Студенти в Нидерландия - 15

• 71 401
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
За съжаление няма кой да ви каже дали е рано или не. В момента не е много активно откъм оферти за юли-септември. Скоро отваря и системата за първокурсници, така че съвета ми е да опитате първо там. Може да прегледате и някои агенции и сайтове как са нещата. Поне да имате представа откъм цени, квадратура, местоположение.
Здравейте, как точно отваря системата за първокурсници? Това за квартири или за университет става въпрос?

# 571
Нали за квартири е питането? На страниците на университетите обикновено има раздел Accommodation. Всичко чудно е описано. Нека и децата се поровят, все пак имат и регистрация, с която са кандидатствали. И най-лесното - пишат на университета.

NS са пуснали съобщение за регионални стачки от 6 до 10 февруари. Който пътува, да има едно наум и да си следи по от рано.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 06:38 от chervenokoska_2

# 572
NS са пуснали съобщение за регионални стачки от 6 до 10 февруари. Който пътува, да има едно наум и да си следи по от рано.
Може ли малко повече информация за тези стачки или къде може да се прочете нещо повече?
Благодаря!

# 573
Наистина ли???

Може да се прочете в сайта на NS!

# 574
Може ли малко повече информация за тези стачки или къде може да се прочете нещо повече?
Благодаря!
https://www.ns.nl/reisinformatie/calamiteiten/stakingen-in-het-s … -10-februari.html

# 575
  • Пловдив
Вчера дъщеря ми и приятели бяха на разходка до Ротердам. Прибраха се в Бреда с почти два часа закъснение на влаковете..
Ясно защо било, макар че в сайтът пише от днес..

# 576
Вчера дъщеря ми и приятели бяха на разходка до Ротердам. Прибраха се в Бреда с почти два часа закъснение на влаковете..
Ясно защо било, макар че в сайтът пише от днес..
Ротердам - Бреда се изпълнява от NS. NS не протестира, както е описано на сайта, а други компании като Arriva. Закъснението се дължи на авария в повечето случаи.

# 577
Здравейте! Имам въпрос , който може да е разискван и преди , но не намерих отговор , защото има много теми.Дъщеря ми е приета в Енсхеде. Рано ли е за търсене на квартира, и ако намерим  как става резервирането-може би ще трябва да плащаме от сега всички наеми , без да сме там до септември?

Защо не пробвате за общежитие?
Сега ако подадете молба шанса да ви дадат стая е почти 100%.

# 578
  • София
Здравейте,
И аз съм с терзания за намиране на квартира  - само че в Бреда. Някой да освобождава квартира от лятото или да има възможност да помогне за намиране на такава (срещу заплащане от моя страна, ще се договорим)? Става въпрос за дъщеря ми, ще е в Аванс първа година.
Ще съм много благодарна Simple Smile

# 579
И сега нещо интересно от мен свързано с DUO.1-во свързването с тях по телефона е трудно и тромаво, така беше и предишните пъти ,сега отново е отнело почти 20 мин.Това не е толкова важно,по-важното е ,че са обяснили следното на синът ми. -DUO , се спирало  и се дължи в края на периода  ,когато засечели ,че има по продължителен период от неизработени по 56 часа МЕСЕЦИ/тоест 3-4-5 месеца/!????Когато синът ми е поискал да си спре  за декември когато е направил около 49 часа и януари заветните 54-са му казали ,че не е необходимо спиране ????За стажа са му казали да си прати договора и часовете за януари и те щели да му кажат дали ,че му се води и стажа като часове????И сега съм 100 пъти по-объркана от преди!? Дадох му съвет да ги прати възможно най-скоро документите  и да звъни пак ,да настоява и да пита едно и също,защото информацията ми от тук е съвсем друга.Моля ако някой  също минава сега по този път  или скоро ще звани да пише , да сравним информацията !Май има някакви новости ?

# 580
По скоро зверска субективност. Да пуска и да продължава да им досажда. Дано му покрият стажа, това е голяма помощ.  Моят син когато правеше комуникацията за стажа помоли момчето с което говореше да му даде мейл, и с него си комуникираше докато той не му пусна заветното - одобрен сте.

# 581
По скоро зверска субективност. Да пуска и да продължава да им досажда. Дано му покрият стажа, това е голяма помощ.  Моят син когато правеше комуникацията за стажа помоли момчето с което говореше да му даде мейл, и с него си комуникираше докато той не му пусна заветното - одобрен сте.

И мен ме притеснява това ''казал -рекъл'', ама нищо няма черно на бяло?!!!И в един момент какво  ще обяснява ако се случи да трябва да връща парите, -''ами аз  ви звънях преди 2 г  и те ми казаха....!!!!Аз все му повтарям искай го в писмен вид!
Лошото е ,че те дори не четат имейлите му , става само с по телефона .Обратното също не се случва -нищо не пишат!!!! Ще напиша тук ако имам подробности,дано помогнем и на други в нашата ситуация!Малко се е пренапрегнал и дано ме послуша  ,че е в негов интерес да се пребори с тоя казус!Благодаря G D !

# 582

И мен ме притеснява това ''казал -рекъл'', ама нищо няма черно на бяло?!!!И в един момент какво  ще обяснява ако се случи да трябва да връща парите, -''ами аз  ви звънях преди 2 г  и те ми казаха....!!!!Аз все му повтарям искай го в писмен вид!
Лошото е ,че те дори не четат имейлите му , става само с по телефона .Обратното също не се случва -нищо не пишат!!!! Ще напиша тук ако имам подробности,дано помогнем и на други в нашата ситуация!Малко се е пренапрегнал и дано ме послуша  ,че е в негов интерес да се пребори с тоя казус!Благодаря G D !
Моят син се занимава с DUO вече два месеца. Качи всичко, което поискаха и вече трети път връщат, че липсва документ за моите доходи, а те са приложени още в самото начало на процедурата. Притеснението ми беше за непълните 56 часа в някои месеци, но са написали, че е необходим само моя документ за доходите. Синът ми подаде, защото от няколко места чухме от студенти, които са одобрени, че изискването за 56 часа на месец не е безусловно, но нищо формално не съм намерила по темата. Моят работи само нощен труд и би трябвало часовете да са му достатъчни, но когато си свърши работата го освобождават, и преди осмия час, и така не винаги успява да натрупа 56.
Ще напиша, когато процедурата му по одобрение/неодобрение приключи.

# 583
Може ли да  споделите информация как се реализират децата ви след завършване на образованието - остават в Холандия, връщат се или заминават в трета страна. Също ме интересува намират ли подходяща среда в / след университета. Със сина ми винаги сме говорили за образование в чужбина като първа опция. Скоро разговарях  с позната, младо момиче, на която по-голяма част от познатите са завършили в Холандия. Бях шокирана като ми каза- само един се самоуби. Било адски трудно да учиш и работиш и масово не издържали на напрежението. Естествено знам, че такова обобщаване е глупаво, а освен това след изчетеното в темата не останах с такова впечатление, но въпреки всичко ще ми е интересно да разбера какво се случва с децата след университета. Стана дълго, за което се извинявам.

# 584
Чух за едно момче миналата или по-миналата година за съжаление.

Не бих казала че е лесно. Моя засега е там, какво после-времето ще покаже

Общи условия

Активация на акаунт