Студенти в Нидерландия - 15

• 71 229
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • дядовата ръкавичка
Благодаря Hug

# 391
Доста пратки имам през Спиди и Бг пощи. Само с български номер пращам. За Спиди  обаче давам и e-mail и на холандска територия си я уведомяват кога са очаква. Даже май и смс беше получавала.

# 392
[

Може ли да ми дадете съвет в какво точно се изразява търсенето на квартира, трябва на определен ден нещо да направя ли? Синът ми каза, че на 1.02 "отваряли системата". Извинявам се ако се повтарям с въпроса. Ако някой може да ми даде конкретен линк/информация, ще съм благодарна.

Явно синът ви говори за системата за настаняване чрез университета.Там е малко по специфично.Ние също се възползвахме от тази опция и повярвайте това е най-добрия вариянт за  първокурсници ,ако университета го предлага като опция!Та, Унито гарантира за вас ,че ще сте студент и ще си плащате и е посредник между   вас и фирми отдаващи стаи.Тоест става ви един вид Гарант. Унито ви дава дата на която ,ще бъдат обявени квартирите с цени и местонахождение и ги пуска в точно определен час, а вие по най -бързия начин трябва да кликнете запазите и изпратите данните си за някоя която сте избрали,защото повярвайте при нас свършиха за 20 мин  а бяха повече от 40 обяви.Според мен важи правилото -Който превари.....
ПС-говоря за Фонтис Айндховен.,но това се случи преди 2 г,може да има и новости вече.

# 393
  • дядовата ръкавичка
Днес в офис на Спиди отказаха да вземат пратката ми без холандски номер Thinking. Ще пробвам в друг.

# 394
Днес в офис на Спиди отказаха да вземат пратката ми без холандски номер Thinking. Ще пробвам в друг.
Аз използвам тази фирма и съм много доволна http://www.dostavkinl.com/, след като от спиди ми отказаха няколко неща се преориентирах. Опитайте с тях, не знам искат ли холандски номер, но ще ви кажат.

# 395
Европът съм ползвала без да искат такъв номер.
Те също работеха с DPD като последващ оператор.
Но не беше скоро и не знам нещо дали не се е променило.
Другото което се сещам е да помоли някой съквартирант /познат да дадете чужд телефон

# 396
Аз ги нося в базата им в Сомат, хем удължено работно време, хем никакъв проблем.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 16:07 от chervenokoska_2

# 397
Дъщеря ми искаше да ѝ пратя една снимка на нея и гаджето ѝ, принтирана върху платно. В централата на Спиди ми поискаха сертификат от Националната художествена галерия (???). В офиса във Враца (беше ми на път) я взеха без коментар, но ми одраха кожата с близо 70 лева. Та...от офис до офис има разлика.

# 398
Здравейте, синът ми е приет икономика в Тилбург. Търся отзиви за университета и намирането на квартири.
Другата му опция е Ам.унив.в Благоевград и като че ли клони повече към него вече, макар първото му желание да беше Тилбург и Нидерландия.
От това, което прочетох, разбирам, че ако човек не знае нидерландски, да започне работа там е трудно.

Тилбург имат 2 общежития за първокурсници. Едното на Брана...нещо си е името на улицата е много добро, стаите са със собствен санитарен възел. Дъщеря ми беше много доволна. А като е там ще е по-лесно да си намери нещо за втората година.

# 399
До мамите с по-голям опит. Ще подаваме искане до НАП за доходите за 2 години назад. Моля да споделите при попълване на ИСКАНЕ за издаване на документ, какво посочвате в полето "Исканото удостоверение ми е необходимо, за да послужи пред...........във връзка с...........:". Да уточня, че документите са ни необходими във връзка с подаваме документи за субсидия. Предварително благодаря.

# 400
До мамите с по-голям опит. Ще подаваме искане до НАП за доходите за 2 години назад. Моля да споделите при попълване на ИСКАНЕ за издаване на документ, какво посочвате в полето "Исканото удостоверение ми е необходимо, за да послужи пред...........във връзка с...........:". Да уточня, че документите са ни необходими във връзка с подаваме документи за субсидия. Предварително благодаря.
Аз написах: Държава, град и съответния университет; във връзка с : деклариране на доход за кандидатстване за субсидия.

# 401
Здравейте, моят син се връща в България и освобождава стая в общежитие във Венло. Но условието е , този който ще дойде на наше място трябва да е първи курс и да е от Фонтис. Ако има интерес ми пишете и ще ви дам координати на сина ми в Нидерландия, той ще направи връзка с човека , който отговаря за общежитията.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 20:10 от Valentina Kostadinova 732741

# 402
На мен винаги ми искат хонландски номер в Спиди,не се притеснявайте проформа е , аз давам номер на близка живееща там.Въобще не звънят ,но системата им го изисква .Дайте  имейл и ДПД ще му пратят имейл кога ще е при детето, а и вие следете пратката.,трябва да има кой да я приеме .Понякога  ги приемат и квартирантите и ги оставят в кухнята.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 10:06 от pali78

# 403
  • София
Здравейте,
За вълнуващите се относно замразения прием на чуждестранни студенти в Нидерландия - имам потвърждение от Юнифай, че тази година няма да ни засегне. Важи не само за получилите писмо за условен прием, а и за тези, които не са подали още документи. Моята девойка е така - тепърва ще подава документи за университет номер 2 и номер 3 в списъка с желания.
Успех на всички!

# 404
Приложения към апликацията за заем от DUO:
-   За доходите на двамата родители за предходните 2 календарни години (преведено на английски) - справка от работодателя (за наети) или от НАП „Удостоверение  за декларирани данни по ЗДДФЛ“ (за всички -. самонаети, безработни и наети). В НАП се подава искане за издаване на документ. Важно е да пишете, че е за Нидерландия (точно къде- ДУО и или пред нидерланските . власти, за  доказване на семейните  доходи , за да сложат допълнителен зелен печат. !!!!!!!Предимство - само 1-2 странци е и съдържа обобщени данни.  Не легализирайте  данъчната декларация- след като ви я върнат-излишно скъпо е;. ,/но задължително  я преведете при заклет преводач/.Аз ги изпратих на детето като снимки от телефона си без хартия .В ДУО ги приеха без проблем

Общи условия

Активация на акаунт