Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 301
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Щом е нова кухнята, нека майсторът ти вкара скрити чекмеджета в някой шкаф.За какво е тази дупка до пералнята?

Там ще е сушилнята

# 631
А нямаше ли как да са за вграждане или пералнята и сушилнята с вратички?

Не ви трябва бар и да отделято пространство, трябва ви една хубава маса пред кухнята.Шкаф за тв и обезателно пердета.и килими.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 12:20 от ДХ3

# 632
  • Street of Dreams
Мда, текстил трябва - килими, пердета, възглавници. Една кръгла маса с красиви тапицирани столове, над нея висяща лампа. Цветя. Мащабни картини на стените. Стената, де.
Хубава гледка, но пък се учудвам на толкова много прозорци. Също търсих жълтата табуретка.

# 633
Благодаря за отговорите, момичета!

ДХЗ, според проектанта в Айко, нямаше как да се поставят вратички пред уредите.
OnDiNe, права си за табуретката, явно съм качила друга снимка.

А пердетата в какъв цвят да са?

# 634
  • София
Текстилът прави магията ако самите мебели не са с много характер и детайлите, дръжки, лампи, корнизи, декорация...
Аз бих сложила и някое хубаво, яръко, с интересна форма кресло например също... Малко не знам защо дивана ми стои сбъркан, някак все си мисля, че тв то трябва да е на стената или на някаква предрадна стена към кухнята, не на прозореца... Та мястото на дивана хич не ми е там, но вече е купен и е ъгъл, което не дава свободата мн да се мести произвилно. Та каквото такова.

# 635
една_мама, според мен сте оставили твърде много открити уреди, при това с различни цветове - инокс и бяло.  Ако е възможно, поне част от тях (пералня и сушилня, ако не надстърчат пред плота ) е добре да бъдат затворени с вратички. Така освен по - добра естетическа визия ще се намали и шума от работещите уреди. Дори и с някакви ролетни щори би се постигнал добър визуален ефект.  В случай че е невъзможно затварянето бих помислила за някакъв  тесен подвижен шкаф на колелца , който да стои пред тях, когато не се използват.
А когато работят, може да се завърта перпендикулярно на стената и да не ти е пред очите постоянно въртяща се пералня например. По поръчка може да се изработи с оптимално разпределение за твоите нужди.  Барплот у дома в повечето случаи е излишна придобивка, която се превръща в привлекателно място за трупане на вещи

# 636
Трябва ви и малко цвят на стените, сега е прекалено безлично.Или големи пъстри картини.Нещо да дава уют.
Проектантът в Айко да си намери друга работа, тази не му се удава.
Диванът какъв цвят е?
А диванът какъв цвят е, че не мига да преценя?

# 637
  • София
Това са уреди, които се ползват ежедневно... Щорите скоро вероятно ще са вечно вдигнати, а този подвижен шкаф запратен нанякъде. Аз лично хич не обичам вградели уреди, може би жената също, може би просто не е искала да ги сменя... На мен самите те не ми пречат на визията, нито, че цветовете са им различни.
Мисля, че според зависи как донапълнят прострянството, нещата може да си се получат.

# 638
Като се сложи сушилнята ще е като в промишлена пералня или магазин за уреди.Могло е да се спести това.Един- два уреда ок, ама тук
ще са 4 и то три един до друг, при това в различни нюанси.
Нали все пак говорим за естетика тук.

# 639
Различни сме хората  Angel_Dust , толкова открити уреди на мен ми навяват усещане за техническо помещение, а не дневна. Би ме подлудила въртяща се пералня докато вечерям или гледам филм например Simple Smile.

# 640
С пердета ще се промени към хубаво това помещение.

# 641
Благодаря за отговорите, момичета!

ДХЗ, според проектанта в Айко, нямаше как да се поставят вратички пред уредите.

Няма как, защото тези уреди са по-дълбоки, а в Айко продават модулни кухни. АКО бяхте взели плот от друго място с дълбочина 70 см (например гранит, технически камък или за най-евтино компакт), можеше да скриете празнината зад плитките шкафове и всичко да равните отпред. Сега дори и да решите да подменяте случайно, няма да е възможно заради другата страна с шкафове.

И аз виждам единственоо място за барплот точно като продължение на отвора оставен за сушилня.

На мен ми липсва на конкретно този под текстил отгоре и на прозорците перде и завеса. Дори никога да не се пуснат завесите, те допълват визията на един прозорец.

Липсата на лампи също допринася за недовършената визия.

П.П. Поне да бяха от една серия всички отворени уреди и на мен така въобще не ми харесва. Аз имам в един имот уреди, които не са вградени, но съдомиялна и хладилник са с еднакви врати...

# 642
  • София
За съжаление явно си нямат мокро... 🤷‍♀️ А тя и в шкаф и зад маса и зад щора ще се чува ако работи.
Всъщност ако долните врати под плота бяха бели щеше да е по-добре с белите уреди.

Добре де, ако се продължи плота над сушилнята, тя как ще я ползва, ще се мушка отдолу всеки път като трябва да я ползва ли?

Иначе, на мен наистина не ми пречи много цветово, на мен хладилник, миялна и печка също са ми различни и грам не ме бърка... Ако имаше бял хладилник сигурно бих го взела, но... 🤷‍♀️ Пък аз не си избирам уредите заради визията.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 13:27 от Angel_Dust

# 643
Angel, няма как щом ще има сушилня. Споменавам го, защото там ми идва импулсивно, за да отдели това пространство.

Може да се сложи преградна стена, от тези MDF, които ги режат във всякакви форми и островът да отиде срещу пералнята и сушилнята. Ще има ли място, една_мама? За 120-140 см ще се побере, защото трябва пътека от 100 до 120 см между фурната и острова, по-скоро на дълбочина ми е интересно,  да не отиде във вратата на помещението?

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 18:53 от bubanka

# 644
Варианти е имало, но положението вече е "свирено".  Признавам си, че аз съм склонна да понеса известно неудобство при използване за сметка на по - добра визия.
Още едно лесно решение, което при съгласуване със завесите на помещението ще си изглежда съвсем прилично е завеса под плота, без зоната с мивката разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт