Студенти в Нидерландия - 15

• 71 408
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Kavas, с уговорката, че нямам все още опит на нидерландския пазар за наеми, но имам от България, това с депозитите, дето се дължат от бъдещ наемател на бивш наемател е пълна измишльотина на наемодателя. Това, че наемодателят не иска да вади пари, за да си изпълни отговорностите по договор, е абсолютно извън нормалната практика. Договорните отношения са между наемател и наемодател, съответно всякакви видове плащания се уреждат между тези две страни. Няма никакво основание да се замесват трети лица.

# 256
Търсенето на квартири  е толкова голямо ,че се налага да се съгласяваш с доста неща , защото ако  не си ти , то ще е следващия .
Добре са си го измислили собствениците ,респективно агенциите .
Децата който се изнасят си търсят кой да наеме жилището , за да могат от него да си вземат депозита и да си продадат покъщнината .Така на агенцията не и се налага да се занимава с огледи , само прибира наема.
От една страна това е странно , но от друга страна пък си сигурен ,че ще си върнеш депозита , защото следващи след теб , чакащи за квартира –много.

На една от квартирите на които ходи на оглед , се стигна едва ли не до търг .В обявата беше обявено 300Е за мебели и след огледа и писаха , че другите който са идвали след нея предлагат 600Е и продължиха да актуализират цената от други които наддаваха .

Странно ми е, как можем да защитим плащането на депозита към наемателя който се изнася .

Дано има някой който се е сблъсквал с такава ситуация да сподели .

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 13:31 от kavas

# 257
  • София
Стаж не може ли да се прави и в българска фирма? Ние сме имали стажант от Бреда за три месеца.

# 258
Стаж не може ли да се прави и в българска фирма? Ние сме имали стажант от Бреда за три месеца.
Стажа може да е навсякъде другаде, само не и в страната от която си, може би всеки университет и/или специалност си има изискване. Вие българска фирма ли сте?

# 259
  • София
Да, български фирма.

# 260
Проверете си, явно е различно за различните университети.  Приятел на сина ми, който учеше в Хан също си направи стажа в България.

# 261
  • Габрово
Има ли тук пишещи, чиито деца учат в TU/e (техническият в Айндховен) или Twente? Имам няколко конкретни въпроса - може би е по-удчно на лични съобщения...

# 262
  • Бургас
На една моя позната дъщеря й в момента кара стаж в София, но не знам каква специалност и в кой университет в Нидерландия учи

# 263
Как са първокурсниците? Как мина първият семестър?
3te ...k моето дете е в ТУ Айндховен, не знам колко мога да съм полезна, не пречи да питате.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 15:51 от stella1977

# 264
  • Пловдив
3te ...k моето дете е в ТУ Айндховен, не знам колко мога да съм полезна, не пречи да питате.

Първият блок на дъщеря ми приключи успешно, а вторият - след коледната ваканцията.
  Като цяло животът и обучението в Нидерландия й допада на 100%. Пестелива е на думи, но това, което успокоява майчиното ми сърце е, че до сега не се е оплакала за нищо.. Относно взимането на заем от там за обучение - няма да взима, тъй като ние сме изтеглили тук в Бг (за какво да връща и детето след време е нашето мнение).
За работа - иска, но сме се разбрали след като завърши успешно първата година.
Това е.
Успех на всички дечица, нека да бъдат здрави и закриляни.

# 265
Има ли тук пишещи, чиито деца учат в TU/e (техническият в Айндховен) или Twente? Имам няколко конкретни въпроса - може би е по-удчно на лични съобщения...
Ще Ви пиша на лични

# 266
Ще Ви пиша на лични
Може ли и на мен Wink

# 267
Може ли да пишете тук и аз искам информация за ТУ Айндховен

# 268
А, извинявайте, понеже следя и друга тема, може да сте ми изключително полезна относно образованието. Помня, че детето Ви беше с доста висок резултат на SAT. И се изненадах като видях, че е в Европа. Понеже моето е с първи избор Америка и резерва- технически в Холандия, може ли да ви пиша на лично?

# 269
А, извинявайте, понеже следя и друга тема, може да сте ми изключително полезна относно образованието. Помня, че детето Ви беше с доста висок резултат на SAT. И се изненадах като видях, че е в Европа. Понеже моето е с първи избор Америка и резерва- технически в Холандия, може ли да ви пиша на лично?
Пишете ми

Общи условия

Активация на акаунт