Студенти в Нидерландия - 15

• 71 331
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Дали има вече прибрали се деца за празниците? Какво е положението на летището в Айндховен? Два часа преди полета ще са достътъчни ли?
Ако питате студентите са достатъчни и час и половина Smile, ако питате нас майките  направо 4 часа.Това в кръга на майтапа,но като тръгнат да пътуват децата  ни обземат едни трески...Дали ще станат навреме ?,Дали ще стигнат навреме ?,Дали няма да отменят полета?..абе майчини тревоги.Но мисля ,че за да сте по-сигурна кажете на студента да е там 3 часа преди полета , а той тъка или иначе  ще закъснее.Моите наблюдения  са ,че децата го дават по спокойно и по-лежерно от нас. Но ви разбирам ,защото и аз се пека на бавен огън.Чакам студента на 20 да се прибере от Айндховен.

# 286
Авиокомпаниите явно си правят шега с децата. Сега  до края на  годината има полети  София Айндховен  на 50 лева...  Обратния в  началото на следващата година също е толкова.  Самолетите в обратна посока са празни навярно ..
Стана ми интересно и погледнах, но такива цени не намирам.
Уиз от вчера . Отпътуване от София  22.12 , връщане 06.01 за 50 лева в посока .  Вчера го гледах.

Допълвам се - днес няма и помен от атрактивните цени. Излезе ми  реклама на уиз  ( нещо в смисъл- евтини  полети до Айндховен)на мейл, влязох и видях цените които цитирах . Сега влизам... Цените в евро , и много високи.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 09:42 от G..D..

# 287
  • Бургас
Време е значи който ще остава, да си покани гости:-)

На който предстои кандидатстване..на първо четене днес било прието следното:
“Допълват се и се прецизират разпоредбите на закона, уреждащи възможностите за валидиране на компетентности по предмет, който не е включен в дипломата за средно образование, по начин, който да реши проблеми във връзка с кандидатстването във висши училища в страната и в чужбина.“

Това как следва да го разбираме? Ако някой е наясно , моля да  сподели.
Кои години включва академичната справка сега, преди години включваше 9,10,11 клас, сега как е ?

# 288
Ами аз лично разбирам това
✔”На първо четене” означава че има още едно четене преди да се приеме окончателно закона
✔Ако сега се приеме, надали ще важи за настоящия набор.
✔вероятно ще бъдат дадени опции за приравнителен, но това сигурно ще е описано в правилник за прилагане или друг подобен следващ документ.
Инфото пуснах за да може който го интересува, да следи в следващо време какво ще се случи..

# 289
  • София
По два въпроса тук се включвам с един "куршум" Wink. Да, ходихме с кандидатстудентката да видим унито и най-вече града, в който е унито (Амстердам). Одобри се. Само много студено било. Ама то и в София й е студено, а Испания и Италия не ще 😄.
За летищата- ние ходихме края на септември, но беше някакъв пик на пътуващи. Наистина на сайта на летищата има препоръка колко по-рано да се пристига, защото се натоварва от чакащи. И наистина, явно 95% от хората не гледат тези препоръки и си чакат 3,4-5 часа.... В случая, за Айндховен говоря, имаше ОГРОМНА, ДЪЛГА, петорна опашка, виеща се извън сградата на летището😱. Ние пристигнахме 2 часа преди полета и аз се втрещих. Тъкмо застанахме да чакаме и дойдоха двама служители от летището, със сигнални жилетки/униформи и започнаха да викат (не много силно) "за полет София, за полет Атина", аз вдигнах ръка и те махнаха да ги последвам. Така събраха още няколко човека от огромната опашка, докато се придвижвахме към входа на сградата. А след входа, опашката продължаваше да е все така огромна и все така дълга. Ходихме, ходихме, ходихме, ходихме след тези летищни служители-викачи, те продължаваха да викат за полет София и Атина, още хора се присъединяваха към нас от опашката. Накрая ни пуснаха през едни турникети, където си сканирахме бординг паса и ни оставиха на същинската опашка. До секюритито, където гледат на скенер багажа, чакахме 30-40 минути. Много, много обстоен секюрити чек. И накрая минахме към гейтовете, всичко тъкмо навреме.
Та искам да ви кажа да предупредите децата да внимават за викачите, защото ако не ги чуят и не тръгнат след тях- напълно реално изпускат полета.
Цялата тази опашка се беше оформила точно от хора, които идват 5 часа по-рано. Няма смисъл. Само се задръства летището така.
За Амстердам не знам дали е такава организацията.

# 290
По два въпроса тук се включвам с един "куршум" Wink. Да, ходихме с кандидатстудентката да видим унито и най-вече града, в който е унито (Амстердам). Одобри се. Само много студено било. Ама то и в София й е студено, а Испания и Италия не ще 😄.
За летищата- ние ходихме края на септември, но беше някакъв пик на пътуващи. Наистина на сайта на летищата има препоръка колко по-рано да се пристига, защото се натоварва от чакащи. И наистина, явно 95% от хората не гледат тези препоръки и си чакат 3,4-5 часа.... В случая, за Айндховен говоря, имаше ОГРОМНА, ДЪЛГА, петорна опашка, виеща се извън сградата на летището😱. Ние пристигнахме 2 часа преди полета и аз се втрещих. Тъкмо застанахме да чакаме и дойдоха двама служители от летището, със сигнални жилетки/униформи и започнаха да викат (не много силно) "за полет София, за полет Атина", аз вдигнах ръка и те махнаха да ги последвам. Така събраха още няколко човека от огромната опашка, докато се придвижвахме към входа на сградата. А след входа, опашката продължаваше да е все така огромна и все така дълга. Ходихме, ходихме, ходихме, ходихме след тези летищни служители-викачи, те продължаваха да викат за полет София и Атина, още хора се присъединяваха към нас от опашката. Накрая ни пуснаха през едни турникети, където си сканирахме бординг паса и ни оставиха на същинската опашка. До секюритито, където гледат на скенер багажа, чакахме 30-40 минути. Много, много обстоен секюрити чек. И накрая минахме към гейтовете, всичко тъкмо навреме.
Та искам да ви кажа да предупредите децата да внимават за викачите, защото ако не ги чуят и не тръгнат след тях- напълно реално изпускат полета.
Цялата тази опашка се беше оформила точно от хора, които идват 5 часа по-рано. Няма смисъл. Само се задръства летището така.

Дъщеря ми в момента е в Айндховен има много хора, минала е на проверката бързо, но има мъгла и отменят полети или ги пренасочват, някои закъсняват и става тъпканица яко! Пожелавам на всички да е само за днес!!!

# 291
Така беше и през октомври, юли и април....явно е стандартното положение.

# 292
  • Бургас
Полетът от Айндховен  за София го дават DELAYED, за съжаление и утре ще има мъгла, май моят младеж ще изтегли късата клечка

# 293
Полетът от Айндховен  за София го дават DELAYED, за съжаление и утре ще има мъгла, май моят младеж ще изтегли късата клечка

Все още е само закъснение, а тя е на летището в момента, и имейл е получила за закъснение само, моля се и се надявам  да имаме късмет

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 13:25 от vuina1980

# 294
Как може да се стигне от града Айндховен до летище Айндховен в неделя рано сутринта /5.30/? Детето каза, няма автобуси в неделя.

# 295
Отмениха полета! Ще ви държа в течение!

# 296
Как може да се стигне от града Айндховен до летище Айндховен в неделя рано сутринта /5.30/? Детето каза, няма автобуси в неделя.
С приятел с кола.
Иначе се купуват полети в друг часови интервал.

# 297
Освен с такси другояче няма как... или както казват по-горе, да помоли да бъде закарано детето.
или Юбер ама там не може да поръча предварително, излиза и ги вика, едва ли ще е повече от 20 евро
или през сайт да си поръча от таксиметрова компания, но ще струва поне 35-50 евро, нищо че са има няма 6 км...
Така е с нискобюджетните, евтин е билета, затова пък понякога излиза скъпо... и неудобно - локация, връзки, пренасочвания.....
Успех!

# 298
Аз не съм намирала Юбер в айндховен

# 299
Отмениха полета! Ще ви държа в течение!
Имате ли развитие

Общи условия

Активация на акаунт