Гобленарска седянка - 149

• 74 808
  • 939
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте момичета.
Аз се загубих малко, ама...
Много хубави неща ползвате.
Бабината къща с котката ми е много на сърце.
Питах за почистване на гоблена, но продължавам да шия около "розовото", ще го довърша и тогава ще пера и гледам какво ще стане. Няма да слагам контур докато не изпера. Бях преди месец в България. Купих си от там лимонтузо, че тук по Коледа намирам само. Пратих го уж с други неща с колет. Като дойде колета не го намерих. Аз съм го била сложа  между другите подправки. Та имам, но ще почака още малко.
Ето до къде стигнах. Не съм шила дълго. Много болести ни налегнаха мен и детето и не ми е до нищо вече....
Безсънието ме убива Sad

Извинявам се, че е в гергефа.
В този ред на мисли. Ane- Lia аз шия със стойка която се слага между краката и се фиксира. Бях снимала да покажа, но снимката ми е доста назад. Ако искаш ще снимам. По принцип е с дървен гергеф, но със сръчните си колеги приправих отгоре захващането и ползвам метален. Имам и за маса два. Хващат се за ръбът. Пак е дървен и се изплъзва, но мисля, че може нещо да се измисли.
Ако желаеш ще снимам и двата.
Аз идвам с молба. Откачено обяснение ще правя.
Трябват ми две закачливи фигурки на момиче и момче (мъж и жена)  в стил "обожавам я, ще я дразня когато е ядосана" .
Сещам се за женската молитва. Нещо веселяшко, по възможност съвсем малко шев и дребно. Контурни фигурки гледах. Представям си нацупено момиченце и момче зад нея закачащо я с перо, цвете или нещо подобно...
До сега издирвах и букви. Тях уж открих, но ще видя.
"Дразни ме" един... Близък. Искам да ушия нещо Simple Smile
П.п. дали няма да заключат темата?
Хубава вечер и благодаря предварително.

# 796
  • Варна
Моля ,колежки, да ми помогнете със съвет! Знам, че много от вас ползват стан и моля да ме насочите от къде мога да поръчам такъв, който се ползва за диван. Благодаря предварително!

Потърси във фейсбук Калинка-Малинка. Навремето купих моят от нея - насъолен, Арабеска, с най-голямата рамка, малко над 50 лева.

# 797
Много ви благодаря, момичета , за насоките! За сега шия на гергеф , но се оглеждам за друго помощно средство , което ще ми позволи да шия с две ръце.

# 798
Ane- Lia, аз съм точно със стойка, но крепи гергеф. За мен рамките заемат много място и ако не е голям гоблена, то може и с друго. Рамка имам правена от майстор по поръчка, така и не съм я ползвала никога. Стои под леглото.
Ще опитам довечера да снимам какво имам в предвид. Точно и аз искам двете ми ръце да са свободни. Гледах в интернет с два държача отстрани, но за гергеф отново.
Отивам на работа, довечера ако има време ще снимам.

# 799
Ane- Lia, аз съм точно със стойка, но крепи гергеф. За мен рамките заемат много място и ако не е голям гоблена, то може и с друго. Рамка имам правена от майстор по поръчка, така и не съм я ползвала никога. Стои под леглото.
Ще опитам довечера да снимам какво имам в предвид. Точно и аз искам двете ми ръце да са свободни. Гледах в интернет с два държача отстрани, но за гергеф отново.
Отивам на работа, довечера ако има време ще снимам.
Благодаря ти!

# 800
Добър вечер. Докато не съм се отплеснала.
Без и със гергефа стойката с която шия.

И другата която си купих преди няколко месеца. Старата ми е малко по различна. Извинявам се за странното закачане, но няма къде в момента да я сложа.

Хубава вечер.

# 801
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Здравейте момичета.
Аз се загубих малко, ама...
Много хубави неща ползвате.
Бабината къща с котката ми е много на сърце.
Питах за почистване на гоблена, но продължавам да шия около "розовото", ще го довърша и тогава ще пера и гледам какво ще стане. Няма да слагам контур докато не изпера. Бях преди месец в България. Купих си от там лимонтузо, че тук по Коледа намирам само. Пратих го уж с други неща с колет. Като дойде колета не го намерих. Аз съм го била сложа  между другите подправки. Та имам, но ще почака още малко.
Ето до къде стигнах. Не съм шила дълго. Много болести ни налегнаха мен и детето и не ми е до нищо вече....
Безсънието ме убива Sad

Извинявам се, че е в гергефа.
В този ред на мисли. Ane- Lia аз шия със стойка която се слага между краката и се фиксира. Бях снимала да покажа, но снимката ми е доста назад. Ако искаш ще снимам. По принцип е с дървен гергеф, но със сръчните си колеги приправих отгоре захващането и ползвам метален. Имам и за маса два. Хващат се за ръбът. Пак е дървен и се изплъзва, но мисля, че може нещо да се измисли.
Ако желаеш ще снимам и двата.
Аз идвам с молба. Откачено обяснение ще правя.
Трябват ми две закачливи фигурки на момиче и момче (мъж и жена)  в стил "обожавам я, ще я дразня когато е ядосана" .
Сещам се за женската молитва. Нещо веселяшко, по възможност съвсем малко шев и дребно. Контурни фигурки гледах. Представям си нацупено момиченце и момче зад нея закачащо я с перо, цвете или нещо подобно...
До сега издирвах и букви. Тях уж открих, но ще видя.
"Дразни ме" един... Близък. Искам да ушия нещо Simple Smile
П.п. дали няма да заключат темата?
Хубава вечер и благодаря предварително.

първото, което ми дойде наум е една серия дъвки "любовта е..."

нещо такова Simple Smile

и тук https://ateliercoloridopx.blogspot.com/search?updated-max=2013-0 … 0&max-results=100
но не виждам перо и дразнене

# 802
Добър вечер. Докато не съм се отплеснала.
Без и със гергефа стойката с която шия.

И другата която си купих преди няколко месеца. Старата ми е малко по различна. Извинявам се за странното закачане, но няма къде в момента да я сложа.

Хубава вечер.
Благодаря Хексилина! Много ми помогна ! Много ми харесва първия, който си снимала.Остава да поръчам и да си олесня   любимото хоби.

# 803
Добри, почти в нея посока съм и аз. Подобни на твоите открих. До сега сглобявах букви и две фигури. Обърнах ги една зад друга, перо или цвете ще добавя. Много ти благодаря. Ще огледам и твоите. Мисля, че и там нещо ми допадна. За да бъда честна бих искала цвете, но ще е нещо дребно в ръката му .. голяма импровизация.
Ane- Lia пусни през моята снимка търсене и вярвам, че ще откриеш. Аз съм в чужбина и ми е купувана от тук. Понякога за закрепване използвам...котката Simple Smile обича да ляга отдолу и затиска.

# 804
още малко има и с цветенца и без...
https://www.pinterest.com/pin/40462096651354785/

https://ru.pinterest.com/pin/382383824608427721/

# 805
  • В страната на мечтите
Хексилина, не знам за какво ти е лимонтозу и дали има връзка с гоблена, но понеже в една и съща държава живеем - тук се продава целогодишно в турските магазини, можеш да погледнеш Hug

Хич не шия аз, а така ми се иска... Последно ших в началото на  втората бременност, като лежах в болницата за задържане, а ей го юнака на 4г ще стане вече... Ама чинно си ви чета и ви завиждам Heart Eyes

# 806
В Кайро лимонтузу може да се намери, но е кръстено лимонова сол. Simple Smile
Ако гобленчето е градски пейзаж, с фон котка, значи сме астрални сестри. Simple Smile и аз го купих, и даже го почнах, но после щерката си поиска онова със зелените листенца и сега даже не знам къде е котката.

# 807
Представям ви последното си бебешко самплерче.

# 808
Къде сте, колежкиии ?
Близо месец никакви гоблени не показвате Simple Smile
Аз имам много за показване, защото цяло лято шия, но поста ми е за да питам някой правил ли е това и има ли номера на конци евентуално?

# 809
  • София
Къде сте, колежкиии ?
Близо месец никакви гоблени не показвате Simple Smile
Аз имам много за показване, защото цяло лято шия, но поста ми е за да питам някой правил ли е това и има ли номера на конци евентуално?

Здравейте,
ето тук има схема и ключ на този и на доста други модели: https://muchosgraficospuntodecruz.blogspot.com/2013/03/bodas3.html?m=1
Ако не Ви се скролва това е ключа на този конкретно:

Общи условия

Активация на акаунт