Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 540
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Нещо като room divider може би, не съм го търсила конкретно

# 61
О, значи за  1,85 гласувам аз категорично.
В моята кухня, разстоянието между шкафовете е 2.40 и ми е много удобно да се вихря.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 22:50 от ДХ3

# 62
  • sofia
ДХЗ, много красива кухня. Коя е фирмата, която я е направила?

# 63
Благодаря, стара е вече и ми е омръзнала.Проектът е мой, модулната система е на Arrex, не помня коя линия.Но не съм доволна от качеството, сравнена с предишната ми на SieMatic.

https://www.arrex.it/collezione/cucina-stile-moderno-contemporaneo/

Фирмата, която ми я продаде, вече не съществува, така че не мога да кажа може ли да се достави до Бг.

# 64
Ако е без стена и П-то е наобратно, както във вариант 1, тогава разстоянието е 90 см до 1 м. най-много може да се отпусне, за да има място за останалите мебели.
Как разпределяте тези 666 см? При диван 280 и кухня 200-220, остават 160-180 см за маса и столове, което е недостатъчно. Ако има перде/щора/завеса още 10 см.

# 65
  • Пловдив
И аз щях да кажа това .За всичко на една редица ми идва малко малко .Ние имаме подобен апартамент за под наем .Антрето е отделено със стена  ,но за него е взето от кухненската част ,така ,че тя се явява в чупка като бокс .Дължината на помещението е 8 м .
Имам някакви стари снимки .Обзавеждано е преди 10 г.  ,бюджетно изпълнение ,но може да се добие представа за тази дължина ,като диванът не е голям и е на 20 см. от прозореца  .Върти ми се ,че бе 2 м ,макс да е 220 см .

# 66
Хмм, сега пак мерих внимателно по проекта - значи кухнята е 196 см, диванът съм заложила 260 см и за маса и столове остават 2 м - няма ли да е достатъчно? Мислим да сложим тясна и дълга маса - нещо от сорта на широчина на масата 70-80 см макс за нас е достатъчно (сега сме с такава). Въртяхме мебелите и на другата стена обаче нещо не ни допада как се получава.

# 67
Седнете си на вашата си маса в момента, после станете като избутате столовете назад, както вероятно правите всеки път. Оставете ги в най-избутано положение, което не ви пречи да “излезете” спокойно от масата.
Премерете.
Такова разстояние ви трябва, плюс още поне 50 см. За да може човека който ще стои в дъното на масата откъм кухнята да се движи без да вдига всички останали от реда.

# 68
И от двете страни на масата плюс място да се минава, когато сте седнали.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 00:01 от ДХ3

# 69
Всичко ще е гъч. За да е кухнята 196, значи единият плот ще е 46, а разстоянието 90. Диван 260 също не е особено голям и за столовете остават по 60 см макс.

# 70
  • Пловдив
Ако кухнята остане на П ,или като на първи вариант ,ще е точно както Чи лу е написала .На картинка е добре ,но в реалността е друго .Апартаментът ,който показах с 8те м   и П образна кухня е точно на ръба да бъде сгъчкано и некомфортно  а с 140 см по-малко ,още повече .Масата там е 80 ×120 ,също не голяма ,а столовете се прибират плътно .Вариантът с бар плот -маса е по-смислен за това разстояние .

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 23:19 от nelina_london

# 71
Смята се ширината на масата + 2х70 см за столовете от двете ѝ страни, за да могат да се дръпнат и да се седне. При маса широка 75 см трябва място 215 см.

# 72
В стария ни апартамент разположението беше аналогично. Кухнята беше П-образна, 260см по дългата стена (7.5м), диван 280см и останалото за маса и столове. Беше много сгъчкано, та помислете го добре.

# 73
Ние имахме полустена оформена с плот отгоре за фасон на височина около 140 см както е предложено срещу вратата. Сега без нея изглежда много по-просторно. Диванът при нас обаче е на отсрещната стена, където предвиждате секция. И лежанката минава пред едното крило на френския прозорец. Ако го преместите на нея ще може да е дълъг. Няма да е точно срещу секцията, защото ще е по-къса от 2.80 м да речем, но не е фатално. Имате голяма ширина от 4.20 м, така че няма да е набит и в масата за хранене. Пробвайте с кашони или тиксо по земята.

# 74
И аз това предложих, тя го отхвърли- не им харесвало така

Общи условия

Активация на акаунт