригинала и това беше. Трудовия ми договор вече беше съставен с информацията, която бях предоставила предварително.

# 388
  • Бургас
А как ще ти напишат данните в договора? Нали трябва да ги видят от личната карта. Не може да разчитат на това, което ти им кажеш като ЕГН например. На мен до сега на всички местоработи са ми правили копие на личната карта. Нали уж фирмите пишат всяка година разни бумаги, че са оператори на лични данни и прочее.
Нещото за което трябва да се притеснявате е, че сте започнали работа без да сте подписали договор.

# 389
Едно е да си служител и да имаш копие на ЛК в досието, друго е бай Онзи да ти казва я си дай ЛК да ида тука да я снимам, че да ти направим ТД, и то след като си му поработил.

Общи условия

Активация на акаунт