Студенти в Нидерландия - 15

• 71 465
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Няма проблем! Доста от фирмите са B2B  и не са известни.

# 166
SatisfiedSatisfied
Зароди мо се една идея, та да попитам: има ли някой от Айндховен, където МС да отседне за периода от 14.12 до 22.12? В ТУ има "експириънс дейс" на 15, 19, 21, 22.12. на специалностите, измежду които евентуално ще избираме, та ми се иска да отиде МС. Проблемът е, че няма 18 и не може да се настани в хотел. Трябва и аз да ходя, а не искам Simple Smile Или ако има желаещи на 18г. да се присъединят към нас и да отседнат в една стая.

Нямали сме проблем на границата в Холандия и в хотелите, че е под 18. На българската граница искат нотариално заверена декларация от двамата родители и копие на акта за раждане. На Холандската - нищо. Разпитали са я малко повече - къде е ходила, сама ли е и толкова. Даже се смеехме много време на диалога, защото тя е с френски и испански и й било трудно да обърне на английски. той питал "Alone?" - тя отоговаряла "alone". Той питал "no parents?", тя отговорила "no parents" ...въобще голям диалог е било Satisfied
В хотела - просто проверете като правите резервация. Все ще намерите някой, който приема и непълнолетни. Като се обясни,ч е ще разглежда университети и се плати...

# 167
По границите не е проблем. Питала съм 3 хотела. Отказват ми категорично. Сега намерих познати, на познатите, на техните познати при които да отседне Simple Smile

# 168
  • София
Само за информация - Много хотели вече изискват  представяне на кредитната карта, с която е направена резервацията(понякога и при платен хотел-например на летището в Амстердам) дори и на лица над 18г. Преди 4-5 години беше различно.

# 169
  • гр. София
Цитат
Huurtoeslag/ Финансова помощ за наем - За да може да кандидатстваш за тази помощ трябва:
•   да си на 18-23 години - цената на наема ти да е до 442.46 евро (без включени ток, вода, газ, интернет или данъци);ако си над 23 - цената на наема да е до 763.47 евро (без включени ток, вода, газ, интернет или данъци);
•   да имаш годишен доход до 31 747 евро;
•   спестяванията ти да не надвишават 120 020 евро;
•   да си от ЕС;
•   да имаш регистрация в общината;
•   да имаш холандска банкова сметка;
•   да имаш BSN;
•   да имаш DigiD.
Здравейте, мами!
Може ли някоя от Вас да ми помогне? Сигурно сте се сблъсквали с този проблем...
Дъщеря ми се мъчи да влезе, да кандидатства за намаляване на разходите за наема - самостоятелното студио, в което живее съгласно Договора отговаря на условията.
Има регистрация в общината, има DigiD има BSN номер.
При влизането в TOESLAGEN й дава, че тя не живеела в Нидерландия и поради тази причина НЕ МОЖЕЛА да кандидатства за rent allowance... Е, как така? Нали се е регистрирала в Общината, там на менюто на My Address й изписва адреса, на който в момента живее в Хага...

# 170
В холандските сайтове няколко пъти сме имали разни странни проблеми, когато са в превод на английски. При превключване на нидерландски ядовете изчезват. Второ устройство осигурява превода Simple Smile

# 171
Цитат
Huurtoeslag/ Финансова помощ за наем - За да може да кандидатстваш за тази помощ трябва:
•   да си на 18-23 години - цената на наема ти да е до 442.46 евро (без включени ток, вода, газ, интернет или данъци);ако си над 23 - цената на наема да е до 763.47 евро (без включени ток, вода, газ, интернет или данъци);
•   да си от ЕС;
•   да имаш BSN;
•   да имаш DigiD.
Здравейте, мами!
Дъщеря ми се мъчи да влезе, да кандидатства за намаляване на разходите за наема - самостоятелното студио, в което живее съгласно Договора отговаря на условията.
При влизането в TOESLAGEN й дава, че тя не живеела в Нидерландия и поради тази причина НЕ МОЖЕЛА да кандидатства за rent allowance... Е, как така? Нали се е регистрирала в Общината, там на менюто на My Address й изписва адреса, на който в момента живее в Хага...
Нека пробва по-късна дата. Може на тази, която е посочила, да не е била регистрирана още.

# 172
Цитат
•   да си от ЕС;
•   да имаш BSN;
•   да имаш DigiD.
Здравейте, мами!
Нека пробва по-късна дата. Може на тази, която е посочила, да не е била регистрирана още.

Да работи в Холандия изискване ли е за получаване на финансова помощ за наема при спазени всички други условия?

# 173
Цитат
•   да си от ЕС;
•   да имаш BSN;
•   да имаш DigiD.
Здравейте, мами!

Да работи в Холандия изискване ли е за получаване на финансова помощ за наема при спазени всички други условия?
Не, изискването за работа е само за субсидията на DUO (student finance).

# 174
Здравейте, интересувам се от специалност Компютърни науки - софтуерно инжинерство в изследователски университет. Синът ми е 12 клас,  учи в професионална гимназия. Моля за мнения за Твенте и Грьонинген, Радбуд четох от коментарите че без IB диплома е трудно. Има ли други университети с такава специалност?

# 175
По моя скромен опит, точно Радбауд е вашето място. Това, което напоследък разбирам е, че там е най-малко проблемно приемането на деца от професионални училища. За Грьонинген почти съм сигурна, че ще получите отказ. За Твенте мисля не е споделяно.

# 176
По моя скромен опит, точно Радбауд е вашето място. Това, което напоследък разбирам е, че там е най-малко проблемно приемането на деца от професионални училища. За Грьонинген почти съм сигурна, че ще получите отказ. За Твенте мисля не е споделяно.

Къде точно прочетохте, че има приети деца от професионални гимназии във въпросната специалност? На сайта на Radboud са упоменати точно изискванията:

"Bulgaria
Diploma za Sredno Obrazovanie (academic stream).
Overall GPA of the last year as well as in the Matura should be at least 5 out of 6, grades for
specifically relevant subjects, (Mathematics and either Physics or Chemistry) should be 6 out of
6, also in the Matura. Mathematics and either Physics or Chemistry should be in the Matura.
Language School diplomas are not accepted. Should the diploma not specifically mention that
it is from a Natural Science or Mathematics High School, it is assumed that the diploma is from
a Language School and therefore not taken into consideration."

# 177
Така. Много е хубаво да се чете какво съм написала. Едното дете е в момента студент първа година във въпросния университет, вярно друга специалност, но с приемен изпит и ограничен прием (майката не пише и чете тук), завършило е ТУЕС. Майката на другото дете (пак друга специалност, но близка) когато и ако прецени ще се включи, детето също в момента завършва професионална гимназия. Писали сте, че и синът ви е от професионална гимназия - това отговаря на изискванията и не виждам противоречие. За предметите не мога да коментирам - не зная кое е училището и профила.
За Грьонинген не пречи да опитате, но това, което знам е, че макар да не е официално написано, предпочитат деца от гимназии, не професионални такива. На детето от ТУЕС категорично е било казано и документи не са били допуснати за разглеждане, консултантите им също са ги били предупредили.
Другото, което пак ще напиша - питайте директно самите университети, така ще имате най-точната информация. Все пак всеки си е отделен случай.

# 178
Скрит текст:
Така. Много е хубаво да се чете какво съм написала. Едното дете е в момента студент първа година във въпросния университет, вярно друга специалност, но с приемен изпит и ограничен прием (майката не пише и чете тук), завършило е ТУЕС. Майката на другото дете (пак друга специалност, но близка) когато и ако прецени ще се включи, детето също в момента завършва професионална гимназия. Писали сте, че и синът ви е от професионална гимназия - това отговаря на изискванията и не виждам противоречие. За предметите не мога да коментирам - не зная кое е училището и профила.
За Грьонинген не пречи да опитате, но това, което знам е, че макар да не е официално написано, предпочитат деца от гимназии, не професионални такива. На детето от ТУЕС категорично е било казано и документи не са били допуснати за разглеждане, консултантите им също са ги били предупредили.
Другото, което пак ще напиша - питайте директно самите университети, така ще имате най-точната информация. Все пак всеки си е отделен случай.
Здравейте, аз питах за университетите, но не аз писах за Радбуд, въпреки това благодаря и на двете потребителки за информацията. Опитвам се да намеря обратна връзка за  прием за точно тази специалност в изследователски университет - Компютърни науки - Софтуерно инжинерство, без Изкуствен интелект и Бази данни. Синът ми учи в гимназия по програмиране и желае да учи тази специалност. Благодаря на всеки отзовал се!

# 179
Скрит текст:
Здравейте, аз питах за университетите, но не аз писах за Радбуд, въпреки това благодаря и на двете потребителки за информацията. Опитвам се да намеря обратна връзка за  прием за точно тази специалност в изследователски университет - Компютърни науки - Софтуерно инжинерство, без Изкуствен интелект и Бази данни. Синът ми учи в гимназия по програмиране и желае да учи тази специалност. Благодаря на всеки отзовал се!
Невъзможно е да се учат компютърни науки и софтуерно инжинерство без бази данни - те са много важна част. Вече в новите програми забелязвам и нарастване на курсовете по AI (Изкуствен интелект) - поне основи. Така че не мисля, че може да се избегне.

Общи условия

Активация на акаунт