Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 394
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Друго неудобство на преходен апартамент е, ако има гости с преспиване, а трябва да стигнете до банята нощем например.
Израстнала съм в такъв преходен и това е единственото неудобство според мен.

# 421
Единият ми син има гадже, тя често идва у нас.Съответно няма как да идат в кухнята, без да минат през хола или да излязат от къщата, без да ме навестят на дивана.Тоест винаги трябва да съблюдавам как съм облечена, какво правя.Това са неудобствата.Но в новия тип жилища май всеки отнякъде минава и се засича с друг, вече няма обособени самостоятелни помещения на 100% в дома.

# 422
Simple Smile Няма как съвсем да не се засичаме/те - все пак в една къща живеем. Но относно спалните - друго е като има коридор и затворена врата.
За гостите с преспиване търся вече и други алтернативи, включително на нас като ни се наложи да ходим някъде (предпочитам хотел от доста време насам).

# 423
Много са ми полезни мненията ви! Чудех се дали не изпускам нещо съществено, но това, което споменавате, няма да е проблем за нас. Апартаментът е с малък коридор с вграден гардероб и баня, влиза се в голямото помещение кухня+хол, от там се влиза в родителската спалня и има вход /към момента без врата/ към малко коридорче, в което са още една баня и двете детски стаи. Може би ще сложим врата там и детските стаи с тяхната баня ще са зад две врати.
Ние нямаме роднини в провинцията и не са нощували при нас гости, единствено приятелчета на децата остават често, но леглата им са с опция за спане за гостенчета.
Иначе като цяло вечерите прекарваме в хола всички заедно и общо взето се отправяме по спалните за сън, а през деня ни няма.
Гаджета още не са ни водили, ще видим като достигнем този етап. Stuck Out Tongue

Аз сега като обмислям интериора, виждам като минус многото врати, които ограничават разположението на мебелите. Thinking

# 424
  • София
Шумът е проблема при прехода, ако някой например гледа тв в хола или говорят, могат да пречат на хората в спалните и тн... Ако се пуши в хола също е неприятно, ако се готви то е и тн....
И това с мебелите също... Но не е нервшимо.
Предполагам с добри врати и изолации може би повечето проблеми отпадат... Е, малко повече нощем може да е пътя до вц то например или след баня да не е винаги мн удобно да при тичаш по хавлия през хола.... Такива едни неща.

# 425
Абстрахирайте се от трите спални, там разпределението ще е друго, но ми се струва, че за кухьохолът това е добро разпределение, предвид, че много държим на острова, който и в сегашното ни жилище се ползва много повече за място за хранене, отколкото масата, но пък и нея трябва да я има, защото сме 5 членно семейство, двама души да дойдат, си трябват места за сядане Grin

Други идеи?

Скрит текст:

# 426
Ами добро си е, то и друго едва ли може. Но може да прежалите малко от обема на шкафовете (тези под острова) и да направите отстъп и от двете страни за да сядат 4 човека за похапване. Ние например в ежедневието не ползваме голямата маса, стои си за гости, а се храним на нещо подобно на вашето. Но е много по-приятно даже и двама да са, да седят един срещу друг, а не един до друг.

# 427
да, така ползваме в сегашния апартамент, но там разстоянието между острова и кухнята е много голямо, около 3 метра, тук не знам дали няма да пречат столове и от другата страна. Иначе нашата маса я ползваме само за гости, през останалото време там стои прането, което си чака гладене и/или прибиране Laughing. Като разчистя масата децата винаги питат "Мамо, кой ще идва на гости?" Innocent

Чудех се за вариант вместо на Г дали ще е добре да са две успоредни дължини, но така от входа ще спрем директното влизане към кухнята Rolling Eyes

# 428
Здравейте,
Имам нужда от идеи за този коридор

Понеже е огромен ще сложим компютърната маса вдясно, до колоната
Но после с какво да я отделя визуално?

Върти ми се нещо такова

# 429
Е как компютърна маса в коридора ? За мен е доста непрактично! Няма ли къде другаде да се позиционира?
Когато отивам да си лягам моля мъжа ми да намали звука на телевизора. Не е никакъв проблем за нас, но всяко семейство има различни вкусове и предпочитания. За гостите има хотели Simple Smile, с годините станах егоист в това отношение! Не си представям да бързам сутрин за работа и някой да ми се мотка в банята, минаха тези години!

# 430
За коридора измислете как да сложите портманто, голям шкаф за обувки и гардероб. Полезно място за съхранение - мечта за много хора.
Скрит текст:
Natt*** И за свекървата ми трябва хотел, ама няма да иска Simple Smile

# 431
Благодаря ви, но въпросът ми беше относно компютърната маса, а не за коридора

Имам нужда от идеи за визуално отделяне на работното място

Имаме достатъчно място за съхранение така че точно това в момента не ме интересува

Размерът на помещението е 3*2,5 м

# 432
Въпросът беше дали ще слагате компютърната маса в коридора. Ако да - това за хоум офис пространство ли ще е?

Скрит текст:

По фън шуей легло и бюро се слагат в командна позиция, иначе няма да ти е на късмет. В жълто съм сложила къде да е бюрото. Стола на стената и погледа е напред към трите врати. Зад теб на стената - сложи една снимка на планина, за да имаш голям гръб и подкрепа в работата.

В синьо съм отбелязала къде трябва да сложиш две неща, които да ти помогнат, т.к. голям коридор може да значи и много пропилени възможности. В синьото пред вратата е хубаво да сложиш едно квадратно килимче, за да може като дойдат възможностите в дома да се чувстват поканени.

На стената, която съм отбелязала в синьо сложи нещо хубаво. Картина, която да насочва към вратата, в която искаш да отиде добрата енергия в дома. Гугълни "art that points to a direction" и ще видиш идеи.

В местата, които съм отбелязала в оранжево можеш да сложиш коридорните неща. на голямата стена - портмантото. По принцип не е хубаво да се вижда или да прозира какво има, освен ако не става дума за прозрачни врати.

На другата стена до вратата можеш да сложиш някаква пейка със съхранение за обувки, може да е само за обувки. На другата стена можеш да закачиш някакви сгъващи се столове, които ако не се ползват да си ги прибереш. Тип Рогнан столовете на икеа.

Ако ще ползваш мястото за бюро като хоум офис, отдели го визуално с друг тип / друга шарка килим. Така няма да си без основа на работното място. Също така, на бюрото от страната на входната врата сложи една малка преграда - може там да ти е шкафа за обувки. Но този обувалник да е под височината на очите ти в седнало положение.

# 433
За коридора измислете как да сложите портманто, голям шкаф за обувки и гардероб. Полезно място за съхранение - мечта за много хора.
Скрит текст:
Natt*** И за свекървата ми трябва хотел, ама няма да иска Simple Smile
А походно легло нямате ли Wink?

# 434
Имам нужда от идеи за визуално отделяне на работното място
Имаме достатъчно място за съхранение така че точно това в момента не ме интересува
За визуално ти е достатъчно да сложиш различен цвят на стената зад бюрото, после си намираш едно интересно бюро с няколко лавички отгоре на стената за да прилича на мини-хоумофис тематично, но си нареждаш разни украски, саксийки по лавичките за да е декоративно.

Общи условия

Активация на акаунт