Студенти в Нидерландия - 15

• 71 416
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Мини,

Разбира се, че за заем говоря.
Ще опитам да го напиша разбираемо.
За три години взимаш 36 000 евро.
Когато започнеш работа започваш да връщаш 50- на евро на месец. Ако до 20 г. не успееш да върнеш заема, то той се покрива от държавата.
Простата сметка показва, че държавата ще поеме голяма част от него ( ако ще някой ден да вдигнат лихвата на много повече от0,7% колкото е в момента за завършилите)
Та този заем си е чист гифт според мен.
И пак да поясня, че намирам за напълно нормално, държавата да улесни децата, чийто родители внасят ежегодно крупни данъци.
Само го написах, за да поясня защо не искат да работят, когато станат студенти местните деца. Въобще не с лошо чувство. И защо едните работят, а другите имат избор дали да работят и често този избор е всъшност да НЕ работят. Това е моето впечатление .

# 241
Толкова е говорено за DUO, че вече си мислих, че всичко знам! Да, ама не! Ок, казах си, ще чета от източниците... да, ама пак не ми е ясно!
Само набързо, за да не затормозявам групата: студентка 2 година, редовно обучение, работи 8 часа на седмица. Да кандидатства ли? Отговаря ли на условията?
Какво ме обърка: чета "допустимост" и виждам, че родителите трябва да са били или да са емигранти и да работят 56ч. ... да не продължавам.
Та, моля ако може ... отговор!
Мерси!

# 242
По моята логика не. 8х4 седмици са 32 часа. Малко повече от половината до 56те

# 243
  • La casa de Mickey Mouse
Толкова е говорено за DUO, че вече си мислих, че всичко знам! Да, ама не! Ок, казах си, ще чета от източниците... да, ама пак не ми е ясно!
Само набързо, за да не затормозявам групата: студентка 2 година, редовно обучение, работи 8 часа на седмица. Да кандидатства ли? Отговаря ли на условията?
Какво ме обърка: чета "допустимост" и виждам, че родителите трябва да са били или да са емигранти и да работят 56ч. ... да не продължавам.
Мерси!
Ако родителите живеят в Холандия, няма нужда детето да работи, за да изпълнява условията на ДУО, ако обаче родителите не живеят в Холандия, то детето трябва да работи 56ч на месец. Във вашия случай не е изпълнено условието за часове работа

# 244
Мерси!
Ако е под 21 години, то тогава отговаря на условията и ще получава субсидия.

# 245
Мерси!
Ако е под 21 години, то тогава отговаря на условията и ще получава субсидия.
Колко часа трябва да работи на месец,ако е под 21 години?

# 246
В случая не става въпрос за часове, а за получена сума (50% of the social security norm)
За лица под 21г. 50% от тази норма е € 148,25

# 247
В случая не става въпрос за часове, а за получена сума (50% of the social security norm)

Т.е. пак трябват часове? Под 21г., ама няма часовете.

# 248

Т.е. пак трябват часове? Под 21г., ама няма часовете.
Условието е ИЛИ часовете да са 56 часа, ИЛИ да ги прави тези 50%, които за тези над 21 са над 500 евро.

# 249
Във връзка с DUO, при условие, че се подават доходи 2 календарни години назад, значи ли, че ако иска да кандидатства от 12.2022 г. трябва доходите да са за календарните 2020 и 2021 г. или е по месеци 12.2020-11.2022 г.?

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 11:41 от Polly Kas

# 250
Мами, помагайте, дъщеря ми го е закъсала със стажа, само откази, а срока е до 16.12 в Грьонинген е

# 251
Нека пробва в други градове. На дъщеря ми стажа е в Амстердам и пътува по 1час и 30мин.

# 252
Нека пробва в други градове. На дъщеря ми стажа е в Амстердам и пътува по 1час и 30мин.
Тя пробва на доста места, но без успех за сега

# 253
Здравейте ,
При наемане на квартира , вече на две места казват , че депозита за  квартирата трябва да се плати на детето което се изнася , защото то от своя страна е платило депозита на предходния наемател.И така се продължава ,когато моето дете ще се изнася , получава си депозита от следващия наемател.
Сблъскали ли сте с такъв казус ?
Някакъв документ за тази сума , …..какъв ,…… как ?
За това , че искат лични документи преснимани и изпращани към агенциите, четох преди , че има такава практика , но това с депозита ми е ново .

# 254
Във връзка с DUO, при условие, че се подават доходи 2 календарни години назад, значи ли, че ако иска да кандидатства от 12.2022 г. трябва доходите да са за календарните 2020 и 2021 г. или е по месеци 12.2020-11.2022 г.?
Аз сега вадих за дъщеря ми и ми издадоха за 2020,2021 и до септември 2022.Всичко изпратих.

Общи условия

Активация на акаунт