Студенти в Нидерландия - 15

• 71 260
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  • пловдив
Някой може ли да сподели, ако знае, дъщеря ми, когато кандидатства за годишната такса за обучение в DUO не е отметнала картата за пътуване, възможно ли е допълнително само картата да чекне, не го намираме.

# 451
Събота не се брои работен ден за превозвачите. Аз съм пращала в петък и е пристигало винаги в рамките на до 5 работни дни без деня за изпращане.
Нека и другите кажат, но картата за транспорт мисля е обвързана с условието за работа за нашите деца. Такъв ли е случая? А и това са два различни вида субсидии - таксата е заем и винаги се връща, картата е вид подарък, ако са изпълнени определени условия.

# 452
  • пловдив
Таксата е заем, но когато кандидатстваше имаше опция да вземе и карта за пътуване, като заем, но тя не я отметна тогава.
Сега не можем да намерим само карта за пътуване като заем

# 453
  • София
Пишете до Duo по имейл или се обадете. Аз останах с впечатление, че ако студентът е от ЕU, но не работи, може да вземе кредит единствено за таксата за обучение. Може и да пропускам нещо...

# 454
Някой може ли да сподели, ако знае, дъщеря ми, когато кандидатства за годишната такса за обучение в DUO не е отметнала картата за пътуване, възможно ли е допълнително само картата да чекне, не го намираме.
И синът ми така направи и вече трета година не ползва тази карта, не можа да я добави. Ако успеете, напишете как.

# 455
Пращам колет в понеделник или вторник, в петък, събота е при него. Рядко е получавал още в четвъртък. Пред празници доставката е  била доста по дълга.

# 456
  • No Line On The Horizon
Не могат да я добавят, защото нямат право. Заем за такса е един продукт и може студентът да се възползва без да работи. Карта за транспорт се полага, ако работи, тогава има право и на заем за издръжка.

# 457
Не е вярно, полага се към заема от  DUO и е подарък ако завърши до 10, май беше, години. Но не го маркира, когато подаде искането за заема и после не успя.

# 458
  • пловдив
Когато кандидатства за този заем за таксата за университета, я питаха дали иска да се възползва от ov чип карта и тя тогава отказа.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 16:13 от rnekezova

# 459
  • София
За така нареченият student product ли става дума или за друг тип намаление за транспорт, например за млади хора под определена възраст?
Дописвам се, всъщност Duo  се занимава само със студентско и ученическо финансиране, няма как да става дума за друго, освен за student travel product. За него съм 99,9 сигурна, че четох, че спада към подпомагането на студентите, които са местни или работещи международни. Условията са като при "supplmentary grant"-a, без обаче да има значение дохода на родителите (мисля).

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 19:03 от Peruanka

# 460
Дали съм  разбрала правилно информацията от първата страница за финансирането - може да се кандидатства за студентски заем или студентско финансиране без да се кандидатства за заем за таксата на унито? Тоест може студентът да си плати сам таксата на унито и пак ще има право на заем за издръжка или финансиране за нисък доход ако е изпълнил другите условия?

# 461
Дали съм  разбрала правилно информацията от първата страница за финансирането - може да се кандидатства за студентски заем или студентско финансиране без да се кандидатства за заем за таксата на унито? Тоест може студентът да си плати сам таксата на унито и пак ще има право на заем за издръжка или финансиране за нисък доход ако е изпълнил другите условия?
Правилно сте разбрали.

# 462
Дали съм  разбрала правилно информацията от първата страница за финансирането - може да се кандидатства за студентски заем или студентско финансиране без да се кандидатства за заем за таксата на унито? Тоест може студентът да си плати сам таксата на унито и пак ще има право на заем за издръжка или финансиране за нисък доход ако е изпълнил другите условия?
Правилно сте разбрали.

Здравейте, тъй като тук има хора, които са запознати много подробно с условия за финансиране, аз също прочетох преди време, но пак да сверя информацията - ако студент не работи - няма право на това студентско финансиране? Ако живее в студио ( стая и самостоятелна баня и тоалетна) , но с обща кухня, пак няма право на финансово подпомагане за квартирата. Надявам се съм разбрала правилно. Благодаря

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 21:47 от кирова

# 463
  • София
Когато студентът не е работещ и не плаща данъци в страната, но е от държава членка на EU, има право само на заем за таксата за обучение.
Всичко друго (помощ при ниски доходи, заем за издръжка, студентския продукт за пътуване, house benefit, Healthcare benefit) са облаги само за работещи, плащащи данъци ( с онези условия за 56 часа и т.н.)
За наемите, освен това, има и отделни условия. Ако е под 23 години човекът, basic наемът не можe да превишава 440 евро (не помня точната сума) и трябва да има самостоятелен вход, кухня, баня, пощенска кутия, за да се възползва от намалението. Ако е над 23 години, тази сума-праг на наема е  700 и нещо си. Това са някакви условия, чиято логика аз не схващам съвсем, но ги има. Ако някой има повече опит и смята, че греша в информацията, която давам, моля да ме поправи, но това са ми изводите от проучването "на сухо" Simple Smile.

# 464
Момичета, в Грьонинген вали много тези дни и квартирата на дъщеря ми протече солидно, вода се стича върху газовото котле, кабелите и тоците му. Фирмата-наемодател не прави нищо, само един оглед днес. Децата от три дни спят при приятели, а са и в сесия, бая неудобно е.
Въпросът ми е има ли служба за защита на студенти или наематели? Някой, към когото да се обърна, за да предприемат действия?

Общи условия

Активация на акаунт