Студенти в Нидерландия - 15

• 71 245
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Браво, че сте намерили това, което търсихте в Утрехт. И ние подписахме договор за Тилбург след дълго търсене, много неподходящи места, фалшиви обяви и т.н.Агенцията и брокера, който в крайна сметка помогна за намирането ми беше препоръчан тук в групата от една майка минала по този път.

# 376
Здравейте, синът ми е приет икономика в Тилбург. Търся отзиви за университета и намирането на квартири.
Другата му опция е Ам.унив.в Благоевград и като че ли клони повече към него вече, макар първото му желание да беше Тилбург и Нидерландия.
От това, което прочетох, разбирам, че ако човек не знае нидерландски, да започне работа там е трудно.

# 377
Здравейте, синът ми е приет икономика в Тилбург. Търся отзиви за университета и намирането на квартири.
Другата му опция е Ам.унив.в Благоевград и като че ли клони повече към него вече, макар първото му желание да беше Тилбург и Нидерландия.
От това, което прочетох, разбирам, че ако човек не знае нидерландски, да започне работа там е трудно.
Опасявам се, че сте останала с грешно впечатление. Няма никакъв проблем с намирането на работа и само с английски език. Владеенето на холандски дава възможност да избира между повече обяви, но не е безусловно необходимо.

# 378
  • La casa de Mickey Mouse
За университета може да прегледате ревютата на настоящи и бивши студенти, както и различните рейтинги. Мое лично мнение - един много добър университет.
Относно квартирите - да трудно е, но не е невъзможно. Мисля, че няма прекъснали деца, единствено и само заради лиспа на квартира.
Относно владеенето на холандски - не можах да разбера какво имате в предвид казвайки, че е много трудно да се започне работа без холандски? Всички чуждестранни студенти, които работят до като учат, не знаят холандски - в момента в Холандия има работа за целия китайски народ, недостига на работна ръка е огромен и много лошо се отразява на качеството на живот. След като завърши образованието си, ако иска да остане да работи в Холандия, си търси работа в международна компания, кдето не се изисква холандски. Работа само с английски има мнооооооого.
Дъщеря ми работи от първи курс (сега завършва), никога не е имала проблеми, че не знае езика. Стажове също си намери без проблем само с английски, сега живот и здраве ако успее да завърши успешно (остана унито да и одобри последният стаж), компанията в която кара стажа я искат за постоянно.

# 379
Ripple,
Един въпрос, ако е удобно.
Профил Математика ли е синът ти? Или държахте изпит?

Някой има ли тук с впечатления от OMPT? Може ли да се вземе от дете без профил Математика? https://www.omptest.org/
За Тилбург искат 70% , за Амстердам 60%. Има малко разлика за двата изпита.

# 380
Бях писала за ОМРТ. Явно обаче не е достатъчно. Дано се включат и другите родители.

# 381
Извинявай, човек като му дойде до главата тогава търси. Хем уж чета “с разбиране”.
Ще потърся
Да бях сигурна, че съм чела написаното.
На нас ни трябва по-ниско ниво май даже.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 18:42 от MarietaYo

# 382
Свободно имаше навремето по форумите само задачи за ОМРТ -А. Сега намерих задачите от нашия пробен - ниво D. Даже си припомних, че детето му бяха отбелязали две задачи за грешно решени, а тя ги беше решила верно. Писа им изключително възмутена, та се наложи да й се извиняват Simple Smile

# 383
Никакви свободно достъпни не намираме ние. Ако Вие сте попаднали, бихте ли споделили линк?
А е за Тилбург и F за Амстердам.

# 384
Напишете в Гугъл OMPT A mock exam и ще ви излязат малко примерни задачи. Никой няма да сподели реални от изпитите от което и да е ниво, поради факта, че са платени. Поне не и свободно. Ако се разпространяват е на лични, все пак не са малко парите.
Говорих с детето. Нейният съвет е да закупите материалите за изпита - съдържат каквото ви трябва за конкретното ниво за подготовка.

# 385
Да да и аз това правя - и търсенето и закупуването на материалите. Просто споделих.
Мерси Червенокоске!

# 386
Ripple,
Един въпрос, ако е удобно.
Профил Математика ли е синът ти? Или държахте изпит?

Някой има ли тук с впечатления от OMPT? Може ли да се вземе от дете без профил Математика? https://www.omptest.org/
За Тилбург искат 70% , за Амстердам 60%. Има малко разлика за двата изпита.
Той е профил икономика, но има много часове по математика, така че не е държал изпит.

Може ли да ми дадете съвет в какво точно се изразява търсенето на квартира, трябва на определен ден нещо да направя ли? Синът ми каза, че на 1.02 "отваряли системата". Извинявам се ако се повтарям с въпроса. Ако някой може да ми даде конкретен линк/информация, ще съм благодарна.

# 387
  • дядовата ръкавичка
Момичета, може ли да се изпраща колет със Спиди, ако детето няма холандски номер?
В сайта им е дадено като изрично условие, но ако не се лъжа, някой тук беше споделил, че изпраща, без студента да има холандски номер.

# 388
Момичета, може ли да се изпраща колет със Спиди, ако детето няма холандски номер?
В сайта им е дадено като изрично условие, но ако не се лъжа, някой тук беше споделил, че изпраща, без студента да има холандски номер.
Няма никакъв проблем получателят да е с български номер . Изпращам втора година така на сина ми (той няма холандска карта)и никога не е имало обструкции.

# 389
Изпратих пратка със Спиди без да има холандски телефонен номер.

Общи условия

Активация на акаунт