Студенти в Нидерландия - 15

• 71 249
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Дъщеря ми летя днес от Амстердам сутринта. Учудвам се, че казвате, че е по разписание, защото самолета излетя с почти час закъснение - 11.15. Иначе не е имало никакви проблеми.
За безобразно закъснение с купуването на билети като нашето, избрахме най-евтиния възможен вариант, а именно - сръбските авиолинии и прекачване в Белград. И двата самолета излетяха навреме Simple Smile
Дъщерята летя на 19 през Белград, полета от Амстердам закъсня с 70 мин, а тя имаше 90 мин трансфер. Посрещнаха я на гейта и я съпроводиха до другия полет. Сина се прибра вчера от Айндховен, викали са ги по опашката за полета за София, но е имало хора, които негодували, че ги предреждат.

# 361
Може би и негодуващите са искали за София Simple Smile

# 362
  • София
https://danybon.com/novini-nl/nl-uni-sprat-inter-st/
Холандското правителство каза на университетите да спрат да набират чуждестранни студенти
През февруари холандският образователен министър ще представи пакет от предложения за ограничаване на наплива на чуждестранни студенти

# 363
https://danybon.com/novini-nl/nl-uni-sprat-inter-st/
Холандското правителство каза на университетите да спрат да набират чуждестранни студенти
През февруари холандският образователен министър ще представи пакет от предложения за ограничаване на наплива на чуждестранни студенти
Лошо. Дано поне не се отрази по някакъв начин на вече приетите.

# 364
Моето момче днес се прибра от Амстердам, не е имало закъснения, дори на летище София, много бързо ги пуснаха.
Ще учи за изпит през ваканцията, ще работи, от фирмата искат да го видят, та ще му се наложи и до офиса да отиде, малко срещи с приятели и на 09.01. обратно.

# 365
Плътна програма!

# 366
Wizz имат добра цена на билетите София- Айндховен - София за 5-10 април, в случай, че посещавате децата си за Великден. Купих двупосочен за 106 лв.

# 367
В Амстердам има ли консулство? Трябва да ми направи пълномощно за институциите в България, а моя се намира в Zwolle Не намирам в гугъл нито на първа страница..

# 368
  • София
Няма консулство в Амстердам. Има само в столицата Хага. Все пак Нидерландия е почти три пъти по-малка от България. Няма и планини, които да затрудняват отличния транспорт.

# 369
  • La casa de Mickey Mouse
В Амстердам има ли консулство? Трябва да ми направи пълномощно за институциите в България, а моя се намира в Zwolle Не намирам в гугъл нито на първа страница..
Вече ви отговорих в холандската тема. За посолството ви трябва час, които можете да запазите онлайн.

# 370
Единствения вариант за нотариус в посолството в Хага ли ми е?

# 371
  • La casa de Mickey Mouse
Единствения вариант за нотариус в посолството в Хага ли ми е?
Копирам си поста от другата тема
Тъй като документът (пълномощното) трябва да е написан на български език, холандски нотариус няма да го завери. Има два варианта - документът да е на холандски, подписан пред холандски нотариус и след това преведен и легализиран в България или написано на български пълномощно, подписано в Българското посолство (намира се в Хага).
Всички институции трябва да са поименно изброени. Ако ще има разпоредителна сделки с движимо или недвижимо имущество се подписват и приложимите декларации, който са валидни енда календарна година.

# 372
Споделям, че след 8 месеца Simple Smile активно търсене  на квартира в Утрехт - на място и онлайн - вчера подписахме договор за две години. Бях се обезсърчила, но за пореден път проработи подходът за питане от уста на уста. Абонаментите в сайтове за имоти не проработиха за нас.
Пиша, за да дам насока на търсещите да си предвидят доста повече време от нормалното. Синът ми не беше в критична ситуация, защото предходният му договор беше до юни 23, но започнахме търсене на ново жилище от април 22.

# 373
  • Пловдив
Споделям, че след 8 месеца Simple Smile активно търсене  на квартира в Утрехт - на място и онлайн - вчера подписахме договор за две години. Бях се обезсърчила, но за пореден път проработи подходът за питане от уста на уста. Абонаментите в сайтове за имоти не проработиха за нас.
Пиша, за да дам насока на търсещите да си предвидят доста повече време от нормалното. Синът ми не беше в критична ситуация, защото предходният му договор беше до юни 23, но започнахме търсене на ново жилище от април 22.
Браво, хубава новина.
А защо се е наложило да търсите наново квартира, не може ли да поднови на същото място? ( Извинявам се, ако сте споменали по - назад в темата).

# 374
Споделям, че след 8 месеца Simple Smile активно търсене  на квартира в Утрехт - на място и онлайн - вчера подписахме договор за две години. Бях се обезсърчила, но за пореден път проработи подходът за питане от уста на уста. Абонаментите в сайтове за имоти не проработиха за нас.
Браво, хубава новина.
А защо се е наложило да търсите наново квартира, не може ли да поднови на същото място? ( Извинявам се, ако сте споменали по - назад в темата).
Договорът беше за максимален двугодишен период, с край юни 23, но и търсехме по-голямо място.
В тази връзка, за търсещите настаняване в Утрехт, споделям, че стаята на сина ми се отдава под наем от 01.02

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 17:50 от Kepeva

Общи условия

Активация на акаунт