Студенти в Нидерландия - 15

• 71 259
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Да, дъщеря ми го полага. При нея изискаха OMPT-D с 80%. Като искаха и всеки от модулите да е с поне такива проценти. Писала съм назад подробно, но пак, ако някой му е интересно.
Тя избра този изпит, защото беше точно ковид годината и можеше да се яви онлайн. Първо платихме само пробния. На него успя да вземе модулите без два с над 80%, а двата със 60-65. Това обаче не беше достатъчно(варианта е един за всички после устанохме). След това купихме всички помощни материали. Тя завърши последния випуск по старата програма и проблем бяха интегралите. Не ги бяха изучавали, само им ги бяха споменавали. Наложи се да направи консултация с познат преподавател по математика, който знае подробности по изискванията, като се включи активно и учителкатай по математика в НЕГ. Въпреки че е била в математическа паралелки още от 4 клас и това й е в кръвта, яко се озори и решаваше много. Вероятно и отпускането 12 клас и ковид си казаха думата.
За самия изпит. Трябва много да се следят датите. Сам си се записваш кой ден и час искаш. Имаш право само на два опита, като резултатите излизат в рамките на две седмици. За онлайн варианта - няма право да се ползва никаква помощна литература, дори калкулатор собствен. Когато й се включи часа, пуска се камера и се включва наживо квестор, който те вижда, ти него не, само чуваш. Беше я накарала да вдигне лаптопа и обиколи с него цялата стая. Не беше харесала бюрото и я накарала да смъкне всичко на земята да няма достъп. Може да ползваш няколко бели листа и молив. Изискаха й да докаже, че е тя с лична карта, допълнително международен паспорт, тя показа и шофьорска книжка. Казват как да насочиш камерата, отваря се прост калкулатор и ти пускат теста с часовник. Не може да ходиш до тоалетната, някой да влиза в стаята дори на 5см , телефони също. Това е причина за скъсване веднага. Когато приключила с решаването (2 часа по спомен) я накарала да накъса листата на супер миниатюрни парчета. Не че не опитахме възстановяване, за да направи проверка, но е почти абсурдно . Затова и няма много инфо в нета за задачи. Аз лично съм намирала само OMPT-A.
Като излязат резултатите, сертификат се получава веднага електронно.
Писахме си навремето с още един или двама родители за този изпит, при тях беше аналогично.

# 346
Благодаря Червеноноска!
Нямаме много време и да видим какво ще реши младежът.

# 347
  • гр. София
Мами,
С нетърпение очакваме на 23-ти декември нашата дъщеря да се прибере от Хага. Smiley
Ще Ви уведомя как е на летището в Амстердам положението, има ли много опашки, навреме ли излитат самолетите. Лети с полет на Райън...

# 348
Синът ми се прибра на 16.12 през Амстердам. имало е малка опашка. Имат и нови скенери и вече не се вади техниката от багажа и няма ограничения за течностите и проверката е много по-бърза.
Райън летят ли от Амстердам?

# 349
# 350
И аз това щях да попитам, след като е било по време ма работа имал ли е подписан трудов договор по това време? Ако е имал процедурата е различна и БГ здравна карта не важи. Ако не е имал договор, т.е. работил е на черно, е много важно как е обявена злополуката в болницата. Според информацията подадена в болницата, вариантите са различни.
Няма шанс фактура с дата 14.11 да пристигне толкова късно. Ако детето не е проверявало пощата, това вече е друг въпрос. След всеки ден закъснение се налага доста висока глоба.
Да. Подписал е трудов договор, но няма екземпляр от него. В документацията от болницата е описан като доставчик на храна и после как е станала злополуката. Писахме до болницата и ни отговориха, че са ни дали на колекторска фирма за събиране на задължения, но до неделя могат да ни изчакат за заплащане на сумата.

# 351
  • София
Silent Smile, благодаря за включването !
По принцип да, проверка за пригодност е. Но пише и за някакъв онлайн тест/задача - различни според програмата. И тя се притесни да не би да я изпитват по икономика нещо, защото няма такава подготовка.
Интересно е Юнифай какво ще кажат.

.... Пишете после, че ми стана любопитно.
Ще пиша, да.
Засега имаме ето този отговор от Юнифай:
Intake test – представлява някакъв вид въпросник с мотивационна и опознавателна цел. Той е насочен към преценяване на мотивацията на ученика да учи тази програма (как я е избрал, защо я е избрал и какви са очакванията). Може да има няколко въпроса насочени към personal situation – психично здраве, финансови възможности, местоживеене и други.)

# 352
Момичета, освобождаваме квартира в Енсхеде на 20.01.2023г. Самостоятелна стая в къща, обзаведена е, наемът е 450€/ мес. Ако някой търси, мога да изпратя снимки. Успех на настоящите и новите студенти Heart

# 353
Днес има огромна опашка на летището в Айндховен, но предполагам има мноооого хора, които са много по-рано там и точно за това става така! Извън летището е!

# 354
  • София
Днес има огромна опашка на летището в Айндховен, но предполагам има мноооого хора, които са много по-рано там и точно за това става така! Извън летището е!
Добре, но нали препоръчват да се идва на летището по-рано. За да НЯМА проблеми. Не за да има.

# 355
Докладвам, днес от Амстердам всичко нормално. Влакът беше там в 7:50, самолетът излетя 10:30 по разписание.
Аз съм на седмото небе от щастие Simple Smile
Весели празници на всички!

# 356
Дъщеря ми летя днес от Амстердам сутринта. Учудвам се, че казвате, че е по разписание, защото самолета излетя с почти час закъснение - 11.15. Иначе не е имало никакви проблеми.

# 357
Добре, но нали препоръчват да се идва на летището по-рано. За да НЯМА проблеми. Не за да има.
Имало е хора, които са там повече от четири часа по-рано! Извиквали са за полетите по опашката, а ако не, като кажеш за кой полет си на входа пускат!
Само 20 минути закъснение, но те докато са се качили е било лудница

# 358
Здравейте, чух от далечни познати, че при кандидатстване на студенти в Холандия, правели някакви проверки на родителите. Имате ли представа какви са тези проверки? И всъщност, вярно ли е?

# 359
Дъщеря ми летя днес от Амстердам сутринта. Учудвам се, че казвате, че е по разписание, защото самолета излетя с почти час закъснение - 11.15. Иначе не е имало никакви проблеми.
За безобразно закъснение с купуването на билети като нашето, избрахме най-евтиния възможен вариант, а именно - сръбските авиолинии и прекачване в Белград. И двата самолета излетяха навреме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт