Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 404
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • В заешката дупка
Блекаут пердета не само от топлина, но и от светлина пазят. Склонни ли сте лятото да стоите на лампа следобед? Иначе белите пердета, а не тъмните, са по-добрият вариант когато ставя дума за ограничаване на топлината отвън.

# 391
Мисля си, че първо трябва да се започне с една хубава дограма, която да спира топлината.

# 392
То повече стъклата играят, не профилът.Разбира се, хубавата дограма винаги е за предпочитане.

# 393
Дограмата е много хубава.Не знам дали някой има запад прозорец ,но дори и дограма
да е хубава  става доста топло в Пловдив.Нали ще има светли пердета ,който ще пропускат светлина.Завеса дали е тъмна или блекаут пак затъмнява.

# 394
Имам опит с външни щори.Сегашните са ми златен дъб цвят.Цапат се много бавно и не личи толкова отвътре, хем нямам пердета.Белите си се цапат повече, но има вариант през няколко години да се свали стъклопакетът и да се измият, ако са малки стъклата.
Иначе за външни ламелни някой в темата имаше мисля.Много са красиви, но са скъпички.Ако мога бих сложила такива.

# 395
Ако ви е много топло в хола си отваряте прозорците, вземате си вентилатор, слагате климатик и т.н.

# 396
Дограмата е много хубава.Не знам дали някой има запад прозорец ,но дори и дограма
да е хубава  става доста топло в Пловдив.
Югозапад става ли?
Пече от 11 до вечерта. Котката отказва да излиза на терасата, защото така е напечена настилката, че не може да стъпи милото. Със стъклени витрини сме. Сменихме дограмата, уж старата беше супер дуперска, ами разлика има същественна.

# 397
Ние сменихме стъклопакетите.Разлика огромна.

# 398
Стъклопакета е слаган преди 5 -6м.Незнам колко камерен ,3 стъкла и т.н.
Извинявайте ,но това за отварянето на прозореца и климатика е несериозно.

# 399
Да си кажем честно, стоителя не слага от топ дограмите.
Сравнявам това, което сложихме в София и това с което е къщата ни във Варна - и двете са с еднакъв брой камери, 3 стъкла....ами различно е. То и в цената има разлика.

# 400
Да ясно ми е за новото,но тук става въпрос за старо с основен ремонт Дограмата е доста скъпа ,немска и хубава .

# 401
Да ясно ми е за новото,но тук става въпрос за старо с основен ремонт Дограмата е доста скъпа ,немска и хубава .
На тази монтирана вече дограма, може да се смени само стъклопакета. Вие имате ли представа какви стъкла са монтирани в момента?
При нас 4С стъклата в троен стъклопакет нищо не променяха и стаите си бяха топли...

В Италия навсякъде при нас на юг са с щори или капаци, не със завеси.  Друг вариант ако има как е да монтирате козирка/сенник.

# 402
  • при него
Аз съм с външни щори навсякъде. Имам кухня и спалня със западно изложение и лятото е страшно. Външните алуминиеви щори, освен че спират светлината, също и изолират от топлината, което сенника не прави, той спира само светлината. Иначе не съм против сенниците, по принцип. Важно е обаче, при спуснати външни щори, вътре е тъмно, т.е., трябва да Ви е приятно, да Ви е тъмно. Външните щори изолират също и до някъде от шум. Другите ми две помещения са над булевард. И последно, като вали, ги спускам плътно, да не ми се цапат прозорците:-)

# 403
И ние си поръчахме за големия прозорец външна алуминиева щора.Това май е най-доброто решение +нова дограма със стабилен стъклопакет,че лятото не се живее.

# 404
А ще сложа щори като чуденето ми е за външни алуминиеви с пяна или външни ламелни мисля ,че и венициански им казват .В сегашния апартамент сме пак запад и сме с  външни  ПВС.За съжаление тези ламелните тепърва навлизат и нямат много опит хората с тях.

Общи условия

Активация на акаунт